RİZE İL ÖZEL İDARESİ 2024 YILI BÜTÇESİ 816 MİLYON TL

Rize İl Genel Mec­li­si top­lan­tı­sın­da, Rize İl Özel İda­re­si’nin 2024 Yılı Büt­çe­si 816 Mil­yon TL ola­rak be­lir­len­di.

Yerel Haberler 1.12.2023 11:05:00 0
RİZE İL ÖZEL İDARESİ 2024 YILI BÜTÇESİ 816 MİLYON TL

 Rize İl Genel Mec­li­si Baş­ka­nı Sabit Ka­ra­faz­lı baş­kan­lı­ğın­da İl Özel İda­re­si 2024 Yılı Mali Bütçe gö­rüş­me­le­ri­nin ya­pıl­dı­ğı Kasım ayı ola­ğan top­lan­tı­la­rı­nın 19. bir­le­şi­mi­ne, İl Özel İda­re­si Genel Sek­re­ter Yar­dım­cı­sı Erol Bıyık, İl Genel Mec­li­si Üye­le­ri ve Birim Mü­dür­le­ri ka­tıl­dı.
İl Genel Mec­lis Plan Bütçe Ko­mis­yo­nu Baş­ka­nı Mus­ta­fa Fatih Topçu, ko­mis­yon ola­rak Kasım ayı bo­yun­ca sür­dür­dük­le­ri ça­lış­ma­lar so­nu­cun­da büt­çe­ye son şek­li­ni ver­dik­le­ri­ni be­lir­te­rek, Rize İl Özel İda­re­si 2024 Yılı Mali Büt­çe­si­nin 816 Mil­yon TL ol­ma­sı­nı ön­gö­ren Ko­mis­yon Ra­po­ru ile 2024 Yılı Per­for­mans Prog­ra­mı­nı mec­lis­te okudu.
Üye gö­rüş­le­ri­nin alın­ma­sı­nın ar­dın­dan Mec­lis Baş­ka­nı Sabit Ka­ra­faz­lı ta­ra­fın­dan oy­la­ma­ya su­nu­lan Plan Bütçe Ko­mis­yon Ra­po­ru ile 2024 Yılı Per­for­mans Prog­ra­mı oy bir­li­ği ile kabul edil­di. Mec­lis Baş­ka­nı Sabit Ka­ra­faz­lı, büt­çey­le il­gi­li yap­tı­ğı ko­nuş­ma­da Kasım ayı bo­yun­ca sür­dü­rü­len bütçe gö­rüş­me­le­ri­ni ba­şa­rı­lı bir şe­kil­de ta­mam­la­dık­la­rı­nı ifade ede­rek “Bu bir aylık sü­reç­te İl Özel İda­re­si ola­rak 2024 yı­lın­da köy­le­ri­miz­de sür­dü­re­ce­ği­miz ya­tı­rım­la­ra ola­nak sağ­la­ya­cak büt­çe­mi­ze bu­gün­kü top­lan­tı­mız­la son şek­li­ni ver­miş olduk. Be­lir­le­di­ği­miz büt­çey­le bir­lik­te bu­gü­ne kadar köy­le­ri­miz­de ha­ya­ta ge­çir­di­ği­miz içme suyu, yol, alt ve üst yapı gibi bir­çok ya­tı­rı­mı­mı­zı daha da art­tı­ra­rak va­tan­daş­la­rı­mı­za ça­ğı­mı­zın ge­rek­le­ri­ne uygun daha ka­li­te­li hiz­met sun­ma­yı he­def­le­mek­te­yiz. Köy­des ve ya­tım­cı ku­rum­la­rı­mız üze­rin­den sağ­la­dı­ğı­mız büt­çe­ler­le de yap­tı­ğı­mız hiz­met­le­ri çe­şit­len­dir­me­ye devam edi­yo­ruz. Bu kap­sam­da 2023 yılı büt­çe­mi­zin ya­tı­rı­ma dö­nüş­me­si ve 2024 yılı büt­çe­mi­zin şe­kil­len­me­sin­de emeği geçen Genel Sek­re­te­ri­mi­ze, Genel Sek­re­ter Yar­dım­cı­la­rı­mı­za, Plan Bütçe Ko­mis­yo­nu­mu­za, İl Genel Mec­li­si Üye­le­ri­mi­ze ve Birim Mü­dür­le­ri­mi­ze te­şek­kür edi­yor, 816 Mil­yon TL ola­rak be­lir­le­di­ği­miz 2024 yılı büt­çe­mi­zin ili­mi­ze ha­yır­lı ol­ma­sı­nı di­li­yo­rum.” dedi.
         Haber: Bay­ram Ali KA­VAL­CI
         Foto: Yasar Akar­su


Anahtar Kelimeler: İDARESİ BÜTÇESİ MİLYON
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °