RİZE İL GENEL MECLİSİ ÇAY ÇARŞISINDA TOPLANDI

Rize İl Genel Mec­li­si, Mec­lis Baş­ka­nı İbra­him Türüt baş­kan­lı­ğın­da Rize’nin sim­ge­si ha­li­ne gelen Çay Bar­da­ğı­nın yer al­dı­ğı Çay Çar­şı­sın­da top­lan­dı.

Yerel Haberler 15.11.2022 09:07:00 0
RİZE İL GENEL MECLİSİ ÇAY ÇARŞISINDA TOPLANDI

    İl Genel Mec­li­si Kasım top­lan­tı­la­rı­nın 6. Bir­le­şi­mi­ne İl Özel İda­re­si Genel Sek­re­te­ri Ümit Hü­se­yin Sarı, Çay Çar­şı­sı Genel Mü­dü­rü Hasan Önder, İl Genel Mec­li­si Üye­le­ri ve Birim Mü­dür­le­ri ka­tıl­dı.
    Top­lan­tı­da gün­dem mad­de­le­ri­nin gö­rü­şül­me­si­nin ar­dın­dan Çay Çar­şı­sı Genel Mü­dü­rü Hasan Önder Çay Tu­riz­mi ve Çay Çar­şı­sıy­la il­gi­li bil­gi­len­dir­me amaç­lı bir slayt gös­te­ri­si ger­çek­leş­tir­di.
    Mec­lis Baş­ka­nı İbra­him Türüt, top­lan­tı­nın son bö­lü­mün­de yap­tı­ğı ko­nuş­ma­da Rize’nin gözde tu­rizm me­kan­la­rın­dan olan Çay Çar­şı­sın­da top­lan­tı­mı­zı yap­mak­tan büyük bir mem­nu­ni­yet duy­du­ğu­nu ifade ede­rek “il genel mec­li­si üye­le­ri­mi­zin çay çar­şı­sı­nı ya­kın­dan gör­me­si ve bu gü­zi­de me­ka­nın ta­nı­tı­mı­na bir nebze katkı sun­mak için mec­lis top­lan­tı­la­rı­mı­zın bir bir­le­şi­mi­ni bu­ra­da ger­çek­leş­tir­dik.
    Türk Çayı'nın daha etkin ta­nı­tı­mı­nı sağ­la­mak, tü­ke­ti­ci grup­la­rı­na fark­lı özel­lik ve ka­li­te norm­la­rın­da yer alan çay ürün­le­ri­ni ta­dı­mı ve sa­tı­şı­nı sağ­la­mak, çay iş­let­me­le­ri­nin pa­zar­la­ma ka­pa­si­te­le­ri­ni ge­liş­tir­mek ve bun­la­ra bağlı ola­rak ili­mi­zi zi­ya­ret eden yerli ve ya­ban­cı tu­rist sa­yı­sı­nı ar­tı­ra­rak tu­rizm­den elde edi­len ge­lir­le­ri ar­tır­ma ama­cıy­la ya­pı­lan çay çar­şı­mı­zın ili­mi­ze ka­zan­dı­rıl­ma­sın­da emeği geçen her­ke­se te­şek­kür edi­yo­rum.
    Ay­rı­ca bize bu güzel or­ta­mı ha­zır­la­yıp en iyi şe­kil­de mi­sa­fir eden Çay Çar­şı­sı Genel Mü­dü­rü­müz Hasan Önder ve eki­bi­ne te­şek­kür edi­yor ça­lış­ma­la­rın­da ba­şa­rı­lar di­li­yo­rum” dedi.
    Top­lan­tı­nın aka­bin­de Çay Çar­şı­sı­nı ge­ze­rek Genel Müdür Hasan Önder’den bilgi alan Baş­kan Türüt ve İl Genel Mec­li­si Üye­le­ri, 3D or­ta­mın­da iz­le­yi­ci­le­re su­nu­lan çayın dünü, bu­gü­nü, tar­la­dan bah­çe­ye uza­nan se­rü­ve­ni­ni ve Rize tu­riz­mi­ni konu alan filmi iz­le­di.


               Haber: Bay­ram Ali Ka­val­cı
               Foto: Yaşar Akar­su


Anahtar Kelimeler: GENEL MECLİSİ ÇARŞISINDA TOPLANDI
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °