Tarih: 07.05.2022 10:08

Rize Lojistik Limanında Çalışmalar Sürüyor

Facebook Twitter Linked-in

    AK Parti Rize Mil­let­ve­ki­li Mu­ham­med Avcı, Ya­pı­mı­na baş­la­nan İyi­de­re Lo­jis­tik Li­ma­nı dolgu ala­nın­da in­ce­le­me­ler­de bu­lun­du, Ulaş­tır­ma ve Alt­ya­pı Ba­kan­lı­ğı yet­ki­li­le­rin­den de bilgi aldı.
    Avcı, bu­ra­da basın men­sup­la­rı­na, lo­jis­tik li­ma­nın ili­miz­de­ki de­va­sa ya­tı­rım­lar­dan bi­ri­si ol­du­ğu­nu söy­le­di.
    Rize lo­jis­tik Li­ma­nı'nın 2023 yılı so­nu­na kadar ta­mam­lan­ma­sı plan­lan­dı­ğı­nı be­lir­ten Avcı, "Önem­li bir is­tih­dam ka­pı­sı ola­ca­ğı­nı dü­şü­nü­yo­ruz.
    İli­mi­zin en önem­li ge­li­şim ko­nu­la­rın­dan bir ta­ne­si­nin lo­jis­tik liman ola­ca­ğı­nı dü­şü­nü­yo­ruz.
    Do­lay­lı ola­rak 8-10 bin ki­şi­ye is­tih­dam sağ­la­ya­cak." dedi.
    Avcı, özel­lik­le or­ga­ni­ze sa­na­yi böl­ge­si­nin lo­jis­tik li­man­la bir­lik­te çok daha güç­le­ne­ce­ği­ni ve fir­ma­la­rın da daha ciddi bir rağ­bet gös­te­re­ce­ği­ni ifade ede­rek, söz­le­ri­ni şöyle devam et­tir­di:
    "Mar­din'den İran'a kadar uza­na­bi­lecek bir kara yolu bağ­lan­tı­sı Ovit Tü­ne­li üze­rin­den lo­jis­tik mer­ke­zi­ne ulaş­mış olu­yor.
    Açı­la­cak ha­va­li­ma­nı­mız­la be­ra­ber bir ha­va­li­ma­nı bağ­lan­tı­sı da olu­şu­yor.
    Lo­jis­tik li­ma­nın dolgu ça­lış­ma­la­rı­nın yak­la­şık yüz­de­10'u ta­mam­lan­mış du­rum­da.
    Çok hızlı bir şe­kil­de ça­lış­ma­lar devam edi­yor.
    Tür­ki­ye'de şu anda rıh­tım içi de­rin­li­ği 15 metre olan 4'üncü liman ola­cak.
    Esa­sın­da bu de­rin­lik bize bu­ra­nın ka­pa­si­te­si­ni gös­te­ri­yor.
    He­def­le­nen bü­yük­lü­ğü, ti­ca­ri ka­pa­si­te­yi, ta­şı­ma ka­pa­si­te­si­ni gös­te­ri­yor."
    Avcı, lo­jis­tik mer­ke­zin demir yo­lu­nun da te­mi­na­tı ola­ca­ğı­nı kay­de­de­rek, Ulaş­tır­ma ve Alt­ya­pı Ba­ka­nı Adil Ka­ra­is­ma­iloğ­lu'nun hem Trab­zon'a hem Rize'ye bir demir yolu bağ­lan­tı­sı ya­pı­la­ca­ğı­nı ve bunun ça­lış­ma­la­rı­nın yü­rü­tül­dü­ğü­nü ken­di­le­ri­ne söy­le­di­ği­ni be­lirt­ti.
8 bin ki­şi­ye de do­lay­lı is­tih­dam im­ka­nı sağ­la­ya­cak
    Liman, glo­bal öl­çek­te tran­sit yük­le­rin Tür­ki­ye'ye ta­şın­ma­sı­na katkı sağ­la­ya­cak.
    İha­le­si, 16 Tem­muz 2020'de ya­pı­lan Rize İyi­de­re Lo­jis­tik Li­ma­nı Pro­je­si ile ili­mi­ze yıl­lık 13 mil­yon ton ka­pa­si­te­ye sahip bir liman ve lo­jis­tik mer­kez ka­zan­dı­rı­la­cak, Ka­ra­de­niz'e açı­lan yeni bir lo­jis­tik üssü inşa edi­lecek.
    Çev­re­sel açı­dan en doğru yak­la­şım­lar­la ya­pı­la­cak liman, hem bölge il­le­ri­nin eko­no­mi­si­ne hem de ül­ke­nin ti­ca­ret hac­mi­ne önem­li katkı su­na­cak.
    Söz ko­nu­su liman pro­je­si­nin Gayri Safi Yur­ti­çi Ha­sı­la'ya (GSYH) et­ki­si yak­la­şık 191 mil­yon 978 bin dolar, üre­ti­me et­ki­si 427 mil­yon 425 bin dolar ola­cak. Proje, 34 sek­tör­de 1000 ki­şi­ye doğ­ru­dan, 8 bin ki­şi­ye de do­lay­lı is­tih­dam im­ka­nı sağ­la­ya­cak dedi.
          

Haber Merkezi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —