RİZE BELEDİYESİ KURBAN BAYRAMI HAZIRLIKLARINA HAZIR HALDE ÇALIŞIYOR

RİZE BELEDİYESİ KURBAN BAYRAMI HAZIRLIKLARINA HAZIR HALDE ÇALIŞIYOR

Rize Be­le­di­ye­si Kur­ban bay­ra­mı­na sa­yı­lı gün­ler kala, ol­ma­sı ve alın­ma­sı ge­re­ken tüm önlem ve ça­lış­ma­la­rı­nı şeh­rin ge­ne­lin­de hazır hale ge­tir­di.

    Şeh­rin ge­ne­lin­de oluş­ma­sı muh­te­mel çevre kir­li­li­ği, koku ve diğer fak­tör­le­rin önüne geç­mek ve kur­ban ke­secek olan va­tan­daş­la­rın hij­yen ku­ral­la­rı­na uygun bir bay­ram ge­çir­me­si­ni sağ­la­mak adına, gün­ler ön­ce­sin­den Rize Be­le­di­ye­si ta­ra­fın­dan bir takım ön­lem­ler alın­dı.
    Ça­lış­ma­lar kap­sa­mın­da şeh­rin fark­lı nok­ta­la­rın­da uya­rı­cı ya­zı­la­rın yer al­dı­ğı pan­kart­lar asan Rize Be­le­di­ye­si, şehir mer­ke­zi dı­şın­da kalan ve kur­ban ke­si­le­bi­lecek üst ma­hal­le­le­re Kur­ban Atık ko­va­la­rı yer­leş­ti­re­rek hay­van atık­la­rı­nın çev­re­ye atıl­ma­sı­nı ön­le­yecek. Ay­rı­ca ça­lış­ma­lar kap­sa­mın­da özel ola­rak ha­zır­la­nan ve içe­ri­sin­de nay­lon poşet ve bro­şür­le­rin yer al­dı­ğı el çan­ta­la­rı ekip­ler ta­ra­fın­dan ev­le­re da­ğı­tı­la­rak va­tan­daş­la­rı­mı­zın kul­la­nı­mı­na su­nu­la­cak.
    Geç­miş bay­ram­lar­da ya­şa­nan ve hiç hoş ol­ma­yan gö­rün­tü­le­rin bu bay­ram­da tek­rar ya­şan­ma­ma­sı için ça­lış­ma­lar yü­rü­ten Rize Be­le­di­ye­si Za­bı­ta ekip­le­ri va­tan­daş­la­rı­mı­zın özel­lik­le şehir mer­ke­zi içe­ri­si cadde, sokak ve yeşil alan­lar­da kur­ban kes­me­si­ne mü­sa­ade et­me­yecek. Mer­kez­de ya­şa­yan ve kes­me­ye mü­sa­it alanı bu­lun­ma­yan va­tan­daş­lar ise Rize Be­le­di­ye­si’nin Çif­te­ka­vak ma­hal­le­sin­de bu­lu­nan katlı hay­van pa­za­rı içe­ri­sin­de yer alan kur­ban kesim ala­nı­nı sıra sis­te­miy­le kul­la­na­bi­le­cek­ler.
MES­LEK GRUBU HARİÇ KİŞİLERİN KIYMA ÇEK­MESİNE MÜ­SA­DE EDİLME­YECEK,
    Alı­nan ka­rar­lar doğ­rul­tu­sun­da ha­re­ket eden Rize Be­le­di­ye­si, bay­ram bo­yun­ca açık alan­da bazı ki­şi­ler­ce kıyma çekme iş­le­mi için ku­ru­lan tez­gah­la­ra mü­sa­ade et­me­yecek. Za­bı­ta ekip­le­ri­nin de­ne­ti­min­de mes­lek grubu hariç söz ko­nu­su ki­şi­le­re rast­lan­ma­sı du­ru­mun­da cezai işlem uy­gu­la­na­rak tez­ga­hı­na el ko­nu­la­cak. Kıyma ih­ti­ya­cı­nı va­tan­daş­la­rı­mız sa­de­ce il­gi­li ka­sap­la­ra ve mar­ket­le­ri­mi­zin ka­pa­lı alan­la­rın­da oluş­tu­ru­la­cak olan alan­lar­da ya­pa­bi­le­cek­ler.
 

 Haber: Bay­ram Ali Ka­val­cı
   Foto: Rize Be­le­di­ye­si Basın Bü­ro­su