Rize İl Sağlık Müdürlüğü, TSRM'nin etkinliğini artırmak için çalışıyor!

Rize İl Sağ­lık Mü­dür­lü­ğün­ce Top­lum Ruh Sağ­lı­ğı Mer­ke­zi İl Ko­or­di­nas­yon Ku­ru­lu top­lan­tı­sı dü­zen­len­di.

Yerel Haberler 4.10.2023 11:55:00 0
Rize İl Sağlık Müdürlüğü, TSRM

 Top­lum Ruh Sağ­lı­ğı Mer­ke­zi İl Ko­or­di­nas­yon Ku­ru­lu 2023 yılı üçün­cü top­lan­tı­sı İl Sağ­lık Mü­dü­rü Dr. Mus­ta­fa Tepe baş­kan­lı­ğın­da kurul üyesi kurum ve ku­ru­luş­la­rın tem­sil­ci­le­ri ka­tı­lı­mıy­la Rize Sağ­lık Komp­lek­si’nde ger­çek­leş­ti­ril­di.
Top­lan­tı­da alı­nan karar doğ­rul­tu­sun­da; Top­lum Ruh Sağ­lı­ğı Mer­ke­zin­de ka­yıt­lı has­ta­la­rın ger­çek­leş­tir­dik­le­ri sa­nat­sal fa­ali­yet­ler kap­sa­mın­da üret­tik­le­ri resim ça­lış­ma­la­rı­nın 10 Ekim Dünya Ruh Sağ­lı­ğı Gü­nün­de Rize Şimal AVM’ de ser­gi­len­me­si ve makul be­del­ler kar­şı­lı­ğın­da sa­tı­şa su­nu­lup elde edi­lecek ge­li­rin Top­lum Ruh Sağ­lı­ğı Mer­ke­zin­de­ki has­ta­la­ra daha iyi hiz­met su­na­bil­mek ve ek­sik­le­rin gi­de­ril­me­si ama­cıy­la kul­la­nı­la­ca­ğı ka­rar­laş­tı­rıl­mış­tır.
Ay­rı­ca, TRSM’de ka­yıt­lı has­ta­la­rın ilgi alan­la­rı­nın ge­niş­le­til­me­si, iş­lev­sel­lik­le­ri­nin art­tı­rıl­ma­sı ve birey ola­rak et­ki­le­şim­li aktif zaman ge­çi­re­bil­me­le­ri için haf­ta­nın be­lir­li bir gü­nün­de her hafta olmak üzere uzman ant­re­nör eş­li­ğin­de zeka oyun­la­rı ak­ti­vi­te­si­nin ger­çek­leş­ti­ril­me­si, resim, el sa­nat­la­rı ve müzik alan­la­rın­da des­tek sağ­la­yan ve on­lar­la te­ra­pö­tik iliş­ki­yi, iliş­ki­sel bağı ku­ra­bil­miş olan aynı eği­tim­ci­le­rin gö­rev­len­di­ril­me de­vam­lı­lı­ğı­nın sağ­lan­ma­sı, ka­yıt­lı has­ta­la­rın sa­yı­sı­nın ve aktif ka­tı­lım­la­rı­nın art­tı­rıl­ma­sı için il­çe­ler­de ika­met eden has­ta­la­rın sağ­lık te­si­si­ne ula­şım im­kan­la­rı­nın iyi­leş­ti­ril­me­si adına ilçe kay­ma­kam­lık­la­rıy­la ve taşıt ko­ope­ra­tif­le­riy­le ile­ti­şi­me ge­çil­me­si ka­rar­la­rı alın­mış­tır. Rize İl Sağ­lık Mü­dü­rü Dr. Mus­ta­fa Tepe, yap­tı­ğı açık­la­ma­da, “Top­lum Ruh Sağ­lı­ğı Mer­ke­zi­mi­zin ruh­sal sağ­lık so­run­la­rı olan bi­rey­le­rin top­lu­ma ka­zan­dı­rıl­ma­sı ve yaşam ka­li­te­si­nin iyi­leş­ti­ril­me­si için önem­li bir rol oy­na­mak­ta­dır. . Bu mer­kez­le­rin et­kin­li­ği­ni ar­tır­mak ve va­tan­daş­la­rı­mı­zın daha iyi hiz­met al­ma­sı­nı sağ­la­mak için ça­lı­şı­yo­ruz." dedi. İlgili kurum ve ku­ru­luş­lar­dan tem­sil­ci­le­rin ka­tı­lı­mıy­la ger­çek­leş­ti­ri­len ve kar­şı­lık­lı görüş alış­ve­ri­şi şek­lin­de devam eden top­lan­tı, ko­nuy­la il­gi­li ya­şa­nan sorun ve çözüm öne­ri­le­ri­nin is­ti­şa­re edil­me­siy­le sona erdi.
   Ha­ber-Fo­to: Esra Nur KİNES


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °