RİZE BELEDİYESİ, IPA II DÖNEMİ PROJELERİNDEN OLAN RİZE ATIKSU PROJESİNİ TANITMAK İÇİN ÜNİVERSİTE SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRDİ

07 Mart 2022’de Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si, Kam­püs Yaşam Mer­ke­zi Kong­re Kül­tür Kon­fe­rans Sa­lo­nun­da Proje Ta­nı­tım Se­mi­ne­ri ger­çek­leş­ti­ril­miş­tir.

Yerel Haberler 15.03.2022 09:12:00 0
RİZE BELEDİYESİ, IPA II DÖNEMİ PROJELERİNDEN OLAN RİZE ATIKSU PROJESİNİ TANITMAK İÇİN ÜNİVERSİTE SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Av­ru­pa Bir­li­ği ve Tür­ki­ye Cum­hu­ri­ye­ti ta­ra­fın­dan fi­nan­se edi­len IPA II dö­ne­mi Çevre ve İklim Ey­le­mi Sek­tör Ope­ras­yo­nel Prog­ra­mı pro­je­le­rin­den Rize Atık­su Pro­je­si’ni ta­nıt­mak ama­cıy­la 07 Mart 2022’de Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si, Kam­püs Yaşam Mer­ke­zi Kong­re Kül­tür Kon­fe­rans Sa­lo­nun­da Proje Ta­nı­tım Se­mi­ne­ri ger­çek­leş­ti­ril­miş­tir.
Proje Ta­nı­tım Se­mi­ne­ri’ne; Rize Be­le­di­ye­si Su ve Ka­na­li­zas­yon Mü­dü­rü, İnşaat Yük. Mü­hen­di­si Sn. Bün­ya­min NAL­KI­RAN, Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si İnşaat Mü­hen­dis­li­ği Bölüm Baş­ka­nı Sn. Prof. Dr. Ser­vet KA­RA­SU, Proje Mü­şa­vi­ri Ep­ti­sa Mü­hen­dis­lik ve Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si aka­de­mis­yen­le­ri ve öğ­ren­ci­le­ri ka­tı­lım sağ­la­mış­tır.
    Top­lam ma­li­ye­ti yak­la­şık 20 Mil­yon Avro olan Rize Atık­su Pro­je­si’nin 85’i Av­ru­pa Bir­li­ği, 6’sı Çevre, Şe­hir­ci­lik ve İklim De­ği­şik­li­ği Ba­kan­lı­ğı ve 9’u Rize Be­le­di­ye­si ta­ra­fın­dan fi­nan­se edil­mek­te­dir. Rize Atık­su Pro­je­si, üç bi­le­şen­den oluş­mak­ta­dır.
    Rize Atık­su Pro­je­si için Tek­nik Des­tek ve Kont­ro­lör­lük hiz­met söz­leş­me­si kap­sa­mın­da, atık­su top­la­ma sis­te­mi ve atık­su arıt­ma te­si­si in­şa­at­la­rı­nın kont­ro­lör­lü­ğü, Rize Be­le­di­ye­si Su ve Ka­na­li­zas­yon Mü­dür­lü­ğü ve Proje Uy­gu­la­ma Bi­ri­mi için ka­pa­si­te güç­len­dir­me ça­lış­ma­la­rı ve ilde çevre bi­lin­ci oluş­tur­mak adına Rize hal­kı­na yö­ne­lik far­kın­da­lık art­tır­ma ça­lış­ma­la­rı yü­rü­tül­mek­te­dir.
    Rize Atık­su Top­la­ma Sis­te­mi İnşa­atı yapım söz­leş­me­si kap­sa­mın­da, yak­la­şık 16 km atık­su ko­lek­tör hattı ve şe­be­ke bağ­lan­tı­sı ya­pı­mı, 1,2 km yatay geçiş ima­la­tı, 3,5 km terfi hattı, 3 yeni terfi is­tas­yo­nu, yak­la­şık 500 adet mu­aye­ne ba­ca­sı, 545 adet par­sel bağ­lan­tı­sı ve terfi is­tas­yon­la­rı için oto­mas­yon sis­te­mi yapım işi ger­çek­leş­ti­ril­mek­te­dir. Rize Atık­su Arıt­ma Te­si­si İnşa­atı yapım söz­leş­me­si kap­sa­mın­da 2047 yı­lı­na göre 30.403 m3/gün or­ta­la­ma debi ile, fi­zik­sel, kim­ya­sal ve bi­yo­lo­jik arıt­ma üni­te­le­ri, çamur ku­rut­ma üni­te­le­ri ve koku gi­de­ri­ci üni­te­yi de içe­ren atık­su arıt­ma te­si­si yapım işi ger­çek­leş­ti­ri­le­cek­tir.
    Kasım 2021’de te­me­li atı­lan Rize Atık­su Arıt­ma Te­si­si in­şa­atı­nın 2023 yılı Tem­muz ayın­da ta­mam­la­na­rak dev­re­ye alın­ma­sı plan­lan­mak­ta­dır.

Haber Merkezi


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °