RİZE İL ÖZEL İDARESİ 2022 YILI FALLİYET RAPORU MECLİSTE KABUL EDİLDİ

Rize Va­li­si Kemal Çeber’in de ka­tıl­dı­ğı Mart ayı ola­ğan top­lan­tı­sın­da, Rize İl Özel İda­re­si’nin 2022 Yı­lı­na ait Fa­ali­yet Ra­po­ru oy bir­li­ği ile kabul edil­di.

Yerel Haberler 7.03.2023 10:13:00 0
RİZE İL ÖZEL İDARESİ 2022 YILI FALLİYET RAPORU MECLİSTE KABUL EDİLDİ

 Mec­lis Baş­kan­lı­ğı top­lan­tı sa­lo­nun­da ger­çek­leş­ti­ri­len İl Genel Mec­li­si Mart ayı ola­ğan top­lan­tı­la­rı­nın bi­rin­ci bir­le­şi­mi­ne İl Özel İda­re­si Genel Sek­re­te­ri Ümit Hü­se­yin Sarı, Genel Sek­re­ter Yar­dım­cı­la­rı Yunus Emre Ayar ve Erol Bıyık, Mec­lis Üye­le­ri ve Birim Mü­dür­le­ri ka­tıl­dı.
İl Özel İda­re­si bün­ye­sin­de ha­zır­la­nan ve Genel Sek­re­ter Ümit Hü­se­yin Sarı ta­ra­fın­dan mec­lis genel ku­ru­lu­na su­nu­lan İl Özel İda­re­si 2022 Yı­lı­na ait Fa­ali­yet Ra­po­ru ya­pı­lan oy­la­ma so­nu­cun­da oy bir­li­ği ile kabul edil­di.
Mec­lis Baş­ka­nı İbra­him TÜRÜT, oy­la­ma­nın ar­dın­dan yap­tı­ğı ko­nuş­ma­da “Gö­re­ve gel­di­ği­miz ilk gün­den iti­ba­ren ili­mi­zi hiz­met an­la­mın­da daha ile­ri­ye ta­şı­mak adına böl­ge­mi­zin ön­ce­lik­li ko­nu­la­rı­nı bir bir gün­de­mi­mi­ze alıp, yap­tı­ğı­mız is­ti­şa­re­ler­le sa­ha­da uy­gu­la­ma­ya ça­lı­şı­yo­ruz. Bu an­lam­da İl Özel İda­re­si ola­rak her yıl ol­du­ğu gibi 2022 yıl­da­ki 160 Mil­yon TL olan öz büt­çe­mi­zi, ek öde­nek­ler­le bir­lik­te yak­la­şık 510 Mil­yon TL’ye çı­ka­ra­rak ya­tı­rı­ma dö­nüş­tür­dük. Yap­tı­ğı­mız hiz­met­le­rin ili­mi­ze ka­zan­dı­rıl­ma­sı ve büt­çe­mi­zin bura­kam­la­ra ulaş­ma­sı­na ve­si­le olan başta Cum­hur­baş­ka­nı­mız Sayın Recep Tay­yip Er­do­ğan olmak üzere Ba­kan­la­rı­mı­za, Mil­let­ve­kil­le­ri­mi­ze, Va­li­mi­ze ve Teş­ki­la­tı­mı­za mec­li­si­miz adına te­şek­kür edi­yo­rum. Ay­rı­ca 2022 Yı­lı­na ait Fa­ali­yet Ra­po­ru­nun ha­zır­lan­ma­sın­da ve he­def­le­nen ya­tı­rım­la­rın sa­ha­da uy­gu­lan­ma­sı nok­ta­sın­da büyük bir öz­ve­riy­le ça­lış­ma­la­rı­nı sür­dü­ren Genel Sek­re­te­ri­mi­ze, Genel Sek­re­ter Yar­dım­cı­la­rı­mı­za, İl Genel Mec­li­si Üye­le­ri­mi­ze, Birim Mü­dür­le­ri­mi­ze ve tüm İl Özel İda­re­si eki­bi­mi­ze teb­rik­le­ri­mi ile­ti­yo­rum.” dedi. Top­lan­tı­da ko­nu­şan Vali Kemal ÇEBER “Her yıl ol­du­ğu gibi bu yılda İl Özel İda­re­si, İl Genel Mec­li­si, siz­ler ve biz­ler genel an­lam­da sı­nı­fı geç­mi­şiz­dir. Bu tab­lo­nun bize ver­di­ği karne budur. Rize Özel İda­re­si bütün bi­le­şen­le­ri ile sı­nı­fı geç­miş­tir. Bazı ça­lış­ma­lar daha güzel olmaz mı? Tabi ki olur bunun için­de daha çok ça­lış­ma­ya devam ede­ce­ğiz.
 Daha ön­ce­ki yıl­lar­da ol­du­ğu gibi büyük bir uyum, bir­lik­te­lik ve ko­or­di­nas­yon için­de ha­re­ket et­ti­ği­niz ve so­run­la­ra vakıf ola­rak alan­da iş­le­ri ko­lay­laş­tır­dı­ğı­nız için her bi­ri­ni­ze te­şek­kür edi­yo­rum.
2023 yı­lın­da da aynı gay­re­ti, bir­lik­te­li­ği ve ko­or­di­nas­yo­nu gör­me­yi ümit edi­yo­rum.” dedi.
Rize’nin önem­li ya­tı­rım­la­rın­dan biri olan Ri­ze-Art­vin Ha­va­li­ma­nın­da ki ge­liş­me­le­re de dik­kat çeken Vali Çeber, “Açıl­dı­ğı gün­den bu yana Ri­ze-Art­vin Ha­va­li­ma­nı­mız­da do­lu­luk oranı yüzde 80’lerin al­tı­na hiç düş­me­di. Genel an­lam­da ise yüzde 90’ların üze­rin­de devam etti. Bu da ha­va­li­ma­nı­nın ne kadar isa­bet­li bir ya­tı­rım ol­du­ğu­nu or­ta­ya koydu.
Haf­ta­da İki Gün Tel Aviv’den Rize’ye Uçuş
Daha ön­ce­de du­yur­muş­tuk, Umman ül­ke­si­nin en büyük ha­va­yo­lu şir­ke­ti Sa­la­mA­ir nisan sonu iti­ba­riy­le direk umman Rize uçuş­la­rı­nı baş­la­tı­yor. Dün iti­ba­riy­le de 2. Yurt dışı se­fe­ri ke­sin­leş­ti. Pe­ga­sus hava yol­la­rı Ha­zi­ran ayı­nın ba­şın­dan iti­ba­ren Tel Aviv’den Rize’ye direk uçuş iz­ni­ni adlı gö­rüş­me­ler ta­mam­lan­dı. Pe­ga­sus haf­ta­da iki gün tel Aviv’den Rize’ye uçuş ya­pa­cak. Katar ve Suudi Ara­bis­tan da ça­lış­ma­la­rı­na devam edi­yor” dedi.


                      Haber: Bay­ram Ali Ka­val­cı
                      Foto: Yaşar Akar­su


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °