Tarih: 27.12.2022 09:41

Rize İl Sağlık Müdürlüğü'nden "Grip" Uyarısı Yaptı

Facebook Twitter Linked-in

Rize İl Sağ­lık Mü­dür­lü­ğü ta­ra­fın­dan ya­pı­lan açık­la­ma­da, ili­miz­de özel­lik­le ço­cuk­lar­da artan grip, nezle ve soğuk al­gın­lı­ğı gibi has­ta­lık­la­ra dik­kat çe­kil­di. Çocuk acil ser­vis­le­rin­de yo­ğun­luk ol­du­ğu­nun be­lir­ti­len açık­la­ma­da, “İli­miz­de son gün­ler­de özel­lik­le ço­cuk­luk yaş gru­bun­da grip ve ben­ze­ri has­ta­lık­lar­da ciddi bir artış gö­rül­mek­te­dir. Bu se­bep­le özel­lik­le çocuk acil ser­vi­si­miz­de büyük bir yo­ğun­luk ya­şan­mak­ta­dır.
Uzun sü­re­li geç­me­yen ateş, boğaz ağ­rı­sı, göz­ler­de kı­za­rık­lık, kas eklem ağ­rı­la­rı, bazen ishal gibi be­lir­ti­ler bu has­ta­lık sey­rin­de sıkça göz­len­mek­te olup, aynı za­man­da da ol­duk­ça bu­la­şı­cı özel­lik ta­şı­mak­ta­dır.
Bu ve ben­ze­ri be­lir­ti­ler gös­te­ren özel­lik­le çocuk ve tüm has­ta­la­rı­mı­zın der­hal çev­re­le­rin­den izole edil­me­le­ri ve er­ken­den te­da­vi­le­ri­ne baş­lan­ma­la­rı önem­li­dir” ifa­de­le­ri kul­la­nıl­dı. Has­ta­lık be­lir­ti­si olan ço­cuk­la­rın da okul­la­ra gön­de­ril­me­me­si ko­nu­sun­da uyarı ya­pı­lan açık­la­ma­da, “Bu sü­reç­te ön­ce­lik­le ili­miz ge­ne­lin­de bu­lu­nan ve son de­re­ce de­ne­yim­li he­kim­ler­den olu­şan aile he­kim­le­ri­mi­ze baş­vur­mak önem­li­dir. Va­tan­daş­la­rı­mız daha ciddi va­ka­lar­da ise has­ta­ne­le­ri­miz çocuk po­lik­li­nik­le­ri­ne ve ge­rek­ti­ğin­de ise çocuk aci­li­mi­ze baş­vu­ra­rak te­da­vi ola­bil­mek­te­dir­ler.
Has­ta­lık be­lir­ti­si gös­te­ren hiç­bir ço­cu­ğu­muz ke­sin­lik­le okula gön­de­ril­me­me­li, ar­ka­daş­la­rıy­la bu­luş­ma­sı­na izin ve­ril­me­me­li­dir.
Yine el hij­ye­ni ve maske başta olmak üzere tüm ko­ru­yu­cu ted­bir­le­re önem dik­kat edil­me­li, ye­te­rin­ce uyku ve sağ­lık­lı, den­ge­li bes­len­me­ye bu sü­reç­te daha bir önem gös­te­ril­me­li­dir” de­nil­di.
  

 Haber Merkezi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —