Rize (POMEM) 27. Dönem mezunlarını törenle verdi

Rize POMEM 27’nci dönem me­zun­la­rı için tören dü­zen­len­di.

Güncel Haberler 24.06.2022 10:04:00 0
Rize (POMEM) 27. Dönem mezunlarını törenle verdi

    Rize Polis Mes­lek Eği­tim Mer­ke­zi’nde (POMEM) dü­zen­le­nen me­zu­ni­yet tö­re­ni­ne Ça­ye­li Be­le­di­ye Baş­ka­nı Sayın İsmail Hakkı ÇİFTÇİ'de da­vet­li­ler ara­sın­da­ki ye­ri­ni ala­rak eği­tim­le­ri­ni ta­mam­la­yan 559 polis me­mu­ru­nun mes­le­ğe ilk adım­la­rı­nı at­tık­la­rı­na şa­hit­lik et­ti­ler.
8 aylık eği­tim­le­ri­ni ta­mam­la­yan 559 polis için Yeni Şehir Ka­pa­lı Spor Sa­lo­nu'nda ya­pı­lan me­zu­ni­yet tö­re­ni­ne; Vali Ve­ki­li Gül­ha­ni Ozan Sarı, Rize Be­le­di­ye Baş­ka­nı Rahmi Metin, Ça­ye­li Be­le­di­ye Baş­ka­nı İsmail Hakkı ÇİFTÇİ, Rize POMEM Mü­dü­rü Kenan Şaban Süz­gün, Gar­ni­zon Ko­mu­ta­nı Albay Hakan De­de­bağ, Em­ni­yet Mü­dü­rü Nu­ret­tin Gök­du­man ve il pro­to­ko­lü ile mezun olan po­lis­le­rin aile­le­ri ka­tıl­dı.
    Rize POMEM'de dönem bi­rin­ci­si, 21 Kasım 2012'de, Muğla'nın Ya­ta­ğan il­çe­sin­de rutin kont­rol ve uy­gu­la­ma sı­ra­sın­da al­kol­lü sü­rü­cü­nün 'dur' ih­ta­rı­na uy­ma­yıp, aracı üze­ri­ne sür­me­si ile gazi olan polis me­mu­ru Ze­ke­ri­ya Me­ne­men’in oğlu Ber­kay Me­ne­men oldu.
    Tö­ren­de ko­nu­şan Me­ne­men, "Gazi polis me­mu­ru bir ba­ba­nın oğlu ola­rak hu­zu­ru­nu­za çık­ma­nın mut­lu­lu­ğu­nu ve gu­ru­ru­nu ya­şı­yo­rum.
    Kasım 2021'de yur­du­mu­zun çe­şit­li yer­le­rin­den bu kut­sal yu­va­ya ka­tı­lan biz­ler, di­sip­li­nin mes­le­ğin te­me­li ol­du­ğu­nu silah ve kader ar­ka­daş­lı­ğı­nın ol­maz­sa olmaz öne­mi­ni, vatan sev­gi­si­nin ne kadar şe­ref­li bir his ol­du­ğu­nu öğ­ren­dik" dedi.
    Ber­kay Me­ne­men, ko­nuş­ma­sı­nın ar­dın­dan yaş kü­tü­ğü­ne pla­ket çaktı.
    Ko­nuş­ma­la­rın ar­dın­dan me­zun­lar, yemin ede­rek kep fır­lat­tı. Tören so­nun­da ise po­lis­ler, ar­ka­daş­la­rı ve aile­le­ri­ne sa­rı­la­rak se­vinç­le­ri­ni pay­laş­tı. Tö­ren­de bazı po­lis­ler ve ya­kın­la­rı, göz­yaş­la­rı­nı tu­ta­ma­dı.
          

Haber Merkezi


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °