"Rize İli Alabalık Tesisleri Modernizasyonu" Projesi Kapsamında İlimizdeki Alabalık Üreticilerine Ekipman Dağıtımı Yapıldı

Rize İli Ala­ba­lık Te­sis­le­ri Mo­der­ni­zas­yo­nu

Yerel Haberler 5.01.2023 09:05:00 0

 Tarım İl Mü­dür­lü­ğü ve Doğu Ka­ra­de­niz Pro­je­si Bölge Kal­kın­ma İda­re­si Baş­kan­lı­ğı (DOKAP) ara­sın­da yü­rü­tü­len “Rize İli Ala­ba­lık Te­sis­le­ri Mo­der­ni­zas­yo­nu'” pro­je­si kap­sa­mın­da ili­miz­de hiz­met veren üre­ti­ci­le­re ekip­man da­ğı­tı­mı ya­pıl­dı.
 Daha hij­ye­nik ve has­ta­lık­lar­dan ko­ru­nak­lı bir şe­kil­de su ürünü üre­ti­ci­li­ği ya­pı­la­bil­me­si he­de­fiy­le baş­la­nan proje kap­sa­mın­da 9 adet üre­ti­ci­ye top­lam­da 33 ku­luç­ka do­la­bı, 26 yavru bü­yüt­me ha­vu­zu, 15 canlı balık ta­şı­ma nakil tankı, 2 PH metre ve 3 yavru bo­ya­ma ma­ki­ne­sin ve top­lam­da 79 parça ürü­nün da­ğı­tı­mı ya­pıl­dı.
Tö­ren­de ko­nuş­ma yapan Vali Çeber, “Ye­şi­lin ve ma­vi­nin en yoğun ol­du­ğu bir ilde ya­şı­yo­ruz. Ye­şi­lin­den çayı, ma­vi­sin­den ise çeşit çeşit ba­lı­ğı su­nu­yor biz­le­re. Çay ta­rı­mı­nın yanı sıra ili­miz­de hay­van­cı­lık ve deniz ürün­le­ri nok­ta­sın­da ger­çek­leş­ti­ri­len üre­tim­le­ri çok önem­se­mek­te­yiz.
Dev­le­ti­miz­de arı­cı­lık, hay­van­cı­lık ve su ürün­le­ri nok­ta­sın­da üre­ti­ci­le­ri­mi­ze des­tek­ler ver­mek­te­dir. Bugün de bun­lar­dan bir ta­ne­si için bir ara­da­yız. Ala­ba­lık üre­ti­ci­le­ri­mi­zin te­sis­le­ri­ni daha mo­dern hâle ge­ti­re­rek hem üre­tim ka­pa­si­te­le­ri­ni art­tır­ma­la­rı hem de daha mo­dern ve hij­ye­nik or­tam­da üre­tim yap­ma­la­rı için yak­la­şık 2 mil­yon lira de­ğe­rin­de­ki ekip­man­la­rın da­ğı­tı­mı­nı ger­çek­leş­tir­mek­te­yiz. Gü­nü­müz­de en önem­li eko­no­mik katma değer şüp­he­siz üret­mek­tir. Biz­ler de üre­ti­min her tür­lü­sü­ne des­te­ği ver­me­ye ha­zı­rız. Ge­li­şen ve bü­yü­yen Tür­ki­ye he­de­fi doğ­rul­tu­sun­da ili­miz­de­ki tüm im­kan­la­rı kul­la­na­rak üret­me­ye ve ge­liş­me­ye devam ede­ce­ğiz” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
Vali Çeber, eşi Nes­li­han Ayhan Çeber, Tarım İl Mü­dü­rü Murat Genç, DOKAP Baş­ka­nı Hakan Gül­te­kin ve diğer il­gi­li­ler ka­tı­lım gös­ter­di.


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °