RİZE BELEDİYESİ KÜLTÜR SOKAĞI PROJESİNİN YAPIMINA BAŞLANDI

“KÜL­TÜR SO­KA­ĞI” Pro­je­sin­de ilk kazma vu­ru­la­rak in­şa­at ça­lış­ma­la­rı baş­la­tıl­dı.

Yerel Haberler 7.09.2023 09:12:00 0
RİZE BELEDİYESİ KÜLTÜR SOKAĞI PROJESİNİN YAPIMINA BAŞLANDI

 Rize Mer­kez PTT Şu­be­si ar­ka­sı, Pi­ri­çe­le­bi Ma­hal­le­sin­de ya­pı­mı­na baş­la­nan ve içe­ri­sin­de şeh­rin kül­tü­rel de­ğer­le­ri­nin yer ala­ca­ğı, “KÜL­TÜR SO­KA­ĞI” Pro­je­sin­de ilk kazma vu­ru­la­rak in­şa­at ça­lış­ma­la­rı baş­la­tıl­dı.
 Rize’nin tu­riz­mi­ne katkı sağ­la­ya­cak pro­je­nin ha­ya­ta ge­çi­ril­me­si için 2227 met­re­ka­re alan ka­mu­laş­tı­rıl­dı. Elde edi­len ala­nın 1846 met­re­ka­re­sin­de Rize’nin yö­re­sel mi­ma­ri­si kul­la­nı­la­rak inşa edi­lecek ya­pı­la­rın yer ala­ca­ğı Kül­tür So­ka­ğı pro­je­si, şeh­rin kül­tü­rel de­ğer­le­ri­ni ili­mi­ze gelen mi­sa­fir­le­re ak­ta­ra­cak.
 Ya­pı­la­cak olan ya­pı­la­rın alt kat kısmı çarşı ola­rak kul­la­nı­la­cak. Üst avlu kıs­mın­da ise kon­fe­rans sa­lo­nu, yö­re­sel ürün­le­rin ta­nı­tım ve sa­tı­şı­nın ya­pı­la­bi­le­ce­ği alan­lar yer ala­cak.
 Daha önce şeh­rin es­te­ti­ği­ne uygun ol­ma­yan bir gö­rü­nü­me sahip olan alan­da altı adet bi­na­nın yıkım iş­le­mi­nin ger­çek­leş­me­si­nin ar­dın­dan pro­je­de ilk kazma vu­ru­la­rak zemin iyi­leş­ti­ri­ci fore kazık ça­lış­ma­la­rı devam edi­yor.
Rize’nin mer­ke­zi­ne mo­dern bir gö­rü­nüm ka­zan­dı­ra­cak olan proje ala­nı­nı in­ce­le­me­ler­de bu­lu­nan Rize Be­le­di­ye Baş­ka­nı­mız Rahmi Metin be­ra­be­rin­de Baş­kan Yar­dım­cı­sı Mu­hit­tin Aydın Bil­sel ile bir­lik­te Kül­tür So­ka­ğı Pro­je­si’nin saha ça­lış­ma­la­rıy­la il­gi­li tek­nik ekip­ten bilgi aldı.
Haber: Bay­ram Ali KA­VAL­CI
Fo­toğ­raf­lar: Rize Be­le­di­ye­si Basın Bü­ro­su


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °