RİZE ROMAN KAHRAMANLARI FESTİVALİ'NDE ÇAYELİ EKİBİNİN MUHTEŞEM GÖSTERİSİ

Festivali büyük bir katılım ve coşku ile gerçekleşti.

Yerel Haberler 3.01.2024 09:41:00 0
RİZE ROMAN KAHRAMANLARI FESTİVALİ

 Rize’nin fark­lı il­çe­ler­den 14 oku­lun ka­tıl­dı­ğı fes­ti­val­de Ça­ye­li’nden 28 öğ­ren­ciy­le Hacı Ahmet Hamdi İsha­koğ­lu Mes­le­ki ve Tek­nik Ana­do­lu Li­se­si (Sağ­lık Mes­lek)’nin ka­tıl­dı­ğı fes­ti­val­de top­lam 250 den fazla Roman Kah­ra­ma­nı öğ­ren­ci yer aldı. Ki­tap­la­ra ve kitap oku­ma­ya fark­lı bir et­kin­lik­le dik­kat çe­ki­len Roman Kah­ra­man­la­rı fes­ti­val­de Ça­ye­li'nden Ça­ye­li Hacı Ahmet Hamdi İsha­koğ­lu MTAL (Sağ­lık Mes­lek Li­se­si) 28 öğ­ren­ci­siy­le ka­tı­lım sağ­la­dı. Cen­giz Azman’ın da­nış­man öğ­ret­men­li­ği­ni ger­çek­leş­tir­di­ği öğ­ren­ci ekibi 18 roman da yer alan 28 fark­lı roman kah­ra­ma­nı­nı kı­ya­fet­le­ri, ak­se­su­ar­la­rı, söz­le­ri ile can­lan­dır­dı.
On­lar­ca ro­ma­nın fark­lı ka­rak­ter­le­ri fes­ti­val­de can­lan­dı­rıl­dı.
Fes­ti­val Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si Kong­re ve Kül­tür Mer­ke­zin­de ger­çek­leş­ti­ril­di.
Ça­ye­li ekibi fes­ti­va­le 28 öğ­ren­ci­si­ni ha­zır­la­yan Eği­tim­ci Yazar Cen­giz Azman ın da­nış­man­lı­ğın­da ha­zır­la­na­rak fes­ti­val­de ye­ri­ni aldı.
Sah­ne­de ilk yer alan ekip Ça­ye­li ekibi oldu.
Ça­ye­li eki­bi­nin sahne al­ma­sı­nın ar­dın­dan eki­bin da­nış­man öğ­ret­me­ni Cen­giz Azman yap­tı­ğı ko­nuş­ma­da:
"Ka­tı­la­ma­yan öğ­ren­ci­le­ri­min üzül­dü­ğü, ka­tı­la­bi­len­le­rin çok mutlu ol­du­ğu, Rize'mizi ilçe ilçe, okul okul, öğ­ren­ci öğ­ren­ci kül­tür ve sa­na­tın gü­cüy­le bu­luş­tu­ran Rize İl Milli Eği­tim Mü­dür­lü­ğü'ne,
Rize Sos­yal Bi­lim­ler Li­se­si ne emek veren tüm ve­li­le­re, öğ­ren­ci­le­re yü­rek­ten te­şek­kür ede­rim" şek­lin­de hitap etti.
Fes­ti­val­de iki otu­rum­da pa­nel­ler ve sahne per­for­mas­la­rı ger­çek­leş­ti­ril­di.
Fes­ti­va­lin ka­pa­nış bö­lü­mün­de da­nış­man öğ­ret­men­le­re sah­ne­de ser­ti­fi­ka tak­di­mi ya­pıl­dı.
Yoğun ka­tı­lı­mın ol­du­ğu fes­ti­val­de Ça­ye­li ekibi sahne per­for­man­sı­nın ar­dın­dan yoğun bir alkış aldı.Alı­nan bil­gi­ye göre roman kah­ra­man­la­rı fes­ti­va­li­nin ge­le­nek­sel ola­rak ya­pıl­ma­sı plan­la­nı­yor.     Ha­ber-Fo­to: Cen­giz AZMAN


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °