RİZE BELEDİYESİNDEN SUSUZLUK UYARISI

Mev­sim­sel yağ­mur­la­rın azal­ma­sı do­la­yı­sıy­la ya­şa­nı­la­bi­lecek su­suz­luk için Rize Be­le­di­ye­si ta­ra­fın­dan uyarı me­sa­jı ya­yın­lan­dı.

Yerel Haberler 15.02.2023 10:15:00 0
RİZE BELEDİYESİNDEN SUSUZLUK UYARISI

 Rize Be­le­di­ye­si ta­ra­fın­dan ya­yın­la­nan me­saj­da suyun ta­sar­ruf­lu kul­la­nıl­ma­sı is­ten­di. ’’ Özel­de ili­miz­de ve ge­nel­de ül­ke­miz­de ve dün­ya­da mey­da­na gelen iklim de­ği­şik­li­ği so­nu­cun­da mev­sim­sel ya­ğış­la­rın azal­dı­ğı gö­rül­mek­te­dir.
Bu yağış az­lı­ğı­na bağlı ola­rak su kay­nak­la­rı­mız­da da ciddi dü­şüş­ler mey­da­na gel­miş­tir. Son za­man­lar­da su kay­nak­la­rı­mız­da ya­ğış­la­rın az­lı­ğı ve kar ya­ğı­şı ile bir­lik­te don olay­la­rı­nın ya­şan­ma­sıy­la aza­lan su kay­nak­la­rı, şeh­ri­mi­zin ta­le­bi olan su ih­ti­ya­cı­nı kar­şı­la­ya­ma­mak­ta­dır. Be­le­di­ye içme suyu şe­be­ke­le­rin­de tek­nik ola­rak bir arıza ol­ma­yıp su ke­sin­ti­le­ri­nin ne­de­ni ya­ğış­la­rın az­lı­ğı ve don olay­la­rı­nın var­lı­ğı­dır. Bu sü­reç­te va­tan­daş­la­rı­mız­dan suyu ta­sar­ruf­lu kul­lan­ma­la­rı­nı rica et­mek­te­yiz. Ka­mu­oyu­na say­gıy­la du­yu­ru­lur.
       

Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU


Anahtar Kelimeler: BELEDİYESİNDEN SUSUZLUK UYARISI
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °