Tarih: 05.04.2023 12:19

Rize İl Genel Meclisi yeni başkanı Sabit Karafazlı oldu

Facebook Twitter Linked-in

AK Parti’den Rize Mil­let­ve­ki­li aday aday­lı­ğı için Rize İl Genel Mec­li­si Baş­kan­lı­ğı gö­re­vin­den is­ti­fa eden İbra­him Türüt'ün ye­ri­ne yeni baş­kan Sabit Ka­ra­faz­lı se­çil­di.
 İl Genel Mec­li­si Baş­kan­ve­ki­li Rasim Çor­ba­cı baş­kan­lı­ğın­da ya­pı­lan top­lan­tı­ya İl Özel İda­re­si Genel Sek­re­te­ri Ümit Hü­se­yin Sarı, Genel Sek­re­ter Yar­dım­cı­sı Yunus Emre Ayar, İl Genel Mec­li­si Üye­le­ri, Birim Mü­dür­le­ri ve aday aday­lı­ğı için ya­pı­lan is­ti­fa­lar ne­de­niy­le bo­şa­lan mer­kez mec­lis üye­lik­le­ri­ne yedek lis­te­den gelen Dilek Kan­sız ve Ali Ka­ra­ca ka­tıl­dı.
Top­lan­tı­nın ilk gün­dem mad­de­si ge­re­ğin­ce ya­pı­lan Mec­lis Baş­kan­lı­ğı se­çi­min­de AK Parti grubu ta­ra­fın­dan Mec­lis Baş­ka­nı adayı ola­rak gös­te­ri­len Sabit Ka­ra­faz­lı, oy­la­ma so­nu­cu top­lan­tı­ya iş­ti­rak eden 29 üye­nin ta­ma­mı­nın oyunu ala­rak İl Genel Mec­li­si Baş­kan­lı­ğı­na se­çil­di. Se­çi­min ar­dın­dan gö­re­vi dev­ra­lan Sabit Ka­ra­faz­lı, yap­tı­ğı ko­nuş­ma­sın­da “ön­ce­lik­le bizi bu kut­sal gö­re­ve laik gören AK Parti teş­ki­la­tı­mı­za, Mec­li­si­miz­de­ki AK Parti Gu­ru­bu­mu­za ve oy­la­rıy­la bize des­tek veren İl Genel Mec­li­si Üye­le­ri­mi­zin ta­ma­mı­na te­şek­kür edi­yo­rum. İl Genel Mec­li­si Üye­le­ri­miz, İl Özel İda­re­si Genel Sek­re­te­ri­miz ve eki­biy­le bir­lik­te ili­mi­ze ve köy­le­ri­mi­ze nice hiz­met­ler ka­zan­dır­ma­nın gay­re­ti içe­ri­sin­de ola­ca­ğız. Allah utan­dır­ma­sın ve ili­mi­ze fay­da­lı hiz­met­ler yap­ma­yı biz­le­re nasip etsin" dedi. İl Özel İda­re­si Genel Sek­re­te­ri Ümit Hü­se­yin Sarı, se­çim­le­rin ar­dın­dan yap­tı­ğı ko­nuş­ma­da Mec­lis Baş­ka­nı Sabit Ka­ra­faz­lı başta olmak üzere diğer ku­rul­la­ra ve ko­mis­yon­la­ra se­çi­len üye­ler ile yedek lis­te­den gelen yeni üye­le­ri teb­rik ede­rek, ba­şa­rı­lar di­le­di. İl En­cü­me­ni ve İhti­sas Ko­mis­yon­la­rı­na se­çi­len üye­ler ile yedek lis­te­den gelen İl Genel Mec­li­si Üye­le­ri­ne ba­şa­rı di­le­yen Mec­lis Baş­ka­nı Sabit Ka­ra­faz­lı, top­lan­tı­nın ar­dın­dan teb­rik­le­ri kabul etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —