RİZE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRENCİLERİ HEM GEZDİRİYOR, HEM DE UYGULAMA YAPTIRIYOR

sera ala­nın­da fidan di­ki­mi ya­par­ken, aşı­la­ma ko­nu­sun­da da uy­gu­la­ma­la­rı ye­rin­de göz­lem­le­me fır­sa­tı buldu.

Yerel Haberler 29.03.2023 11:44:00 0
RİZE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRENCİLERİ HEM GEZDİRİYOR, HEM DE UYGULAMA YAPTIRIYOR

 Rize Milli Eği­tim İl Mü­dü­rü Engin EMEN, En­gin­de­re Ma­hal­le­sin­de yer alan ağaç, meyve fi­da­nı, tıbbi ve aro­ma­tik 300 tür fark­lı bitki ye­tiş­ti­ren, Rize Be­le­di­ye­si­ne ait Sera Ala­nı­nı Kur­tu­luş İlko­ku­lu Öğ­ren­ci­le­ri ile bir­lik­te zi­ya­ret etti. 21 Mart Orman Haf­ta­sı mü­na­se­be­tiy­le dü­zen­le­nen zi­ya­ret­te öğ­ren­ci­le­ri­miz sera ala­nın­da fidan di­ki­mi ya­par­ken, aşı­la­ma ko­nu­sun­da da uy­gu­la­ma­la­rı ye­rin­de göz­lem­le­me fır­sa­tı buldu.
 Rize Be­le­di­ye­si­nin En­gin­de­re ma­hal­le­sin­de bu­lu­nan 14 dö­nüm­lük 4 adet sera ve açık alan bah­çe­le­rin­de 300 bitki türü ye­tiş­ti­ri­len Sera ala­nı­nı mer­kez il­çe­de yer alan il­ko­kul, or­ta­okul ve lise öğ­ren­ci­le­ri­miz dü­zen­li ara­lık­lar­la zi­ya­ret edi­yor.
Öğ­ren­ci­le­ri­mi­zin hem in­ce­le­me hem de uy­gu­la­ma yapma fır­sa­tı bul­duk­la­rı zi­ya­ret­ler­de Rize Be­le­di­ye­si Sera Ala­nın­dan so­rum­lu Ha­ti­ce KA­ZAN­CI ta­ra­fın­dan ka­tı­lım­cı­la­ra bil­gi­len­dir­me­ler ya­pı­lı­yor.
Bi­lin­di­ği gibi gün­lük ha­yat­ta top­rak­la uğ­raş­ma­nın beden ve zihin sağ­lı­ğı­mı­za yap­tı­ğı olum­lu kat­kı­lar gü­nü­müz­de araş­tır­ma­lar so­nu­cu ka­nıt­lan­mış­tır.
Do­ğa-in­san iliş­ki­si­ni güç­len­dir­mek, öğ­ren­ci­le­ri­mi­zin top­rak­la uğ­raş­ma­la­rı­nı, üret­mek­ten haz duy­ma­la­rı­nın sağ­la­mak ama­cıy­la Rize Be­le­di­ye­si­ne ait sera alan­la­rı öğ­ren­ci ve öğ­ret­men­le­ri­mi­zin zi­ya­re­ti­ne açıl­mış­tır. Öğ­ren­ci­le­rin meyve ve seb­ze­le­ri ta­nı­ma­sı­nı, meyve ve seb­ze­le­rin nasıl ye­tiş­tik­le­ri hak­kın­da bilgi sa­hi­bi ol­ma­la­rı­nı sağ­la­mak ve top­rak­la bu­luş­ma­la­rı, ürün­le­rin üre­tim aşa­ma­la­rı­nı bi­re­bir göz­lem­le­me­le­ri mak­sa­dıy­la sera ala­nı­mız zi­ya­ret edi­le­bi­lir. Öğ­ren­ci­le­ri­mi­ze bu fır­sa­tı ver­dik­le­ri için başta Rize Be­le­di­ye Baş­ka­nı Sn. Rahmi METİN olmak üzere Rize Be­le­di­ye­si yet­ki­li­le­ri­ne eği­tim ca­mi­amız adına çok te­şek­kür edi­yo­ruz.
 

Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali KA­VAL­CI


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °