RİZE İLÇELERİNDE TEK KÖPEK BARINAĞI YİYECEK YARDIMI BEKLİYOR

RİZE İLÇELERİNDE TEK KÖPEK BARINAĞI YİYECEK YARDIMI BEKLİYOR

Rize’nin Köpek Ba­rı­na­ğı olan tek il­çe­si İkiz­de­re’de 6 yıl önce Noter Ber­ran Al­tu­ne­cim’in kur­du­ğu ba­rı­nak yi­yecek yar­dı­mı bek­li­yor.

 İkiz­de­re’de Be­le­di­ye­nin hi­ma­ye­le­riy­le bir­çok sokak hay­va­nı­na ev­sa­hipl­ği yapan Köpek Ba­rı­na­ğı hak­kın­da bir açık­la­ma yapan Be­le­di­ye Baş­ka­nı Hakan Ka­ra­göz şun­la­rı söy­le­di’’ Bir insan dü­şü­nün 22 yıl An­ka­ra’da avu­kat­lık yapıp de­va­mın­da mes­le­ki ka­ri­ye­ri­ne Noter ola­rak devam etmek is­ti­yor ve noter ola­rak ilk görev yeri İkiz­de­re’ye ge­li­yor. Küçük ilçe no­ter­lik ofisi 6 m2 işine odak­la­nı­yor ama so­kak­ta­ki sokak hay­van­la­rı­nı da yal­nız bı­rak­mı­yor. İşin­den arta kalan za­man­la­rı­nı hep on­lar­la ge­çi­rip kendi ce­bin­den pa­ra­lar har­cı­yor hatta bana söy­le­di­ği da­ire­mi satıp İkiz­de­re’ye gel­miş­tim dö­ner­ken da­ire­min pa­ra­sı­nın 4/1 ile dö­nü­yo­rum ol­du­ğu gibi İkiz­de­re’deki Sokak hay­van­la­rı­na har­ca­dı pa­ra­sı­nı.
Ba­rı­nak ku­rul­ma­sı­na sebep oldu
No­te­ri­miz Ber­ran Hanım, il­çe­de al­gı­yı de­ğiş­tir­di, ba­rı­nak ku­rul­ma­sı için büyük gay­ret gös­ter­di o za­man­ki Be­le­di­ye Baş­ka­nı­mız Hasan Kö­soğ­lu’da büyük des­tek verdi. Za­man­la ya­pı­lan gü­zel­lik­le­ri gör­dük­çe halk da katkı sağ­la­dı yani tüm pay­daş­la­rı oyu­nun içine çekti.
Rize il­çe­le­rin­de tek
İkiz­de­re köpek ba­rı­na­ğı ku­rul­du­ğun­da Rize de il­çe­le­ri için­de ilkti biz­ler de gö­re­ve gel­di­ği­miz­de bay­ra­ğı devir alıp im­kân­lar el­ver­di­ğin­ce hiz­me­te devam edi­yo­ruz. Şu an İli­miz­de Va­li­lik hi­ma­ye­sin­de il­gi­li tüm ku­rum­la­rın ka­tı­lı­mı ile bir bir­lik ku­rul­ma aşa­ma­sın­da ve örnek ola­bi­lecek bir ça­lış­ma. Rize İlimiz için­de belki de sokak hay­van­la­rı ile il­gi­li en az so­ru­nu İkiz­de­re ya­şı­yor çünkü yö­ne­ti­le­bi­lir bir süreç ya­şı­yo­ruz bu ku­ru­lan ba­rı­na­ğın, edi­ni­len tec­rü­be­nin ve bu ko­nu­nun sür­dü­rü­le­bi­lir du­ru­ma gel­me­si­nin ürü­nü­dür ve bunda eski no­te­ri­min emeği bü­yük­tür.
Kö­pek­ler için yem is­ti­yo­ruz
No­te­rim yak­la­şık 6 yıl oldu İkiz­de­re den ay­rı­la­lı ama bir an olsun ba­rı­nak­tan il­gi­si­ni çek­me­di her şe­yiy­le il­gi­le­ni­yor ve her ay kendi im­kân­la­rı ile ba­rı­na­ğı­mı­za köpek ma­ma­sı gön­de­ri­yor. Çok şey­ler söy­le­rim bu “GÜZEL YÜREK” in İlçeme bı­rak­tı­ğı iz için. Güzel yü­re­ği için her yerde fahri hem­şe­ri­miz ol­du­ğu­nu göğüs ka­bar­ta­rak söy­le­di­ği için.
Sev­gi­li İkiz­de­re eski no­te­ri­min Ber­ran AL­TUN­TECİM Hanım efen­di­ye ilçem, so­kak­ta­ki can­lar ve şah­sım adına şük­ran­la­rı­mı ile­ti­yo­rum.
Bir­lik­te gü­ze­liz, bir­lik­te güç­lü­yüz, bir­lik­te İkiz­de­re’yiz’’ dedi.
         Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU