Rize İl Sağlık Müdürlüğünden salgın uyarısı!

Rize İl Sağlık Müdürlüğünden salgın uyarısı!

İli­miz­de son gün­ler­de soğuk al­gın­lı­ğı ve grip va­ka­la­rın­da ciddi bir artış sü­re­ci­ne gi­ril­miş­tir.

 Boğaz ağ­rı­sı, yük­sek ateş, eklem ve kas ağ­rı­la­rı, uzun süre geç­me­yen ök­sü­rük gibi semp­tom­lar­la seyir eden has­ta­lık özel­lik­le ço­cuk­lar ara­sın­da daha hızlı ya­yıl­mak­ta­dır.
Bu sü­reç­te sağ­lık te­sis­le­ri­mi­ze olan baş­vu­ru­lar­da kat­la­na­rak art­tı­ğı için özel­lik­le çocuk acil ser­vi­si­miz başta olmak üzere eriş­kin acil­ler ve po­lik­li­nik­le­ri­miz, hatta aile he­kim­lik­le­ri­miz­de de ciddi yo­ğun­luk ya­şan­mak­ta­dır.
Söz ko­nu­su olan sağ­lık te­si­si dahi olsa ka­la­ba­lık her or­tam­da has­ta­lı­ğın hızla bu­laş­tı­ğı bi­lin­di­ği için çok ge­rek­me­dik­çe hafif seyir eden semp­tom­lar se­be­biy­le müm­kün mer­te­be has­ta­ne­le­ri­mi­ze baş­vu­rul­ma­ma­sı, ilk etap­ta aile he­kim­le­ri­miz­den hiz­met talep edil­me­si, biz­den daha ciddi du­rum­da olan va­tan­da­şı­mı­zın daha iyi hiz­met ala­bil­me­si için de çok önem­li­dir.
Bu sü­reç­te gerek acil­le­ri­miz ge­rek­se de aile he­kim­lik­le­ri­miz dahil tüm po­lik­li­nik­le­ri­miz­de el­de­ki tüm im­kan­lar se­fer­ber edil­miş, per­so­ne­li­mi­zin nöbet sa­yı­la­rı mak­si­mum sa­yı­ya çı­ka­rıl­mış­tır. Ancak tüm ted­bir­le­re rağ­men yo­ğun­lu­ğun çok fazla ol­du­ğu dü­şü­nül­dü­ğün­de bi­rey­sel ko­ru­yu­cu ted­bir­le­rin önemi bir kez daha ön plana çık­mış­tır.
Müm­kün mer­te­be ka­la­ba­lık or­tam­la­ra gi­ril­me­me­si, el hij­ye­ni dahi ko­vit­ten de bil­di­ği­miz tüm ted­bir­le­re ri­ayet edil­me­si, has­ta­lık be­lir­ti­si olan ço­cuk­la­rın okul­la­ra gön­de­ril­me­me­si çok önem­li­dir.
Ka­mu­oyu­na say­gıy­la du­yu­ru­lur.
              Haber: İl Sağ­lık Müd. Basın