RİZE VALİSİ ÇEBER, HAYAT BOYU ÖĞRENME HAFTASI PROGRAMINA KATILDI

RİZE VALİSİ ÇEBER, HAYAT BOYU ÖĞRENME HAFTASI PROGRAMINA KATILDI

Rize Ali Metin Ka­zan­cı Li­se­sin­de dü­zen­le­nen prog­ram saygı du­ru­şu ve İstik­lal Marşı’nın okun­ma­sı ile baş­la­dı.

 Vali Kemal Çeber, Rize’de “Hayat Boyu öğ­ren­me Haf­ta­sı” kap­sa­mın­da 11 ilçe ve Mer­kez Halk Eği­tim Mü­dür­lük­le­ri­nin ka­tı­lı­mı ile dü­zen­le­nen ser­gi­nin açı­lı­şı­na ka­tıl­dı. Rize Ali Metin Ka­zan­cı Li­se­sin­de dü­zen­le­nen prog­ram saygı du­ru­şu ve İstik­lal Marşı’nın okun­ma­sı ile baş­la­dı.
 Prog­ram­da ko­nu­şan Vali Çeber, “Halk Eği­ti­mi Mer­kez­le­rin­de al­dık­la­rı eği­tim­ler­le bilgi, be­ce­ri ve yet­kin­lik­le­ri­ni ge­liş­tir­me im­kâ­nı bulan va­tan­daş­la­rı­mız el sa­nat­la­rıy­la bir­lik­te kül­tü­rel de­ğer­le­ri­mi­zin ya­şa­tıl­ma­sı ve ge­lecek ku­şak­la­ra ak­ta­rıl­ma­sı­nı sağ­la­mak­ta­dır. Halk eği­tim kurs­la­rı­mız­la bir­lik­te kay­bol­ma­ya yüz tut­muş ge­le­nek­sel el sa­nat­la­rı­nı gün yü­zü­ne çı­ka­rak, özgün yeni üre­tim­ler ile ge­le­nek­sel­li­ğin ışı­ğın­da el sa­nat­la­rı­na dö­nüş­tü­ğü­nü gör­mek­te­yiz.
İnsan, hangi yaşta olur­sa olsun, hayat boyu öğ­ren­me­nin bir par­ça­sı­dır. Do­la­yı­sıy­la hayat boyu öğ­ren­me, her yaş­tan in­sa­na is­te­di­ği her ko­nu­da bilgi edin­me, ye­te­nek ve mes­lek edin­me im­kâ­nı ta­nı­yan bir öğ­ren­me mo­de­li­dir. Halk Eği­tim Mer­kez­le­ri sa­ye­sin­de daha önce çe­şit­li se­bep­ler­den is­te­di­ği alan­lar­da eği­tim ala­ma­mış va­tan­daş­la­rı­mız, be­ce­ri­le­ri­ni mes­le­ğe dö­nüş­tür­me fır­sa­tı ve­ri­yor. Bu­ra­da bi­zim­de so­rum­lu­luk­la­rı­mız var. Halk Eği­tim Mer­kez­le­ri­mi­zi des­tek­le­me­li, bu­ra­lar­da üre­ti­len ürün­ler­den ala­rak kur­si­yer­le­ri­mi­zin ve eği­ti­ci­le­ri­mi­zin yap­mış ol­duk­la­rı işe ver­di­ği­miz de­ğe­ri gös­ter­me­li­yiz. Siz­le­rin el emeği ve göz nuru ile or­ta­ya koy­du­ğu ürün­ler he­pi­mi­zi gu­rur­lan­dı­rı­yor. Bu ser­gi­nin ha­zır­lan­ma­sın­da emeği geçen tüm kur­si­yer­le­re, eği­tim­ler­de görev alan öğ­ret­men ve yö­ne­ti­ci­le­re ayrı ayrı te­şek­kür edi­yor, hayat boyu öğ­ren­me haf­ta­mı­zı kut­lu­yo­rum.” İfa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
Rize’deki tüm İlçe ve Mer­kez Halk Eği­ti­mi Mer­kez­le­ri­nin yıl bo­yun­ca üret­ti­ği ürün­le­rin ser­gi­len­di­ği ser­gi­yi gezen Vali Çeber ve be­ra­be­rin­de­ki­ler, el emeği göz nuru ürün­le­ri in­ce­le­di. Öğ­ret­men­ler ve kur­si­yer­ler­den ser­gi­le­nen ürün­ler ile il­gi­li bilgi ala­rak, üret­miş ol­duk­la­rı ürün­ler ve emek­le­rin­den do­la­yı ken­di­le­ri­ni teb­rik etti.
Ali Metin Ka­zan­cı Rize Li­se­si’nde dü­zen­le­nen prog­ra­ma; Rize Va­li­si Kemal Çeber’in yanı sıra, eşi Nes­li­han Ayan Çeber, Rize İl Milli Eği­tim Mü­dü­rü Engin Emen, kurum amir­le­ri ve va­tan­daş­lar ka­tıl­dı.


Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali KA­VAL­CI