Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Fındıklı'da hizmet veren Gençlik Kampı ve Gençlik Merkezini ziyaret etti

Genç­lik kampı ve genç­lik mer­ke­zi­nin ça­lış­ma­la­rı­nı ye­rin­de in­ce­le­dı

Yerel Haberler 6.01.2024 16:41:00 0
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Fındıklı

Genç­lik kampı ve genç­lik mer­ke­zi­nin ça­lış­ma­la­rı­nı ye­rin­de in­ce­le­yen Vali Bay­daş, yet­ki­li­ler­den ça­lış­ma­lar hak­kın­da bil­gi­ler ala­rak genç­le­rin ge­li­şi­mi­ne katkı sağ­la­mak, ye­te­nek­le­ri­ni or­ta­ya çı­kar­ma­la­rı­na des­tek olmak ve sos­yal et­ki­le­şim­le­ri­ni ar­tır­mak ama­cıy­la dü­zen­le­nen et­kin­lik­le­ri ya­kın­dan takip etti. Genç­ler­le soh­bet eden Vali Bay­daş, on­la­rın gö­rüş­le­ri­ni din­le­ye­rek ih­ti­yaç ve bek­len­ti­le­ri­ni de­ğer­len­dir­di.

Genç­lik mer­ke­zin­de ger­çek­leş­ti­ri­len spor, sanat, kül­tür ve eği­tim fa­ali­yet­le­ri hak­kın­da bilgi alan Vali Bay­daş, genç­le­rin bu tür ak­ti­vi­te­ler ara­cı­lı­ğıy­la ken­di­le­ri­ni ge­liş­tir­me­le­ri­ni des­tek­le­me­ye devam ede­cek­le­ri­ni ifade etti. Ay­rı­ca, genç­le­rin ge­le­ce­ğe daha gü­ven­li ve do­na­nım­lı bir şe­kil­de ha­zır­lan­ma­la­rı­nı sağ­la­mak adına va­li­lik ola­rak genç­lik mer­kez­le­ri­ne ver­dik­le­ri önemi vur­gu­la­dı. Bay­daş’a zi­ya­ret­le­rin­de Fın­dık­lı Kay­ma­ka­mı Murat Çürük, Fın­dık­lı Genç­lik ve Spor İlçe Mü­dü­rü Bü­lent Uzu­ner ve diğer il­gi­li­ler eşlik etti.
FIN­DIK­LI GENÇLİK MER­KEZİ FAALİYET­LER
Kurs­lar: Gitar, Resim, De­ğer­ler Eği­ti­mi, Di­ni­mi Öğ­re­ni­yo­rum, Arap­ça, Akıl ve Zeka Oyun­la­rı, İşaret Dili, Çocuk Ede­bi­ya­tı, Os­man­lı­ca, Pey­gam­ber­ler Ta­ri­hi, Özel Eği­tim, Halk Oyun­la­rı, İngi­liz­ce, Drama, Bil­gi­sa­yar, Ok­çu­luk
734 üye sa­yı­sı olan Genç­lik Mer­ke­zi kurs­la­rın­dan yak­la­şık 500 gen­ci­miz fay­da­lan­mak­ta­dır.
-Genç­lik Mer­ke­zi­ne üye gö­nül­lü genç­ler­le iki haf­ta­da bir hu­zu­rev­le­ri­ni zi­ya­ret edip yaş­lı­la­rı­mız­la vakit ge­çi­ri­li­yor.
-Ay­lık prog­ram çer­çe­ve­sin­de şehit me­zar­lık­la­rı­na gi­di­lip Ya­sin-i şerif oku­nup mezar te­miz­li­ği ya­pıl­mak­ta­dır.
-Ay­lık prog­ram çer­çe­ve­sin­de; genç gö­nül­lü­ler­le sahil ve çevre te­miz­li­ği ya­pıl­mak­ta­dır. Sokak hay­van­la­rı­na mama da­ğı­tı­mı ya­pıl­mak­ta­dır. Köy okul­la­rın­da ok atma, mat­rak, halat çekme, halk oyun­la­rı, zeka oyun­la­rı et­kin­lik­le­ri dü­zen­len­mek­te­dir. Genç­lik Mer­ke­zi­ni kul­la­nan genç­ler­le haf­ta­lık film iz­le­me et­kin­li­ği ya­pıl­mak­ta­dır. Özel gün ve haf­ta­lar­da gö­nül­lü genç­le­ri­miz­le et­kin­lik­le­re ka­tı­lım sağ­la­yıp, fa­ali­yet­ler ya­pıl­mak­ta­dır.
-İlçede bu­lu­nan okul­la­rı genç­lik kam­pı­mız­da ağır­la­ya­rak genç­le­rin çe­şit­li et­kin­lik­ler­le sos­yal­leş­me­si­ni ve güzel vakit ge­çir­me­si sağ­lan­mak­ta­dır.
-Ay­lık prog­ram çer­çe­ve­sin­de gö­nül­lü genç­ler­le kitap okuma hal­ka­sı yapıp be­lir­le­nen bir günde kitap de­ğer­len­dir­me­si ya­pıl­mak­ta­dır.
-Gö­nül­lü genç­ler­le ayda en az 2 defa vo­ley­bol tur­nu­va­sı ya­pıl­mak­ta­dır. Be­lir­li ara­lık­lar­la fidan di­ki­mi ger­çek­leş­ti­ril­mek­te­dir. Okul­la­ra gidip ‘’Mer­ke­zim Her Yerde’’ fa­ali­ye­ti ya­pıl­mak­ta­dır.
-Genç­lik Mer­ke­zi ola­rak okul­lar, üni­ver­si­te­ler ve yurt­lar­da Genç­lik Mer­ke­zi kurs­la­rı, Genç­lik Kamp­la­rı, ya­rış­ma­lar ve pro­je­ler­le il­gi­li ta­nı­tım­lar ger­çek­leş­ti­ril­mek­te­dir.
FIN­DIK­LI GENÇLİK KAMPI FAALİYET­LER
Fın­dık­lı Genç­lik Kampı bina ve yer­le­şim ola­rak, Genç­lik Kampı idari kıs­mın­da görev yap­mak­ta­dır. 1 Müdür odası, 1 Sağ­lık Odası, 2 Et­kin­lik Sa­lo­nu, 1 Amfi Sa­lo­nu, 1 Mut­fak, 29 Bun­ga­lov, 2 En­gel­li Bun­ga­lov, 1 Çok Amaç­lı Spor Sa­ha­sı, 1 Gü­ven­lik Bi­na­sı, 1 Kır Kah­ve­si, 4 Çar­dak, 1 Doğa Yü­rü­yüş Par­ku­ru, 1 Mes­cit bu­lun­mak­ta­dır.
2023 yı­lın­da Kış, İlk­ba­har, Yaz ve Son­ba­har kamp dö­nem­le­rin­de top­lam 31 fark­lı grup­ta 5 bin 4 genç Fın­dık­lı Genç­lik Kam­pın­da ağır­lan­mış­tır.
Et­kin­lik ve Kurs­lar: Fın­dık­lı Genç­lik Kampı Doğa Yü­rü­yü­şü ya­pıl­mak­ta­dır, Ok­çu­luk, Ebru Sa­na­tı, EL Sa­nat­la­rı (Bi­lek­lik ve Anah­tar­lık Ya­pı­mı), Or­yant­ring, Vo­ley­bol, Fut­bol, Bas­ket­bol, Masa Te­ni­si ve Lan­gırt, Sokak Oyun­la­rı, Ti­yat­ro İstas­yo­nu, Halk Oyun­la­rı İstas­yo­nu, Müzik İstas­yo­nu, Ma­ne­vi­yat İstas­yo­nu, Mat­rak, Resim, Si­ne­ma Et­kin­lik­le­ri, Zeka Oyun­la­rı, Genç­le­ri bi­linç­len­dir­me ve bil­gi­len­dir­me­ye yö­ne­lik su­num­lar ya­pıl­dı.


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °