RİZE İL ÖZEL İDARESİ'NDEN KÖYLERE SOSYAL ALAN ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

RİZE İL ÖZEL İDARESİ

Rize İl Özel İda­re­si, mer­kez ve il­çe­le­re bağlı köy­ler­de bir­çok konu ve alan­da sür­dür­dü­ğü ya­tı­rım­la­rın ya­nın­da köy­le­re yeni sos­yal alan­lar ve sos­yal alan­la­ra ula­şım im­ka­nı sağ­lı­yor.

    Rize İl Genel Mec­li­si Baş­ka­nı İbra­him Türüt ön­cü­lü­ğün­de İl Genel Mec­li­si­nin ka­rar­la­rı ve İl Özel İda­re­si­nin ba­şa­rı­lı ça­lış­ma­la­rıy­la köy­le­rin çeh­re­si de­ği­şi­yor.

    Köy­ler­de­ki ya­tı­rım­la­ra ila­ve­ten sos­yal alan­la­ra da önem veren İl Özel İda­re­si, bu kap­sam­da Köy­le­re Hiz­met Gö­tür­me Bir­li­ği ma­ri­fe­tiy­le mer­ke­ze bağlı Ye­miş­lik kö­yün­de 1955 yı­lın­da in­şa­sı ya­pı­lan ve dini me­ra­sim­ler için ye­ter­li sos­yal alanı ola­ma­yan ca­mi­ye top­lam­da 455 met­re­ka­re sos­yal alan, ay­rı­ca bağ­lan­tı yolu ol­ma­yan Taş­pı­nar köyü mer­kez ca­mi­ne de yak­la­şık 150 metre yeni yol ya­pı­la­rak ula­şım im­ka­nı ka­zan­dır­dı. Mec­lis Baş­ka­nı İbra­him Türüt, yapım aşa­ma­la­rı­nı da ye­rin­den takip et­ti­ği ça­lış­ma­lar­la il­gi­li yap­tı­ğı açık­la­ma­da “Ye­miş­lik kö­yü­mü­ze ait ca­mi­mi­zin dini me­ra­sim­ler için ye­ter­li bir sos­yal alana sahip ol­ma­dı­ğı­nı bi­li­yor­duk. Köy hal­kı­mız ve muh­ta­rı­mı­zın da bu yön­de­ki ta­lep­le­ri üze­ri­ne Köy­le­re Hiz­met Gö­tür­me Bir­li­ği­miz kan­lıy­la bir ça­lış­ma baş­la­ta­rak ca­mi­mi­ze ait 455 met­re­ka­re gibi bir alan oluş­tur­duk.
    Yine araç­lar için bağ­lan­tı yolu ol­ma­yan Taş­pı­nar mer­kez ca­mi­mi­ze yak­la­şık 150 metre yeni yol ya­pa­rak, va­tan­daş­la­rı­mı­zın dini ve­ci­be­le­ri­ni ve me­ra­sim­le­ri­ni daha kolay ye­ri­ne ge­tir­me im­ka­nı sağ­la­dık” dedi.
                     

Haber: Bay­ram Ali Ka­val­cı
Foto: Yaşar Akar­su