RİZE ÇADIRKENT'İ HATAY'DA DEPREMZEDELERİN HİZMETİNDE

Kah­ra­man­ma­raş mer­kez­li ger­çek­le­şen, 11 ili ve mil­yon­lar­ca va­tan­da­şı doğ­ru­dan et­ki­le­yen dep­rem­ler­de ya­ra­la­rı sar­mak için Rize Be­le­di­ye­si tüm gü­cüy­le ça­lış­ma­la­rı­nı sür­dü­rü­yor.

Güncel Haberler 27.02.2023 12:15:00 0
RİZE ÇADIRKENT

 Dep­re­min ya­şan­dı­ğı sa­at­ler­den iti­ba­ren tüm im­kân­la­rı­nı se­fer­ber eden Rize Be­le­di­ye­si, gerek iş ma­ki­ne­le­ri ge­rek­se ni­te­lik­li insan gücü ola­rak dep­rem böl­ge­le­rin­de ol­ma­ya devam edi­yor.
ÇA­DIR­KENT İMA­LA­TI SÜ­RAT­LE BAŞ­LA­TIL­DI
Dep­re­min hemen ar­dın­dan Hatay’ın Kı­rık­han il­çe­sin­de 200 ça­dır­lık, için­de yak­la­şık 1000 ki­şi­nin ya­şa­ya­bi­le­ce­ği ça­dır­kent ku­ru­lu­mu için Rize Be­le­di­ye­si atöl­ye­sin­de ima­lat ça­lış­ma­la­rı sü­rat­le baş­la­tıl­dı. İmalat ça­lış­ma­la­rı­nın ar­dın­dan; ça­dır­lar ile bir­lik­te gün­lük 1000 ki­şi­ye hiz­met ve­recek sey­yar mut­fak, 2’şer adet 5’er ki­şi­lik bay bayan tu­va­let, 2’şer adet 5’er ki­şi­lik bay bayan banyo, yatak, bat­ta­ni­ye, yas­tık, ısın­ma ge­reç­le­ri ve ça­dır­kent’te yaşam için ge­rek­li tüm mal­ze­me­ler tır­la­ra dol­du­ru­la­rak Rize’den Hatay’a doğru yola çıktı.
BAŞ­KAN METİN, ÇA­DIR­KENT’İN KU­RU­LU­MU İÇİN HATAY’A GİTTİ
Rize Be­le­di­ye Baş­ka­nı Rahmi Metin be­ra­be­rin­de Be­le­di­ye Baş­kan Yar­dım­cı­sı Mu­hit­tin Aydın Bil­sel ve tek­nik eki­biy­le bir­lik­te ça­dır­ken­tin ku­ru­lum ça­lış­ma­la­rı­nı in­ce­le­mek üzere Hatay’ın Kı­rık­han il­çe­si­ne gitti. 35 ki­şi­lik Rize Be­le­di­ye­si tek­nik per­so­ne­li ve Ri­ze­li gö­nül­lü­ler ta­ra­fın­dan ku­ru­lum ça­lış­ma­la­rı devam eden ça­dır­kent, Hatay’a Ko­or­di­na­tör Vali ola­rak ata­nan, Ri­ze­li Mer­sin Va­li­si Ali Hamza Peh­li­van ve Hatay ili Kı­rık­han Be­le­di­ye Baş­ka­nı Ayhan Yavuz ile bir­lik­te in­ce­len­di. Rize Be­le­di­ye­si Ça­dır­ken­tin tes­li­ma­tı en kısa sü­re­de ya­pı­la­rak dep­rem­ze­de­le­ri ağır­la­ma­ya baş­la­ya­cak.


                    Haber-Foto: Bay­ram Ali Ka­val­cı


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °