RİZE BELEDİYESİ İÇME SUYU VE ENERJİ ÜRETİM YATIRIMLARINA DEVAM EDİYOR

RİZE BELEDİYESİ İÇME SUYU VE ENERJİ ÜRETİM YATIRIMLARINA DEVAM EDİYOR

De­po­la­rı ye­ni­le­yen Rize Be­le­di­ye­si, kayıp ka­çak­la­rı da ön­le­ye­rek su ta­sar­ru­fu sağ­la­ma­yı he­def­li­yor.

 Rize Be­le­di­ye­si şe­hir­de bu­lu­nan içme suyu de­po­la­rı­nı ye­ni­le­yip ka­pa­si­te­le­ri­ni bü­yü­te­rek depo gi­riş­le­ri­ne de elekt­rik ener­ji­si üre­tim tür­bi­ni yer­leş­ti­ri­yor. De­po­la­rı ye­ni­le­yen Rize Be­le­di­ye­si, kayıp ka­çak­la­rı da ön­le­ye­rek su ta­sar­ru­fu sağ­la­ma­yı he­def­li­yor.
 Rize Be­le­di­ye Baş­ka­nı Rahmi Metin be­ra­be­rin­de Baş­kan Yar­dım­cı­sı Mu­hit­tin Aydın Bil­sel ve tek­nik eki­biy­le bir­lik­te ya­pı­mı­na baş­la­nı­lan depo ye­ni­le­me ça­lış­ma­la­rı­nı ye­rin­de in­ce­le­ye­rek ça­lış­ma­la­rın son du­ru­muy­la il­gi­li bil­gi­ler aldı.
DE­PO­LAR BÜ­YÜ­TÜ­LÜ­YOR VE BELEDİYEYE GELİR SAĞ­LA­NI­YOR
Dağsu ma­hal­le­sin­de bu­lu­nan, “Ça­ye­li Mas­lak” ola­rak ad­lan­dı­rı­lan 25 ton­luk de­po­nun ye­ri­ne 500 ton­luk depo inşa edi­li­yor. De­po­ya 150 ki­lo­vat saat ener­ji üre­ten elekt­rik tür­bi­ni de yer­leş­ti­ri­le­rek be­le­di­ye büt­çe­si­ne gelir sağ­lan­mış ola­cak.
İslam­pa­şa ma­hal­le­sin­de­ki “Ham­za­bey Depo” ola­rak isim­len­di­ri­len 1400 ton­luk su de­po­su­nun ye­ri­ne 2500 ton­luk su de­po­su inşa edi­lecek. Ka­pa­si­te ar­tı­rı­mı­na ek ola­rak bu de­po­ya da 350 ki­lo­vat saat ka­pa­si­te­ye sahip elekt­rik üre­tim tür­bi­ni yer­leş­ti­ri­lecek. De­po­nun 700 met­re­lik bağ­lan­tı bo­ru­la­rı da çelik bo­ru­lar­la de­ğiş­ti­ri­lip ye­ni­lecek.
Rize Be­le­di­ye­si daha ön­ce­den Kap­lı­ca ma­hal­le­sin­de bu­lu­nan 1500 ton­luk içme suyu de­po­su­nun ye­ri­ne 5500 ton­luk yeni bir de­po­nun ya­pı­mı­nı ta­mam­la­mış­tı.  Bu de­po­ya sa­at­te 850 ki­lo­vat saat elekt­rik üre­tim tür­bi­ni yer­leş­ti­ri­lip be­le­di­ye büt­çe­si­ne yıl­lık yak­la­şık ola­rak 15 mil­yon TL gelir sağ­la­nı­yor. Rize Be­le­di­ye­si bu ça­lış­ma­lar so­nu­cun­da ek gelir oluş­tu­rup, de­po­lar­da­ki kayıp ve ka­çak­la­rı ön­le­ye­rek şe­hir­de­ki su de­po­la­ma ka­pa­si­te­si­ni de art­tı­ra­cak.
       

Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU