Rize çayı artık "Starbucks" larda

Dün­ya­nın en büyük çay üre­ti­ci­le­rin­den biri olan ül­ke­miz kişi ba­şı­na çay tü­ke­ti­mi­nin de kü­re­sel or­ta­la­ma­nın üs­tün­de ol­du­ğu he­sap­lan­dı.

Güncel Haberler 12.11.2022 10:57:00 0
Rize çayı artık

    Dün­ya­nın en büyük çay üre­ti­ci­le­rin­den biri olan ül­ke­miz kişi ba­şı­na çay tü­ke­ti­mi­nin de kü­re­sel or­ta­la­ma­nın üs­tün­de ol­du­ğu he­sap­lan­dı. Türk kül­tü­rü­nün vaz­ge­çil­mez par­ça­sı ola­rak bi­li­nen çay, şimdi de ünlü kahve zin­cir­le­rin­den biri olan Star­bucks me­nü­le­ri­ne ek­le­ni­yor.
    Gıda ve Tarım Ör­gü­tü'nün (FAO) Ulus­la­ra­ra­sı Çay Günü'nde ya­yım­la­dı­ğı ve­ri­ler, kü­re­sel çay üre­ti­mi­nin eko­no­mik bü­yük­lü­ğü­nün 17 mil­yar do­la­rı bul­du­ğu­nu gös­te­rir­ken, ül­ke­miz dün­ya­nın en büyük çay üre­ti­ci­le­ri ara­sın­da sı­ra­la­nı­yor. Çay, Türk kül­tü­rü­nün vaz­ge­çil­mez par­ça­sı ola­rak gö­rü­lü­yor. Ül­ke­miz­de 2003’ten bu yana fa­ali­yet gös­te­ren dün­ya­ca ünlü kahve zin­ci­ri Star­bucks, çay ge­le­ne­ği­ne say­gı­sı­nı so­mut­laş­tı­rı­yor ve yük­sek ka­li­te­de çay yap­rak­la­rın­dan olu­şan özel har­man­lı dem­le­me Türk ça­yı­nı ken­di­ne özgü yo­ru­muy­la ma­ğa­za­la­rın­da sun­ma­ya baş­lı­yor.
    Ko­nuy­la il­gi­li ola­rak Star­bucks’tan ya­pı­lan açık­la­ma­da,“Türk kah­ve­si­nin ar­dın­dan Türk ça­yı­nı da ürün ga­mı­mı­za dahil et­ti­ği­miz için mut­lu­yuz. Star­bucks, Tür­ki­ye'deki mi­sa­fir­le­ri­mi­zin sevgi duy­du­ğu bir marka. Mi­sa­fir­le­ri­mi­zin Star­bucks'ı ikin­ci ev­le­ri gibi gör­me­le­ri­ni is­ti­yo­ruz. Bu kap­sam­da alış­kın ol­duk­la­rı çay lez­ze­ti­ni ma­ğa­za­la­rı­mı­za ta­şı­yo­ruz" de­nil­di.
Rize’den gelen çay­lar 400 ma­ğa­za­da su­nu­la­cak
    Ye­rel­leş­me st­ra­te­ji­si kap­sa­mın­da fa­ali­yet gös­ter­di­ği pa­za­rın ta­lep­le­ri­ne kulak veren ve geç­ti­ği­miz dö­nem­de me­nü­sü­ne Türk kah­ve­si­ni dahil eden marka, bu kez müş­te­ri­le­ri­nin kar­şı­sı­na 400 ma­ğa­za­sın­da su­na­ca­ğı özel har­man­lı dem­le­me Türk ça­yıy­la çı­kı­yor. Bu ham­le­siy­le ye­rel­li­ğe ve sür­dü­rü­le­bi­lir­li­ğe dik­kat çeken Star­bucks, bu yak­la­şı­mı­nı üre­ti­ci ve te­da­rik­çi se­çi­mi­ne de yan­sı­tı­yor. Mi­sa­fir­le­ri­ne 400 ma­ğa­za­da sun­du­ğu Türk ça­yı­nı nane, limon, bal, akide şe­ke­ri gibi eş­lik­çi­ler­le ki­şi­sel­leş­tir­me şansı ta­nı­ya­cak olan marka, ge­le­nek­sel tat pro­fi­li­ne uygun dem­le­me ma­ki­ne­le­riy­le ha­zır­la­na­cak çay­la­rı­nı da or­man­sız­laş­ma ve iklim de­ği­şik­li­ğiy­le mü­ca­de­le eden ve kır­sal ke­sim­de­ki in­san­lar için eko­no­mik fır­sat­lar oluş­tur­ma­ya odak­la­nan sivil top­lum ku­ru­lu­şu Ra­in­fo­rest Al­li­en­ce ser­ti­fi­ka­lı bir üre­ti­ci­den te­da­rik edecek.
Çay­lar “Ra­in­fo­rest Al­li­an­ce" ser­ti­fi­ka­lı üre­ti­ci­den te­da­rik edi­li­yor
    Gıda ve Tarım Ör­gü­tü bu yıl Ulus­la­ra­ra­sı Çay Günü'nde "daha fazla sür­dü­rü­le­bi­lir­lik" ih­ti­ya­cı­nın al­tı­nı çi­zer­ken, Star­bucks da yap­tı­ğı açık­la­ma­da, eko­no­mik, sos­yal ve çev­re­sel sür­dü­rü­le­bi­lir­li­ği önem­se­dik­le­ri­ni, yal­nız­ca etik ve sür­dü­rü­le­bi­lir­lik il­ke­le­ri­ne uyan te­da­rik­çi­ler­le ça­lış­mak için kap­sam­lı seçim sü­reç­le­ri yü­rüt­tük­le­ri­ni du­yur­du. Çay­la­rın, bu alan­da kü­re­sel çapta say­gın bir or­ga­ni­zas­yon olan Ra­in­fo­rest Al­li­an­ce’tan ser­ti­fi­ka almış bir üre­ti­ci­den te­da­rik edil­di­ği­nin al­tı­nı çizen Star­bucks, bu sa­ye­de gıda gü­ven­li­ği­ne, kadın is­tih­da­mı­nın güç­len­me­si­ne, sos­yal ve çev­re­sel sür­dü­rü­le­bi­lir­li­ğe kat­kı­da bu­lun­duk­la­rı­nı ak­tar­dı.
Rize’de kut­lan­dı, fo­toğ­raf ser­gi­siy­le taç­la­nı­yor
    Fo­toğ­raf sa­nat­çı­la­rı­nı Tür­ki­ye’de “çayın baş­ken­ti” ola­rak anı­lan Rize’de bir araya ge­ti­ren ve Türk çayı ham­le­si­ni Rize’de kut­la­yan marka, bu kap­sam­da çe­ki­len ve Türk hal­kı­nın çay sev­gi­si­ni yan­sı­tan fo­toğ­raf­la­rı 9 Kasım’da Nar­man­lı Han ma­ğa­za­sın­da baş­la­ya­cak fo­toğ­raf ser­gi­siy­le taç­lan­dı­ra­cak. Tüm çay­se­ver­le­rin üc­ret­siz zi­ya­ret ede­bi­le­ce­ği sergi, yıl bo­yun­ca fark­lı il­ler­de­ki Star­bucks ma­ğa­za­la­rın­da ser­gi­len­me­ye devam edecek. Çayın Türk top­lu­mu için güçlü bir kül­tü­rel öğe ol­du­ğu­nu vur­gu­la­yan Star­bucks’ın açık­la­ma­sı şu ifa­de­ler­le son­lan­dı­rıl­dı: “Günün her saati içi­le­bi­len çay, yal­nız­ca bir sıcak içecek değil, ol­duk­ça derin bir kül­tü­rel kar­şı­lı­ğı da var. Ma­ğa­za­la­rı­mız­da­ki dem­le­me Türk çayı de­ne­yi­mi­nin yanı sıra, bu de­ğe­rin ilham ol­du­ğu fo­toğ­raf­la­rı da yıl bo­yun­ca ülke ça­pın­da mi­sa­fir­le­ri­mi­zin be­ğe­ni­si­ne su­na­ca­ğız de­nil­di.”
              

Haber Merkezi


Anahtar Kelimeler: artık "Starbucks" larda
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °