RİZE BELEDİYESİ, SOKAK HAYVANLARINDAN ŞEFKAT ELİNİ GERİ ÇEKMİYOR

Rize Be­le­di­ye Baş­kan­lı­ğı, Ve­te­ri­ner İşleri Mü­dür­lü­ğü­ne bağlı ekip­ler ta­ra­fın­dan sokak hay­van­la­rı­na yö­ne­lik yem­le­me ça­lış­ma­la­rı ara­lık­sız devam et­ti­ri­yor.

Yerel Haberler 23.06.2022 09:13:00 0
RİZE BELEDİYESİ, SOKAK HAYVANLARINDAN ŞEFKAT ELİNİ GERİ ÇEKMİYOR

    5199 sa­yı­lı Hay­van­la­rı Ko­ru­ma Ka­nu­nu ge­re­ğin­ce Be­le­di­ye­le­rin ala­ca­ğı ted­bir­ler kıs­mın­da “Sa­hip­siz Sokak Hay­van­la­rı­nın kı­sır­laş­tır­ma, aşı­la­ma, kü­pe­le­me ve tıbbi ba­kım­la­rı­nın ya­pıl­ma­sı son­ra­sı alın­dı­ğı or­ta­ma bı­ra­kıl­ma­sı” hükmü yer al­mak­ta­dır.
    Hay­van­la­rı Ko­ru­ma ka­nu­nu kap­sa­mın­da ça­lış­ma­la­rı­nı ara­lık­sız sür­dü­ren Rize Be­le­di­ye­si, yemek bul­mak­ta zor­luk çeken sokak hay­van­la­rı­na bu­lun­duk­la­rı or­tam­da mama da­ğıt­ma­ya devam edi­yor.
    Diğer yan­dan Rize’de şeh­ri­miz es­naf­la­rı ve va­tan­daş­la­rı­mı­zın da hay­van­la­rı­mı­za ilgi gös­ter­di­ği göz­ler­den kaç­mı­yor.
    Yem­le­me ça­lış­ma­la­rı kap­sa­mın­da şehri gezen ekip­ler kar­şı­laş­mış ol­duk­la­rı kü­pe­siz bir kö­pe­ği ise Rize Be­le­di­ye­si­ne ait sokak hay­van nakil aracı ile ala­rak Hay­van Re­ha­bi­li­tas­yon Mer­ke­zi­ne gö­tür­dü.
    Bu­ra­da ya­pı­lan kı­sır­laş­tır­ma ve te­da­vi iş­lem­le­ri­nin ar­dın­dan kü­pe­si ta­kı­lan kö­pek­ler kanun ge­re­ği bu­lun­du­ğu doğal or­ta­ma ye­ni­den bı­ra­kı­lı­yor.
              Haber: Bay­ram Ali Ka­val­cı
              Foto: Rize Be­le­di­ye­si Basın


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °