Tarih: 12.07.2023 09:14

Rize kurbanını paylaştı

Facebook Twitter Linked-in

 Di­ya­net İşleri Baş­kan­lı­ğı ile Tür­ki­ye Di­ya­net Vakfı (TDV) iş bir­li­ğin­de 'Kur­ba­nı­nı Pay­laş Kar­de­şin­le Ya­kın­laş' çağ­rı­sı ile ger­çek­leş­ti­ri­len ‘2023 Yılı Ve­ka­let Yo­luy­la Kur­ban Kesim Prog­ra­mı’ kap­sa­mın­da Rize kur­ba­nı­nı pay­la­şa­rak yine hayır ya­rı­şın­da öncü oldu. Rize, ön­ce­ki yıl­la­ra göre bu yıl rekor de­ne­bi­lecek kur­ban ba­ğı­şı ora­nıy­la yine iyi­lik elini maz­lum­la­ra, mağ­dur­la­ra ve ih­ti­yaç sa­hip­le­ri­ne uza­ta­rak yüz­le­ri­ni gül­dür­dü. İl Müf­tü­sü ve Tür­ki­ye Di­ya­net Vakfı Rize Şu­be­si Baş­ka­nı Naci Çak­mak­çı, 2023 yılı Ve­ka­let Yo­luy­la Kur­ban Kesim Prog­ra­mı­na ülke ge­ne­lin­de ol­du­ğu gibi Rize’den de yoğun bir ka­tı­lım sağ­lan­dı­ğı­nı be­lir­te­rek, “Bu yıl ili­miz­de kur­ban hisse bağış mik­ta­rı ön­ce­ki yıl­la­ra oran­la art­mış du­rum­da. Bu durum ku­ru­mu­mu­za ve vak­fı­mı­za olan gü­ve­nin ese­ri­dir. Başta dep­rem böl­ge­si olmak üzere ül­ke­mi­zin ve dün­ya­nın ih­ti­yaç olan her ye­rin­de maz­lum, mağ­dur ve muh­taç kar­deş­le­ri­mi­ze hal­kı­mı­zın yar­dım elini ulaş­tır­ma nok­ta­sın­da aracı olduk. Sa­hip­siz­lik ve güç­süz­lük duy­gu­su­na tes­lim olmuş coğ­raf­ya­la­ra ge­le­ce­ğe dair umut olduk. Kar­deş­li­ği­mi­zin pe­kiş­me­si­ne ve­si­le olduk.
Bu güzel tablo mil­le­ti­mi­zin bü­yük­lü­ğü­nün ve cö­mert­li­ği­nin bir gös­ter­ge­si­dir. Yüce Rab­bim, hayır ve ha­se­nat­ta ön­cü­lük yapan, maz­lum ve mağ­du­run her daim yü­zü­nü gül­dü­ren aziz mil­le­ti­miz­den razı olsun. Başta Sayın Va­li­miz Kemal Çeber’in kur­ban ba­ğı­şın­da bu­lu­na­rak des­tek ver­di­ği prog­ra­ma, Be­le­di­ye Baş­ka­nı­mız Sayın Rahmi Metin, Çay­kur Ri­zes­por Ku­lü­bü, Çay­kur Genel Mü­dür­lü­ğü, ili­miz­de­ki kurum ça­lı­şan­la­rı, iş in­san­la­rı, sivil top­lum ku­ru­lu­şu tem­sil­ci­le­ri ve hal­kı­mız ba­ğış­la­rıy­la kat­kı­da bu­lun­du. Ya­zı­lı ve gör­sel med­ya­nın des­tek­le­ri ile teş­ki­la­tı­mı­zın her ka­de­me­sin­de­ki per­so­ne­li­mi­zin ve ili­miz ge­ne­li vakıf şu­be­le­ri­mi­zin yö­ne­tim ku­ru­lu üye­le­ri­nin öz­ve­ri­li ça­lış­ma­la­rı ne­ti­ce­sin­de Rize'de güzel ve et­ki­li bir ça­lış­ma ger­çek­leş­tir­dik. Ta­nı­tım ça­lış­ma­la­rı kap­sa­mın­da afiş­ler astık, bro­şür­ler da­ğıt­tık, is­ti­şa­re top­lan­tı­la­rı, sos­yal medya ça­lış­ma­la­rı ve tv prog­ram­la­rı ger­çek­leş­tir­dik. Kur­ban bağış nok­ta­la­rı oluş­tu­ra­rak hiz­me­ti hal­kı­mı­zın aya­ğı­na gö­tür­dük.” dedi.
Müftü Çak­mak­çı, Tür­ki­ye Di­ya­net Vak­fı­na ba­ğış­la­nan kur­ban­la­rın usu­lü­ne uygun bir şe­kil­de ke­si­le­rek et­le­rin ih­ti­yaç sa­hip­le­ri­ne ve Kur’an kurs­la­rı­na ulaş­tı­rıl­dı­ğı­nı bil­di­re­rek “Prog­ra­ma des­tek olan her­ke­se, öz­ve­ri­li ça­lı­şan ili­miz mer­kez ve il­çe­le­ri­miz­de görev yapan tüm per­so­ne­li­mi­ze ve Tür­ki­ye Di­ya­net Vakfı Rize İl ve İlçe Şube Yö­ne­tim Ku­ru­lu Üye­le­ri­mi­ze te­şek­kür edi­yo­rum.” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.


           Ha­ber-Fo­to: Esra Nur KİNES




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —