RİZE VALİSİ BAYDAŞ’IN DÜZENLEDİĞİ CUMHURİYET’İN 100. YILI RESEPSİYONU YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

RİZE VALİSİ BAYDAŞ’IN DÜZENLEDİĞİ CUMHURİYET’İN 100. YILI RESEPSİYONU YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş ve eşi Zeyneb Baydaş'ın ev sahipliğinde Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü dolayısıyla, Alipaşa’da bulunan Ricost Hotelde kabul töreni düzenlendi.

          Rize Valisi Baydaş ve eşi Zeyneb Baydaş'ın davetlileri karşılayarak bayramlarını kutladığı programda, Sinevizyonda Türkiye Cumhuriyetinin 100. Yıllık serüveni ve Rize ilinin de yer aldığı görsel sunum resepsiyona katılanlar tarafından büyük beğeni topladı.  Programın sonunda hep birlikte 100. Yıl Pastası kesilerek davetlilere ikram edildi. 

         Cumhuriyet'in 100. yılına şahitlik etmenin önemli olduğunu belirten, Rize Valisi BAYDAŞ, "Cumhuriyetimizin 100. yıldönümüne ulaşmanın coşkusu ile sizlerle beraber olmanın heyecanını duyuyorum. Bu yolda ülkemiz 100 yıldır emin adımlarla ilerlemiş hedeflerini gerçekleştirmiştir. Modern Türkiye’nin yapısı daha da güçlenmiştir. Cumhuriyetimiz en büyük mirastır. Bu miras fikren, ilmen, bedenen ve ruhen geleceğe doğru emin adımlarla taşınmaktadır. Bize emanet edilen Cumhuriyetimizi daha iyi yerlere taşımak hepimizin görevidir. Türkiye'nin yeni yüzyılına adım attığımız bugün her zamankinden daha çok çalışmalıyız. Bu coğrafyada hür ve bağımsız olarak yaşamak istiyorsak tembellik etmeye, üşenmeye, hakkımız yoktur. Biz çalışmaya mecburuz. Bu coğrafya, tembellik etmeyi kaldıramaz" dedi.

        Resepsiyona;  Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin,  Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, Ak Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, Rize eski Milletvekili Ahmet Kabil, Rize İl Jandarma Komutanı Albay Ali Güngör, Rize Emniyet İl Müdürü Murat Türesin, Rize İl Müftüsü Naci Çakmakçı, adli ve idari yargı üyeleri, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, ilçe Belediye Başkanları, protokol üyeleri, kurum müdürleri, askeri erkân ve emniyet mensupları, muhtarlar, siyasi parti ve STK temsilcileri, Rize’de görev yapan yazılı ve görsel basın mensupları, milli sporcular ile şehit ve gazi aileleri katıldılar.

Haber: Bayram Ali KAVALCI

Foto: Rize Valiliği