RİZE ÜLKÜ OCAKLARI KARALAHANA ÇORBASI DAĞITTI

kü­re­sel mut­fak­lar­dan çe­şit­li ye­mek­le­ri de­ğer­len­di­re­rek dün­ya­nın en kötü 100 ye­me­ği­ni se­çe­rek bun­la­rın içe­ri­si­ne Ka­ra­la­ha­na çor­ba­sı­nı da koydu.

Yerel Haberler 20.12.2023 09:12:00 0
RİZE ÜLKÜ OCAKLARI KARALAHANA ÇORBASI DAĞITTI

 Gast­ro­no­mi dün­ya­sı­nın pres­tij­li plat­form­la­rın­dan biri ola­rak kabul edi­len Tas­te­At­las, kü­re­sel mut­fak­lar­dan çe­şit­li ye­mek­le­ri de­ğer­len­di­re­rek dün­ya­nın en kötü 100 ye­me­ği­ni se­çe­rek bun­la­rın içe­ri­si­ne Ka­ra­la­ha­na çor­ba­sı­nı da koydu. Gast­ro­no­mi dün­ya­sı­nın pres­tij­li plat­form­la­rın­dan biri ola­rak kabul edi­len Tas­te­At­las, kü­re­sel mut­fak­lar­dan çe­şit­li ye­mek­le­ri de­ğer­len­di­re­rek dün­ya­nın en kötü 100 ye­me­ği­ni se­çe­rek bun­la­rın içe­ri­si­ne Ka­ra­la­ha­na çor­ba­sı­nı da koydu. Ülkü Ocak­la­rı’nın eği­ti­me önem ver­di­ği gibi kül­tü­re de önem ver­di­ği­nin al­tı­nı çizen Rize Ülkü Ocak­la­rı Baş­ka­nı Meh­met Ali Yıl­maz “Rize Ülkü Ocak­la­rı Eği­tim ve Kül­tür Vakfı ola­rak eği­ti­me önem ver­di­ği­miz gibi de­ğer­le­ri­mi­ze ve kül­tü­rü­mü­ze de önem ve­ri­yo­ruz.
Hiç kim­se­nin böl­ge­mi­ze özgü yö­re­sel ye­me­ği­mi­zi ka­ra­la­ma­sı­na izin ver­me­yiz. Bütün Tür­ki­ye’miz­de­ki va­tan­daş­la­rı ve dünya halkı çıkıp gelin ve bu­ra­da ye­me­ği­mi­zi de­ne­yin. Bakın görün ve o zaman ka­ra­rı­nı­zı verin. Hiç kim­se­nin yap­tı­ğı anket bizi il­gi­len­dir­mi­yor. Bu an­ke­tin so­nu­cu bizim için hiç­bir önem ta­şı­mı­yor. Biz Rize’de ki va­tan­daş­la­rı­mız­la bu ye­me­ği yi­yo­ruz. Ata­la­rı­mız, de­de­le­ri­miz bu ye­mek­ler­le bü­yü­yüp bu ye­mek­ler­le biz­le­ri bü­yüt­müş­ler. Trab­zon’dan Art­vin’e kadar bu yemek yö­re­sel bir yemek ol­muş­tur. Bu yö­re­sel ye­me­ği­mi­ze de biz her zaman sahip çı­ka­rız. Biz Tür­ki­ye Cum­hu­ri­ye­ti va­tan­da­şı Türk genç­le­ri­ni eği­tip, ge­le­ce­ğe daha iyi hiz­met ve­re­bil­me­le­ri için ye­tiş­ti­ri­yo­ruz. Bizi bu şe­kil­de kimse ka­ra­la­ma­sın. Bu­ra­da ye­me­ği­mi­zi da­ğı­ta­ca­ğız. Bizim bu ye­me­ği da­ğıt­ma­mız­da­ki amaç bu ye­me­ğin lez­zet­siz bir yemek ol­ma­dı­ğı­nı va­tan­daş­la­rı­mız­la be­ra­ber is­pat­la­ya­ca­ğız” dedi. En kötü 100 yemek ara­sın­da 7.sı­ra­da yer ve­ri­len Ka­ra­la­ha­na Çor­ba­sı Ri­ze­li­ler ta­ra­fın­dan tep­kiy­le kar­şı­lan­dı. Rize Mer­kez Piri Çe­le­bi Ma­hal­le­si ve Cum­hu­ri­yet Cad­de­si üze­rin­de ger­çek­le­şen ve Ri­ze­li­ler ta­ra­fın­dan ilgi gören et­kin­lik­te yarım sa­at­te 1000 kâse çorba da­ğı­tıl­dı.
                 Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU


Anahtar Kelimeler: OCAKLARI KARALAHANA ÇORBASI DAĞITTI
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °