RİZE MUHTARLAR FEDERASYONUNUN 1. BİRLİK VE DAYANIŞMA TOPLANTISI PAZAR'DA YAPILDI

Rize Muh­tar­lar Fe­de­ras­yo­nu Baş­ka­nı Remzi Güzel, Yö­ne­tim Ku­ru­lu Üye­le­ri

Yerel Haberler 20.01.2023 11:40:00 0
RİZE MUHTARLAR FEDERASYONUNUN 1. BİRLİK VE DAYANIŞMA TOPLANTISI PAZAR

 Rize Muh­tar­lar Fe­de­ras­yo­nu Baş­ka­nı Remzi Güzel, Yö­ne­tim Ku­ru­lu Üye­le­ri, Kal­kan­de­re, De­re­pa­za­rı, İyi­de­re, Rize, Gü­ney­su, Ça­ye­li, Pazar, Ar­de­şen ve Fın­dık­lı Hem­şin, İkiz­de­re, Çam­lı­hem­şin Der­nek Baş­kan­la­rı ve muh­tar­la­rı­nın ka­tı­lı­mıy­la Pazar Kay­ma­ka­mı Sayın Mus­ta­fa Akın ve Pazar Be­le­di­ye Baş­kan Ve­ki­li Dur­sun Güneş zi­ya­ret edil­di.
 Muh­tar­lar Fe­de­ras­yo­nu Baş­kan ve üye­le­ri ilk ola­rak Pazar Kay­ma­kam­lı­ğı­nı zi­ya­ret ede­rek Kay­ma­kam Mus­ta­fa Akın ile gö­rüş­tü. Gö­rüş­me­de Kay­ma­kam Mus­ta­fa Akın “ ma­hal­le ve köy­le­ri­miz­de muh­tar­la­rı­mı­zın huzur ve gü­ven­li­ğin sağ­lan­ma­sın­da en büyük yar­dım­cı­la­rı ol­du­ğu­nu, hal­kın ya­şa­dı­ğı so­run­la­rın çö­züm­len­me­si ve sı­kın­tı­la­rın gi­de­ril­me­sin­de ilk adım hiz­met ka­pı­sı muh­tar­lar ol­du­ğu­na dik­kat çe­ke­rek, ama­cı­mız il­çe­mi­zin her ma­hal­le­de, köy­le­rin­de va­tan­daş­la­rı­mı­zın en iyi yaşam ko­şul­la­rın­da ya­şa­ma­sı­nın sağ­lan­ma­sı­dır” diye ko­nuş­tu.
Pazar Be­le­di­ye­si­ni de zi­ya­ret eden Muh­tar­lar Fe­de­ras­yo­nu Baş­kan­lı­ğı Yö­ne­tim Ku­ru­lu ve Muh­tar­lar bu­lu­nan Be­le­di­ye Baş­kan Ve­ki­li Dur­sun Güneş gö­rüş­tü­ler. Baş­kan Ve­ki­li Dur­sun Güneş ko­nuş­ma­sın­da “tüm ma­hal­le muh­tar­la­rı­mız­la el ele gönül gö­nü­le ça­lı­şı­yo­ruz, her fır­sat­ta muh­tar­la­rı­mız­la bir araya gel­me­ye özen gös­te­ri­yo­ruz, on­la­rın ta­lep­le­ri­ni din­li­yo­ruz.
Muh­tar­la­rı­mız­la sü­rek­li is­ti­şa­re et­me­ye gay­ret edi­yo­ruz” dedi.
Rize Muh­tar­lar Fe­de­ras­yon Baş­ka­nı Remzi Güzel de Kay­ma­kam ve Be­le­di­ye Baş­kan Ve­ki­li­ne muh­tar­la­rı­mı­za ver­dik­le­ri des­tek­ten do­la­yı te­şek­kür etti. Ya­pı­lan zi­ya­ret­ler son­ra­sın­da Pazar Muh­tar­lar Der­ne­ği’nde Der­nek Baş­kan­la­rı ve Yö­ne­tim Ku­ru­lu üye­le­ri­nin ka­tıl­dı­ğı top­lan­tı dü­zen­len­di. Fe­de­ras­yon Baş­ka­nı Remzi Güzel top­lan­tı­da ‘’sağ­la­nan bir­lik ve be­ra­ber­lik­ten du­yu­lan mut­lu­lu­ğu ifade etti.
Muh­tar­lar ara­sın­da is­ti­şa­re­nin önem­li­dir. Bir­bi­ri­mi­ze her ko­nu­da yar­dım­cı ol­ma­mız ge­re­kir. Sayın Cum­hur­baş­ka­nı­mı­zın muh­tar­lık ku­ru­mu­na ver­di­ği büyük ilgi ve des­tek­le be­ra­ber, sağ­la­dı­ğı sos­yal hak­lar­la top­lum ve ku­rum­lar nez­din­de muh­tar­lık ol­duk­ça büyük bir değer ka­zan­dı. Top­lu­mun ve ku­rum­la­rın muh­tar­la­ra ba­kı­şı de­ğiş­ti. Muh­tar­lık dik­ka­te alı­nan ve daha say­gın bir kurum ha­li­ne geldi.
Hak edene hak et­ti­ği de­ğe­ri ver­mek­ten ka­çın­ma­yan Sayın Cum­hur­baş­ka­nı­mı­zın biz­le­re ka­zan­dır­dık­la­rı­nı biz­ler daha ileri ta­şı­mak için birey ve ku­rum­la­rı­mız­la iliş­ki­le­ri­mi­ze daha çok dik­kat et­me­li­yiz, di­ye­rek saygı gös­ter­me­yen saygı gö­re­mez.
Bugün bizi kadim il­çe­miz Pazar’da mi­sa­fir eden Pazar Muh­tar­lar Der­nek Baş­ka­nı Ali Rıza Avcı ve Yö­ne­tim Ku­ru­lu Üye­le­ri­ne ik­ram­la­rı ve üstün mi­sa­fir­per­ver­lik­le­ri için te­şek­kür edi­yo­ruz’’ dedi.
       

Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °