Tarih: 17.01.2023 10:10

Rize SMMM Odası, Sarıkamış Şehitlerini Anma Programına Katıldı

Facebook Twitter Linked-in

 108 yıl önce baş­la­tı­lan “Sa­rı­ka­mış Ha­re­ka­tı” ile vatan top­ra­ğı­nın Rus iş­ga­lin­den kur­tul­ma­sı için ve­ri­len mü­ca­de­le­de bin­ler­ce as­ke­ri­miz do­na­rak şehit düş­müş­tü. Yüz yılı aşkın süre önce şehit düşen bin­ler­ce vatan ev­la­dı gü­nü­müz­de dahi yü­rek­le­ri sız­lat­mak­ta­dır.
Her yıl ocak ayı­nın ilk haf­ta­sın­da dü­zen­le­nen anma prog­ra­mı­na bu yılda bin­ler­ce kişi ka­tıl­dı. Kars’ın Sa­rı­ka­mış il­çe­sin­de dü­zen­le­nen anma prog­ra­mı­na ili­miz­den Rize Ser­best Mu­ha­se­be­ci ve Mali Mü­şa­vir­ler Odası ka­tıl­dı.
Hava sı­cak­lı­ğı­nın sı­fı­rın al­tın­da ol­ma­sı se­be­biy­le prog­ra­ma ka­tı­lan­la­rın üşü­me­me­si için belli ara­lık­lar­la ateş­ler ya­kıl­dı. Oku­nan mev­lit ve ar­dın­dan ya­pı­lan yü­rü­yü­şe Rize Ser­best Mu­ha­se­be­ci ve Mali Mü­şa­vir­ler Odası “Sa­rı­ka­mış Şe­hit­le­ri­ni Saygı ve Min­net­le Anı­yo­ruz” ya­zı­lı pan­kart­la ka­tı­lım sağ­la­dı.
Türk bay­rak­la­rı ve me­şa­le­ler eş­li­ğin­de 7’den 70’e bin­ler­ce va­tan­da­şı­mı­zın da ka­tıl­dı­ğı yü­rü­yüş­te “Şe­hit­ler Ölmez Vatan Bö­lün­mez” slo­gan­la­rı atı­la­rak Sa­rı­ka­mış Şe­hit­li­ği­ne doğru yak­la­şık 4 ki­lo­met­re kat edil­di. Sa­rı­ka­mış Şe­hit­le­ri­ni anma et­kin­lik­le­ri daha sonra 15 Tem­muz De­mok­ra­si Şe­hit­le­ri Mey­da­nı’nda devam etti.
Kars 15 Tem­muz De­mok­ra­si Şe­hit­le­ri Mey­da­nı’nda devam et­kin­lik­ler­de açık­la­ma yapan Rize Ser­best Mu­ha­se­be­ci ve Mali Mü­şa­vir­ler Odası Sek­re­te­ri Mus­ta­fa KU­LAK­SIZ; “Vatan mil­let için, biz­ler için hiç gö­zü­nü kırp­ma­dan yok­luk­lar içe­ri­sin­de, yi­yecek aşı ol­ma­dan, gi­yecek ço­ra­bı ol­ma­dan bu soğuk coğ­raf­ya­da bir tek kur­şun bile sı­ka­ma­dan şehit olan vatan ev­lat­la­rı­nı anmak ve zi­ya­ret etmek her Türk gen­ci­nin bor­cu­dur. Biz bu­ra­da bir neb­ze­de olsa şe­hit­le­ri­mi­zin ya­şa­dık­la­rı­nı his­se­de­bil­mek bu ruhu ya­şa­mak için bu­lu­nu­yo­ruz. Vatan ev­lat­la­rı milli mü­ca­de­le yıl­la­rın­da büyük mü­ca­de­le­ler ver­miş ve kül­le­rin­den ye­ni­den doğ­muş­tur. Bu­gün­le­re ge­le­bil­mek için çok ça­lış­tık. Kök­le­ri­miz bu denli sağ­lam ol­du­ğu için ge­le­ce­ği­miz par­lak ola­cak­tır” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —