RİZE İL GENEL MECLİSİ AFAD'A 320 BİN TL BAĞIŞLADI

RİZE İL GENEL MECLİSİ AFAD

Rize İl Genel Mec­li­si 30 üye­si­nin ta­ma­mı­nın ka­tı­lı­mıy­la, ül­ke­mi­zi yasa boğan mer­kez üssü Kah­ra­man­ma­raş olmak üzere 10 ilde büyük yı­kım­la­ra neden olan dep­rem do­la­yı­sıy­la AFAD’a 320 bin TL ba­ğış­la­dı.

 İl Genel Mec­li­si Baş­ka­nı İbra­him Türüt baş­kan­lı­ğın­da ya­pı­lan Şubat ayı ola­ğan top­lan­tı­la­rı­nın son bir­le­şi­min­de dep­rem böl­ge­sin­de kul­la­nıl­mak üzere AFAD’a maddi yar­dım ya­pıl­ma­sı ko­nu­su gün­de­me alı­na­rak gö­rü­şül­müş­tü.
Ko­nuy­la il­gi­li, AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti’nin İl Genel Mec­li­sin­de yer alan tem­sil­ci­le­ri, bu sü­reç­te ih­ti­yaç du­yu­lan en büyük şeyin kuş­ku­suz da­ya­nış­ma ve ke­net­len­me ol­du­ğu­nu ifade ede­rek hiç­bir si­ya­si görüş ayırt et­me­den her bir İl Genel Mec­li­si Üye­si­nin bir aylık top­lan­tı har­cı­ra­hı­na ila­ve­ten bi­rey­sel ola­rak da ek­le­mek is­te­dik­le­ri maddi des­tek­le bağış ya­pıl­ma­sı nok­ta­sın­da ortak karar be­lirt­miş­ti. Bu çer­çe­ve­de İl Genel Mec­li­si Üye­le­rin­ce ya­pı­lan yar­dım­lar 320 Bin TL’ye ulaş­tı.
Rize İl Genel Mec­li­si Baş­ka­nı İbra­him Türüt, mec­lis ola­rak ya­pı­lan maddi yar­dım­la il­gi­li yap­tı­ğı açık­la­ma­da “Mer­kez üssü Kah­ra­man­ma­raş olan ve Hatay, Di­yar­ba­kır, Ga­zi­an­tep, Ma­lat­ya, Adı­ya­man, Şan­lı­ur­fa, Adana, Os­ma­ni­ye ve Kilis il­le­ri­miz­de büyük yı­kım­la­ra neden olan dep­rem ne­de­niy­le ya­şa­dı­ğı­mız can ka­yıp­la­rı yü­re­ği­mi­zi dağ­la­dı. Yüz­yı­lın dep­re­mi ola­rak ni­te­len­di­ri­len bu afet­te tüm Tür­ki­ye gibi ili­miz­de tek yürek olmuş, kurum ve ku­ru­luş­la­rı­mız başta olmak üzere tüm va­tan­daş­la­rı­mız ve sivil top­lum ku­ru­luş­la­rımız­la ayni yar­dım­lar için adeta se­fer­ber olmuş du­rum­da. Biz­ler­de kurum ola­rak böl­ge­ye sevk et­ti­ği­miz iş ma­ki­na­sı ve per­so­ne­li­mi­zin ya­nın­da maddi des­tek sağ­la­mak adına İl Genel Mec­li­si­miz­ce ortak bir karar aldık. Bu çer­çe­ve­de şah­sım ve 29 İl Genel Mec­li­si Üye­mi­zin sağ­la­dı­ğı maddi des­tek­le top­lam 320 Bin TL AFAD’a bağış sağla­dık. Dev­le­ti­miz ve Türk mil­le­ti bir­lik ve be­ra­ber­lik içe­ri­sin­de mut­la­ka bu zor­luk­la­rın üs­te­sin­den ge­le­cek­tir.
Tek te­men­ni­miz can ka­yıp­la­rı­mı­zın daha fazla art­ma­ma­sı ve böy­le­si­ne büyük bir doğal afe­tin tek­rar ya­şan­ma­ma­sı­dır.” dedi.


    Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali Ka­val­cı
    Foto: Yaşar Akar­su