Rize KYK Yurtlarında Rekor Yerleştirme

İli­miz­de eği­tim öğ­re­tim gö­recek olan ve 2022-2023 yılı KYK yurt baş­vu­ru­sun­da bu­lu­nan tüm öğ­ren­ci­le­rin Rize Genç­lik ve Spor İl Mü­dür­lü­ğü’nce KYK yurt­la­rı­na yer­leş­ti­ril­di­ği bil­di­ril­di.

9.09.2022 10:16:00 0
Rize KYK Yurtlarında Rekor Yerleştirme

    İli­miz­de Kredi ve Yurt­lar Ku­ru­mu (KYK) yurt­la­rı­nın rekor yer­leş­tir­mey­le ra­kam­la­rıy­la yeni dö­ne­me hazır ol­duk­la­rı­nı ve baş­vu­ru­da bu­lu­nan bütün öğ­ren­ci­le­rin ili­miz ge­ne­lin­de­ki KYK yurt­la­rı­na so­run­suz bir şe­kil­de yer­leş­ti­ril­di­ği açık­lan­dı.
    İli­miz­de eği­tim öğ­re­tim gö­recek olan ve 2022-2023 yılı KYK yurt baş­vu­ru­sun­da bu­lu­nan tüm öğ­ren­ci­le­rin Rize Genç­lik ve Spor İl Mü­dür­lü­ğü’nce KYK yurt­la­rı­na yer­leş­ti­ril­di­ği bil­di­ril­di. 2022-2023 eği­tim öğ­re­tim dö­ne­mi yurt baş­vu­ru­la­rı­na iliş­kin bi­rin­ci faz ça­lış­ma so­nuç­la­rı açık­lan­dı. Genç­lik ve Spor Ba­ka­nı (GSB) Meh­met Mu­har­rem Ka­sa­poğ­lu, GSB yurt baş­vu­ru­la­rı­nın açık­lan­dı­ğı­nı söy­le­ye­rek, "(KYK) Bi­rin­ci faz yer­leş­tir­me­de ta­ri­hi­mi­zin en yük­sek yer­leş­tir­me ora­nı­nı yüzde 80 ile ger­çek­leş­tir­dik" ifade etti. İli­miz­de Cum­hu­ri­yet ta­ri­hi­nin en yük­sek re­ko­ru­na ula­şı­la­rak yatak sa­yı­sı­nın 7086’ya çı­kar­tıl­dı­ğı ve 2022 yı­lın­da bay-ba­yan olmak üzere 2813 ola­rak ger­çek­le­şen KYK Rize baş­vu­ru­sun­da bu­lu­nan öğ­ren­ci­ler KYK yurt­la­rı­na yer­leş­ti­ril­di­ği öğ­re­nil­di. Rize Genç­lik ve Spor İl Mü­dür­lü­ğü­nün güzel bir ça­lış­ma yü­rü­te­rek şe­hir­de­ki yurt­lar­da 2021 yı­lın­da 6628 olan yatak ka­pa­si­te­si­ni Cum­hu­ri­yet ta­ri­hi­nin en yük­sek yatak sa­yı­sı­na çı­ka­ra­rak 7086’ya yük­selt­ti­ği bil­gi­si pay­la­şıl­dı. 675 ilave yatak ile öğ­ren­ci­le­rin ko­nak­la­ma so­ru­nu­nu ta­ma­men çö­züm­le­yen Rize Genç­lik ve Spor İl Mü­dür­lü­ğü­nün ay­rı­ca Cum­hur­baş­ka­nı Recep Tay­yip Er­do­ğan’ın açık­la­mış ol­du­ğu 18-30 yaş arası genç­le­rin yurt­lar­da 5 gün sü­rey­le üc­ret­siz mi­sa­fir edil­me­si pro­je­si kap­sa­mın­da Rize KYK Yurt­la­rın­da bu­gü­ne kadar 890 genci üc­ret­siz mi­sa­fir edil­di­ği ve mi­sa­fir genç­le­rin ili­mi­zin yö­re­sel ve kül­tü­rel alan­la­rı­nı ge­ze­rek kül­tür­ler arası et­ki­le­şi­me kat­kı­da bu­lun­duk­la­rı bil­di­ril­di.


Anahtar Kelimeler: Yurtlarında Rekor Yerleştirme
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °