RİZE BÜROKRATLARI ÇOCUKLARLA ÇAY HASADI YAPTILAR

Rize Va­li­si Kemal ÇEBER, Rize Be­le­di­ye Baş­ka­nı Rahmi METİN ve Çay­kur Genel Mü­dü­rü ve YK Baş­ka­nı Yusuf Ziya ALİM ile bir­lik­te, ÇAY­KUR Zi­ra­at Çay Bah­çe­si'nde çay se­zo­nu açı­lı­şın­da çay ha­sa­dı yap­tı­lar.

Yerel Haberler 30.05.2023 15:03:00 0
RİZE BÜROKRATLARI ÇOCUKLARLA ÇAY HASADI YAPTILAR

 2023 yılı yaş çay alım kam­pan­ya­sı­nın baş­la­ma­sı do­la­yı­sıy­la, Çay­kur Zi­ra­at Bo­ta­nik Çay Bah­çe­si'nde bir araya gelen Rize Va­li­si Kemal Çeber, Be­le­di­ye Baş­ka­nı Rahmi Metin, Çay­kur Genel Mü­dü­rü Yusuf Ziya Alim, Yar­dım­cı­sı Er­dinç Ha­ti­noğ­lu, Rize İl Müf­tü­sü Naci Çak­mak­çı, kreş öğ­ren­ci­le­riy­le be­ra­ber bir süre çay top­la­dı­lar. Öğ­ren­ci­ler için ha­zır­la­nan mini çay se­pet­le­ri ve yö­re­sel çocuk kı­ya­fet­le­riy­le çay ha­sa­dın­da renk­li gö­rün­tü­ler or­ta­ya çık­mış oldu. İlk defa çay­lı­ğa giren ve çay top­la­ma zev­ki­ni ya­şa­yan öğ­ren­ci­le­rin se­vinç ve mut­lu­lu­ğu ga­ze­te­ci­le­rin ob­jek­tif­le­rin­den hep bir­lik­te çe­ki­len fo­toğ­raf­lar­da renk­li gö­rün­tü­ler oluş­tur­du.
Rize Va­li­si Çeber, bu­ra­da yap­tı­ğı açık­la­ma­da, ço­cuk­lar­la bir­lik­te çay se­zo­nu­nu aç­mak­tan do­la­yı ayrı bir gü­zel­lik ya­şa­dık­la­rı­nı be­lir­te­rek, “Coğ­ra­fi işa­ret­li ürü­nü­müz olan çay Rize’miz için vaz­ge­çil­mez­dir. Bölge in­sa­nı­mız ta­ti­li­ni, zi­ya­ret­le­ri­ni, yıl­lık prog­ram­la­rı­nı çay se­zo­nu­na göre plan­lar. Bu yıl da öyle oldu. Hem­şe­ri­le­ri­miz gel­me­ye baş­la­dı.
205 bin çay müs­tah­si­li­miz hazır, çay bah­çe­le­ri­miz hazır, bizim için ha­re­ket­li bir 3 ay önü­müz­de ola­cak. İnşal­lah çok be­re­ket­li bir çay se­zo­nu ge­çi­re­ce­ğiz. Bunun için de hem Çay­kur Genel Mü­dü­rü­müz hem de özel sek­tör ha­zır­lan­dı. Bizde bunu takip ettik. Allah üre­ti­ci­li­le­ri­mi­zin eme­ği­ni zayi et­me­sin, bek­le­dik­le­ri­nin kat kat faz­la­sı­nı nasip etsin. Böl­ge­miz için ti­ca­ri sos­yal ve kül­tü­rel an­lam­da çay en önem­li ürün­dür. Bi­li­yor­su­nuz bu yıl THY’nin hem yurt içi hem de yurt dışı uçuş­la­rın­da çay artık Rize çayı ola­rak ikram edi­lecek. İnsan­lar çay is­ter­ken Rize çayı diye is­te­yecek ve Rize çayı ola­rak içecek. Buda ça­yı­mı­zın ta­nı­tı­mı ve marka de­ğe­ri açı­sın­dan önem­li­dir.” Diye ko­nuş­tu.
Rize Be­le­di­ye Baş­ka­nı Rahmi Metin ise yap­tı­ğı açık­la­ma­da “Doğu Ka­ra­de­niz böl­ge­si için çay de­yin­ce 205 bin üre­ti­ci ve 1-2 mil­yon in­sa­nı doğ­ru­dan ve do­lay­lı ola­rak et­ki­le­yen bir sek­tör­den bah­set­miş olu­yo­ruz. Böyle bir ürü­nün kıy­me­ti­ni bi­le­rek du­alar­la bir­lik­te çay se­zo­nu­na baş­lı­yo­ruz. Bu yılkı kam­pan­ya­nın da, böl­ge­miz, ül­ke­miz, üre­ti­ci­le­ri­miz ve Çay­kur aile­si­ne ha­yır­lı ve uğur­lu ol­ma­sı­nı di­li­yo­rum.” dedi.
Ev sa­hi­bi, Çay­kur Genel Mü­dü­rü ve YK Baş­ka­nı Yusuf Ziya Alim ise “Bu yılki kam­pan­ya­yı geç­miş yıl­la­ra göre daha erken, 10 Mayıs iti­ba­riy­le Art­vin’in Ke­mal­pa­şa il­çe­sin­den baş­la­dık. Böl­ge­miz­de çay ha­sa­dı hava şart­la­rı ne­de­niy­le biraz öte­len­miş du­rum­da, kon­ten­jan­sız bir şe­kil­de çay alım­la­rı­mız devam edi­yor. Trab­zon ve Rize böl­ge­sin­de çay alım­la­rı yeni yeni baş­la­dı­ğı için çay henüz taze. Bu ne­den­le ek­sik­lik ol­ma­ya­cak. Zaten kon­ten­jan­sız alım ya­pı­yo­ruz. Se­çim­den sonra da kon­ten­jan­sız çay alı­mı­na devam ede­ce­ğiz. Bu yılda siz kıy­met­li Va­li­miz­le, kıy­met­li Be­le­di­ye baş­ka­nı­mız ve minik sev­gi­li öğ­ren­ci­le­ri­miz­le, Rize ba­sı­nı­mız­la bir­lik­te çay ha­sa­dı yap­ma­nın mut­lu­lu­ğu­nu ya­şa­mış olduk. He­pi­ni­ze şah­sım ve te­şek­kü­lüm adına te­şek­kür edi­yo­rum.” dedi.


Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali KA­VAL­CI


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °