Tarih: 05.09.2023 09:50

RİZE VALİSİ BAYDAŞ VE BELEDİYE BAŞKANI METİN BAŞARILI ÖĞRENCİLERLE BULUŞTULAR

Facebook Twitter Linked-in

 Ter­ci­him Rize pro­je­si kap­sa­mın­da Mer­ke­zi Sınav Pu­anı­na göre Tür­ki­ye Genel Yüz­de­lik Di­li­mi 0,1 ile 1,50 ara­sın­da olan ve ili­miz­de­ki li­se­le­ri ter­cih eden öğ­ren­ci­ler ile Mer­ke­zi Sınav Pu­anı­na göre Tür­ki­ye ge­ne­li sı­ra­la­ma­da ilk 1000'e giren öğ­ren­ci­ler için İsmail Kah­ra­man Kül­tür Mer­ke­zi'nde ödül tö­re­ni dü­zen­len­di.
 Tö­ren­de ko­nu­şan Vali Bay­daş, eği­ti­me dair her me­se­le­nin bi­rin­cil ön­ce­lik­le­ri ola­cak­la­rı­nı ifade ede­rek, “İfti­har ede­ce­ği­miz bir ekip­le karşı kar­şı­ya­yız. Bugün bu­ra­da ödül ala­cak kar­deş­le­ri­miz sı­nav­la­ra ha­zır­lan­dı­lar ve Tür­ki­ye de­re­ce­si ala­rak aile­le­ri­ni, öğ­ret­men­le­ri­ni, okul­la­rı­nı ve şeh­rin yö­ne­ti­ci­le­ri ola­rak biz­ler if­ti­har et­tir­di­ler. Emek­le­ri­ni­ze sağ­lık. He­pi­ni­ze te­şek­kür ede­riz. Bu­ra­da aka­de­mik ba­şa­rı ön­ce­le­di­ği­miz, öl­çe­bil­di­ği­miz ve is­te­di­ği­miz bir ta­ra­fı, bir diğer ta­ra­fı da hem şehir aidi­yet duy­gu­su hem mil­let mem­le­ket aidi­ye­ti duy­gu­su­nu ve­re­bil­me­miz­dir. Eği­tim ve öğ­re­ti­mi hep bir­lik­te ifade edi­yo­ruz. Ba­şa­rı­yı iki yönlü dü­şün­me­li­yiz. Bir ta­raf­tan Ma­te­ma­tik, Fizik, Kimya veya Türk­çe gibi sı­nav­lar­da so­ru­lar çıkan bi­lim­ler­de ba­şa­rı­nın yanı sıra bir ya­nın­da adabı mu­aşe­ret olan, mil­let mem­le­ket sev­gi­si olan, dev­let şuuru olan, aile olan, sevgi, saygı, sa­da­kat olan bir ka­na­dı var. İki­si­nin de aynı anda yük­sel­me­si lazım. Biri eksik ol­du­ğun­da ol­mu­yor.
Bugün bak­tı­ğı­nız zaman İHA’lar ve SİHA’lar belki de dünya savaş ta­ri­hi­ni de­ğiş­ti­recek icat­lar­dır. Ama sa­de­ce o yanı yok. Orman yan­gın­la­rın­da mü­da­ha­le­yi ve ilk tes­pi­ti onun­la ya­pı­yor­su­nuz. Dep­rem böl­ge­sin­de nasıl iş gör­dü­ğü­nü bi­li­yo­ruz. Hasar tes­pit­le­ri­ni on­lar­la yap­tık. Me­se­le­ye sa­de­ce bu yö­nüy­le de bak­ma­mak lazım. Bunun te­me­lin­de hem çok iyi bir eği­tim hem de çok iyi bir mil­let ve mem­le­ket sev­da­sı var. Mil­le­ti­ne ve mem­le­ke­ti­ne olan sevda ol­maz­sa başka yer­ler­de de o im­kâ­nı çok daha yük­sek pa­ra­lar­la kar­şı­la­ya­bi­lir­ler.
Bugün bu­ra­da­ki bu genç kar­deş­le­ri­miz Tür­ki­ye’deki en güzel üni­ver­si­te­ler­de eği­tim gö­re­cek­ler ve en ba­şa­rı­lı öğ­ren­ci­ler ola­rak mezun ola­cak­lar. On­la­ra düşen va­zi­fe mil­le­ti­nin ve mem­le­ke­ti­nin im­kan­la­rıy­la sağ­la­dık­la­rı bu eği­tim­le­ri tek­rar mil­le­ti­nin ve mem­le­ke­ti­nin hiz­me­ti­ne su­na­bil­me­le­ri­dir. Bugün bu­ra­dan on­la­ra yük­le­ne­bi­lecek so­rum­lu­luk o, bizim on­lar­dan is­te­di­ği­miz ken­di­le­ri­ni çok iyi ye­tiş­tir­me­le­ri ve bu ma­kam­la­rı dev­ral­ma­la­rı­dır. He­pi­ni­zi canı gö­nül­den teb­rik edi­yo­rum. Bu ba­şa­rı için çok fe­da­kar­lık­ta bu­lun­du­nuz. Bugün onun hep­si­nin ödül tö­re­ni. Mer­ke­zi Sınav Pu­anı­na göre Tür­ki­ye Genel Yüz­de­lik Di­li­mi 0,1 ile 1,50 ara­sın­da olan ve ili­miz­de­ki li­se­le­ri ter­cih eden öğ­ren­ci­le­ri­miz ile Mer­ke­zi Sınav Pu­anı­na göre Tür­ki­ye ge­ne­li sı­ra­la­ma­da ilk 1000'e giren öğ­ren­ci­le­re he­di­ye­le­ri Vali İhsan Selim Bay­daş ve Be­le­di­ye Baş­ka­nı Rahmi Metin ta­ra­fın­dan tak­dim edil­di. Ödül tö­re­ni­ne Vali Sayın İhsan Selim Bay­daş’ın yanı sıra, Be­le­di­ye Baş­ka­nı Rahmi Metin, İl Em­ni­yet Mü­dü­rü Murat Tü­re­sin, Milli Eği­tim Mü­dü­rü Yusuf Tü­fek­çi, ve­li­ler ve öğ­ren­ci­ler ka­tıl­dı.
   Haber: Bay­ram Ali KA­VAL­CI
    Kay­nak: Va­li­lik Basın Bü­ro­su




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —