RİZE ESKİ BELEDİYE BAŞKANI PROF. DR. KASAP, GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ DEKANI OLDU

Rize Eski Be­le­di­ye Baş­ka­nı Prof. Dr. Reşat Kasap, Gazi Üni­ver­si­te­si Fen Fa­kül­te­si İsta­tis­tik Bö­lü­mü Öğ­re­tim Üyesi Prof. Dr. Reşat Kasap Fen Fa­kül­te­si De­ka­nı ola­rak atan­dı.

Yerel Haberler 5.06.2023 11:34:00 0
RİZE ESKİ BELEDİYE BAŞKANI PROF. DR. KASAP, GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ DEKANI OLDU

 Rize Eski Be­le­di­ye Baş­ka­nı Prof. Dr. Reşat Kasap, Gazi Üni­ver­si­te­si Fen Fa­kül­te­si İsta­tis­tik Bö­lü­mü Öğ­re­tim Üyesi Prof. Dr. Reşat Kasap Fen Fa­kül­te­si De­ka­nı ola­rak atan­dı. Fen Fa­kül­te­sin­de ger­çek­leş­ti­ri­len devir tes­lim tö­re­ni­ne Rek­tö­rü­müz Prof. Dr. Musa Yıl­dız, Rek­tör Yar­dım­cı­la­rı Prof. Dr. Ra­ma­zan Ba­yın­dır, Prof. Dr. Fazlı Polat, Prof. Dr. Suat Kıyak, Prof. Dr. Reşat Kasap, Genel Sek­re­ter Ragıp Ak­yü­rek, Genel Sek­re­ter Yar­dım­cı­sı Meh­met Ali Özkan, fa­kül­te öğ­re­tim ele­man­la­rı ve idari per­so­nel ka­tıl­dı.
 Prof. Dr. Suat Kıyak, dü­zen­le­nen tö­ren­de De­kan­lık gö­re­vi­ni Prof. Dr. Reşat Kasap’a dev­ret­ti. Üni­ver­si­te­nin Rek­tö­rü Prof. Dr. Musa Yıl­dız, Prof. Dr. Suat Kıyak’a bu­gü­ne kadar yap­tı­ğı hiz­met­ler­den do­la­yı te­şek­kür eder­ken Prof. Dr. Reşat Kasap’a yeni gö­re­vin­de ba­şa­rı­lar di­le­di. Prof. Dr. Musa Yıl­dız, Prof. Dr. Suat Kıyak’a pla­ket tak­dim etti.
Yeni Dekan Prof. Dr. Reşat KASAP’ın Bi­yog­ra­fi­si:
Rize’de doğan Reşat Kasap, 1984 yı­lın­da Gazi Üni­ver­si­te­si Fen Fa­kül­te­si İsta­tis­tik Bö­lü­mü’nden de­re­cey­le mezun oldu.
Aynı Üni­ver­si­te­de 1987 yı­lın­da Yük­sek Li­sans de­re­ce­si­ni al­dık­tan sonra Ocak 1989 yılda YÖK bur­suy­la İngil­te­re’nin Uni­ver­sity of Wales, Aberys­t­wyt’de Dok­to­ra­ya baş­la­dı ve Eylül 1992 ta­ri­hin­de “Mul­ti­va­ri­ate Sta­tis­ti­cal Met­hods in Time Se­ri­es” tez ça­lış­ma­sı ile İsta­tis­tik­te Dok­tor un­va­nı­nı aldı.
Gazi Üni­ver­si­te­si, Fen Fa­kül­te­si İsta­tis­tik Bö­lü­mü, Uy­gu­la­ma­lı İsta­tis­tik Ana Bilim Da­lın­da; 1993’te Dr. Öğ­re­tim Üyesi, 1998 yı­lın­da Do­çent ve 2004 yı­lın­da ise Pro­fe­sör ola­rak atan­dı.
Prof. Dr. Reşat Kasap’ın ya­rı­sın­dan faz­la­sı ulus­la­ra­ra­sı ya­ban­cı der­gi­ler­de ya­yım­lan­mış olmak üzere 90’ın üze­ri­ne bi­lim­sel araş­tır­ma­sı bu­lun­mak­ta­dır.
2014 Yılı Ma­hal­li İda­re­ler Se­çim­le­rin­de, Ak Par­ti­den Rize Be­le­di­ye Baş­ka­nı se­çi­len, Prof. Dr. Reşat Kasap, 5 yıl­lık Rize Be­le­di­ye Baş­ka­nı ola­rak gö­re­vi­nin so­nun­da bir daha aday ol­ma­dı.
Prof. Dr. Kasap, Ala­nın­da Dün­ya­nın en iyi bi­lim­sel der­gi­le­rin­den Q1 sı­nı­fın­da­ki “Chaos, So­li­tons & Frac­tals” Der­gi­sin­de 2021 yı­lın­da “A close look at 2019 novel co­ro­na­vi­rus (COVID 19) in­fec­ti­ons in Turkey using time se­ri­es analy­sis & ef­fi­ci­ency analy­sis” baş­lık­lı ça­lış­ma­sı, Veri Ana­li­zi­ne da­ya­lı ortak ya­zar­lı Pan­de­mi ko­nu­sun­da dün­ya­da ya­yın­la­nan ilk ma­ka­le­ler­den bi­ri­ni yazdı.
Tür­ki­ye Kli­nik­le­ri Der­gi­le­rin­de Bi­yo­is­ta­tis­tik Edi­tör­lü­ğü olmak üzere, çok sa­yı­da ulus­la­ra­ra­sı ve ulu­sal der­gi­de Edi­tör ku­ru­lu üye­li­ği, yar­dım­cı edi­tör­lük ve ha­kem­lik gö­re­vi bu­lun­mak­ta­dır.
Ulu­sal ve ulus­la­ra­ra­sı çok sa­yı­da bi­lim­sel ve sos­yal der­nek ve va­kıf­ta yö­ne­ti­ci­lik ve üye­li­ği bu­lun­mak­ta­dır.
Zaman Se­ri­le­ri Mo­del­le­ri ve Ön­gö­rü/Kes­ti­rim Yön­tem­ler, Kaos Ana­li­zi, Veri Bi­li­mi ko­nu­la­rın­da bi­li­nen aka­de­mis­yen­ler­den olan Prof. Dr. Reşat Kasap, bu de­ne­yi­mi­ni gerek ulu­sal ge­rek­se ulus­la­ra­ra­sı bir­çok proje üze­rin­de uy­gu­la­dı­ğı pro­je­ler­de rol aldı.
Prof. Dr. Reşat Kasap, 15 Li­sans üstü tez da­nış­man­lı­ğı­nın ya­nın­da, yoğun bi­lim­sel ça­lış­ma­la­rı ile bir­lik­te, 28 yıl­lık Öğ­re­tim Üye­li­ği sü­re­cin­de, içe­ri­sin­de kurum dışı gö­rev­ler de dahil olmak üzere, yak­la­şık 20 yı­lın­da çe­şit­li dü­zey­ler­de (Bölüm Baş­kan­lı­ğı, Fa­kül­te Ku­ru­lu Üye­li­ği, çok sa­yı­da Rek­tör­lük Kurum Ko­or­di­na­tör­lü­ğü, ÖSYM Yü­rüt­me Ku­ru­lu Üye­li­ği ile YÖK Bo­log­na Uz­man­lı­ğı gibi) yö­ne­ti­ci­lik­ler­de bu­lun­du.
Prof. Dr. Reşat Kasap, Tür­ki­ye Aka­de­mik Per­for­mans Ana­li­zi-2021 Ça­lış­ma­sın­da İsta­tis­tik ala­nın­da bi­rin­ci olan, bu çer­çe­ve­de, ulus­la­ra­ra­sı dü­zey­de ni­te­lik­li bilgi üre­ten, ras­yo­nel dü­şü­ne­bi­len, ye­ni­lik­le­re açık bilim in­san­la­rı ye­tiş­ti­ren öncü ve örnek bir bölüm olan Gazi Üni­ver­si­te­si Fen Fa­kül­te­si İsta­tis­tik Bö­lü­mü’nde aka­de­mik ça­lış­ma­la­rı­nı yü­rüt­me­ye devam et­mek­te­dir.
 

Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali KA­VAL­CI


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °