Rize Günleri Başkentte Yapılacak

Rize Der­nek­le­ri Fe­de­ras­yo­nun­ca 2-5 Mart ta­rih­le­rin­de An­ka­ra Baş­kent Mil­let Bah­çe­si'nde ya­pı­la­cak olan Rize Gün­le­ri için Rize Va­li­si Kemal Çeber baş­kan­lı­ğın­da plan­la­ma top­lan­tı­sı ya­pıl­dı.

Güncel Haberler 12.01.2023 08:59:00 0
Rize Günleri Başkentte Yapılacak

 Top­lan­tı­da ya­pı­lan su­num­da An­ka­ra Rize gün­le­ri­nin amacı, et­kin­li­ğin ya­pı­la­ca­ğı alan ve bu alan­da­ki plan­la­ma­lar an­la­tıl­dı. Cum­hu­ri­ye­tin 100. yılı do­la­yı­sıy­la ya­pı­la­cak “Rize’nin 100’leri” et­kin­lik­le­ri, coğ­ra­fi tes­cil­li ürün­le­rin su­nu­mu, soh­bet prog­ram­la­rı ve sos­yal so­rum­lu­luk pro­je­le­riy­le il­gi­li bil­gi­ler ve­ril­di.
“Size Bize He­pi­mi­ze Rize” mot­to­suy­la ger­çek­leş­ti­ri­lecek olan An­ka­ra Rize gün­le­ri kap­sa­mın­da ya­pı­lan et­kin­lik ve prog­ram­lar­la;
Rize ili­nin ve il­çe­le­ri­nin bir fuar kon­sep­ti çer­çe­ve­sin­de ta­nı­tı­mı­nın ya­pıl­ma­sı, Türk Çay Sek­tö­rü­nün bi­ra­ra­ya ge­ti­ril­me­si, Rize’de ye­ti­şen ve üre­ti­len ürün­le­rin ta­nı­tı­mı ve pa­zar­lan­ma­sı, Rize’nin eşsiz gü­zel­lik­te­ki tu­rizm mar­ka­la­rı­nın ta­nı­tı­mı, yeni tu­rizm des­ti­nas­yon alan­la­rı­nın öne çı­ka­rıl­ma­sı, el sa­nat­la­rı, folk­lo­ru, kül­tü­rü, ta­ri­hi, sa­nat­sal öğe­le­ri, gast­ro­no­mik mar­ka­la­rı­nın etkin ola­rak ta­nı­tıl­ma­sı, An­ka­ra’daki Ri­ze­li­ler ara­sın­da da­ya­nış­ma­nın güç­len­di­ril­me­si, Bü­yü­kel­çi­ler ve Ya­ban­cı Mis­yon Şef­le­ri'nin ka­tı­lı­mı ile ulus­la­ra­ra­sı ca­zi­be­nin ar­tı­rıl­ma­sı, Rize ile il­gi­li ya­pı­la­cak kon­fe­rans­lar­la önem­li ko­nu­la­rın baş­kent­ten tar­tı­şıl­ma­sı Rize’ye eko­no­mik girdi sağ­lan­ma­sı, An­ka­ra’daki Rize men­şe­li fir­ma­lar ara­sın­da iş­bir­li­ği­nin sağ­lan­ma­sı amaç­lan­mak­ta­dır.
Top­lan­tı­ya baş­kan­lık eden Vali Çeber’in yanı sıra Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si Rek­tö­rü Prof. Dr. Yusuf Yıl­maz, Vali Yar­dım­cı­sı Gül­ha­ni Ozan Sarı, Rize Be­le­di­ye Baş­kan Yar­dım­cı­sı Kemal Genç, Çay­kur Genel Müdür Yar­dım­cı­sı Er­dinç Ha­ti­noğ­lu, Kay­ma­kam­lar, İlçe Be­le­di­ye Baş­kan­la­rı ile An­ka­ra Rize Der­nek­le­ri Fe­de­ras­yo­nu Baş­ka­nı Mu­am­mer Bos­tan, İlçe ve Belde Be­le­di­ye Baş­kan­la­rı, An­ka­ra RİDEF Genel Baş­kan Yar­dım­cı­la­rı; Ab­dur­rah­man Aksu, Osman Altun, Metin Gül­tan, Yıl­maz Çelik, Se­la­had­din Bal, Yö­ne­tim Ku­ru­lu üyesi Ali Akgün ka­tıl­dı­lar.
Top­lan­tı; il­gi­li ku­rum­lar­ca ko­mis­yon­la­rın oluş­tu­ru­la­rak ya­pı­la­cak or­ga­ni­zas­yon­la­rın plan­lan­ma­sı ka­ra­rı ile son buldu.
                        

Ha­ber-Fo­to: Deniz VARLI


Anahtar Kelimeler: Günleri Başkentte Yapılacak
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °