Tarih: 10.03.2023 17:53

RİZE MEB AKUB EKİBİNİN DEPREM BÖLGESİNE DESTEK ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Facebook Twitter Linked-in

 Kah­ra­man­ma­raş mer­kez­li 10 ili­mi­zi et­ki­le­yen 7.7 ve 7.6 şid­de­tin­de­ki dep­rem­ler son­ra­sın­da arama kur­tar­ma ça­lış­ma­la­rı­na des­tek ver­mek ama­cıy­la 7 Şubat Salı günü dep­re­min büyük ha­sar­la­ra yol aç­tı­ğı il­le­ri­miz­den biri olan Adı­ya­man'a git­mek üzere yola çıkan Rize MEB Arama Kur­tar­ma Bi­ri­mi(AKUB) böl­ge­den dönüş yaptı.
 Ekip ha­lin­de fay­da­lı işler ba­şa­ran, Rize MEB AKUB üye­le­ri geri dö­nü­şün ar­dın­dan Mü­dü­rü­müz Engin EMEN ile bir araya ge­le­rek böl­ge­de ya­şa­nan­la­rı ak­tar­dı.Afet böl­ge­sin­de dört gruba ay­rı­lan ekip­ler­den biri ilk gün­den iti­ba­ren bina yı­kın­tı­la­rı içe­ri­sin­de dep­rem­ze­de­le­re ulaş­mak için ola­ğa­nüs­tü bir gay­ret sarf eder­ken canlı ola­rak dep­rem­ze­de­le­rin kur­ta­rıl­ma­sın­da aktif rol aldı. Diğer bir ekip­te yer alan aş­çı­mız Adı­ya­man Üni­ver­si­te­sin­de dep­rem­ze­de­le­rin ve orada kalan kur­tar­ma ekip­le­ri­nin fay­da­lan­dı­ğı ye­mek­ha­ne­de biz­le­ri çok güzel bir şe­kil­de tem­sil eder­ken gün­lük yak­la­şık 10 bin ki­şi­ye yemek ve­ri­len bir or­ga­ni­zas­yon­da yer aldı.
Yine gu­ru­ru­muz olan diğer eki­bi­miz ise Adı­ya­man Top­rak Mah­sul­le­ri Ofi­sin­de de­po­la­rın di­zayn edil­me­sin­de, gelen yar­dım­la­rın or­ga­ni­ze edil­me­sin­de ve yar­dım­la­rın il­gi­li ki­şi­le­re doğru şe­kil­de ula­şıl­ma­sın­da aktif rol aldı. Bu ekip­te­ki ar­ka­daş­la­rı­mız gün bo­yun­ca büyük bir gay­ret gös­te­re­rek ha­yır­se­ver­ler ile dep­rem­ze­de­ler ara­sın­da çok güzel bir köprü kurdu.
Eki­bi­mi­zin diğer bir bö­lü­mü ise Psi­ko­sos­yal Des­tek gö­re­vi­ni üst­len­di­ler. Bu ekip­te­ki ar­ka­daş­la­rı­mız ise ça­dır­lar­da, ma­hal­le ara­sın­da­ki ev­ler­de kalan dep­rem­ze­de­le­rin ve ço­cuk­la­rın bu trav­ma­tik sü­reç­le­ri at­lat­ma­sı için bir ve­si­le ile zi­ya­ret et­ti­ler. Dep­rem­ze­de­le­rin bir son­ra­ki aşa­ma­da kat ede­cek­le­ri yol­la­rın belki de küçük de olsa bir yol ha­ri­ta­sı­nı çiz­di­ler. Ço­cuk­la­ra do­kun­du­lar, küçük he­di­ye­ler ver­di­ler.
Sa­de­ce bun­lar ya­pıl­ma­dı.  Bun­la­rın ya­nın­da bir­lik­te on­lar­ca köye yar­dım mal­ze­me­si gö­tü­rül­dü. Has­ta­la­ra ilaç­la­rı­nı ulaş­tı­rıl­dı.
Uğ­ra­nıl­ma­yan köy­ler­de ha­yat­la­ra do­ku­nul­du.
Ça­dır­lar ku­rul­du; be­bek­le­re, an­ne­le­re, ni­ne­le­re, genç­le­re, genç ha­nı­me­fen­di­le­re, genç be­ye­fen­di­le­re ve daha nice in­sa­na va­tan­da­şı­mı­zın ha­ya­tı­na do­ku­nul­du.
Ül­ke­mi­zin ya­şa­dı­ğı bu büyük afet­te gö­nül­lü ola­rak aktif rol alan; bir­lik, be­ra­ber­lik ve da­ya­nış­ma­nın vücut bul­ma­sı­na ve­si­le olan Rize MEB AKUB'ta görev alan tüm ar­ka­daş­la­rı­mı­za yü­rek­ten, içten te­şek­kür edi­yo­ruz
 Bu ve­si­le ile dep­rem­de ha­ya­tı­nı kay­be­den va­tan­daş­la­rı­mı­za Allah'tan rah­met, ya­kın­la­rı­na baş sağ­lı­ğı di­li­yo­ruz.
Ya­ra­lı va­tan­daş­la­rı­mı­za acil şi­fa­lar du­asıy­la ül­ke­mi­zin bu zor gün­le­ri en az ka­yıp­la ve ha­sar­la at­lat­ma­sı­nı Yüce Allah'tan niyaz edi­yo­ruz, şek­lin­de açık­lan­dı.
 

Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali KA­VAL­CI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —