Rize Valisi İhsan Selim Baydaş: "Gümüşhane’de GES Kurmak İstiyoruz"

Vali Bay­daş, Gü­müş­ha­ne’de 62 dö­nüm­lük bir arazi aldık, Gü­müş­ha­ne özel ida­re­siy­le ortak bir şe­kil­de GES kur­mak is­ti­yo­ruz.

8.03.2024 17:45:00 0
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş:

 Rize Va­li­si İhsan Selim Bay­daş’ın ka­tıl­dı­ğı İl Genel Mec­li­si Mart ayı ola­ğan top­lan­tı­sın­da, İl Özel İda­re­si’nin 2023 Yı­lı­na ait Fa­ali­yet Ra­po­ru oy çok­lu­ğu ile kabul edil­di.
İl Genel Mec­li­si Baş­ka­nı Sabit Ka­ra­faz­lı baş­kan­lı­ğın­da ya­pı­lan Mart ayı ola­ğan top­lan­tı­la­rı­nın ikin­ci bir­le­şi­mi­ne, İl Özel İda­re­si Genel Sek­re­te­ri Ümit Hü­se­yin Sarı, Genel Sek­re­ter Yar­dım­cı­la­rı, Mec­lis Üye­le­ri ve Birim Mü­dür­le­ri ka­tıl­dı.
İl Özel İda­re­si bün­ye­sin­de ha­zır­la­nan ve Genel Sek­re­ter Yar­dım­cı­sı Erol Bıyık ta­ra­fın­dan mec­lis genel ku­ru­lu­na su­nu­lan İl Özel İda­re­si 2023 yılı Fa­ali­yet Ra­po­ru, üye gö­rüş­le­ri­nin aka­bin­de ya­pı­lan oy­la­ma so­nu­cu oy çok­lu­ğu ile kabul edil­di.
İl Genel Mec­li­si Baş­ka­nı Sabit Ka­ra­faz­lı, oy­la­ma­nın ar­dın­dan yap­tı­ğı ko­nuş­ma­da 2023 Yılı Fa­ali­yet Ra­po­ru­nun ha­zır­lan­ma­sı ve be­lir­le­nen he­def­le­rin sa­ha­ya yan­sı­tıl­ma­sı hu­su­sun­da büyük bir öz­ve­riy­le emek sarf eden başta Genel Sek­re­ter Ümit Hü­se­yin Sarı olmak üzere Genel Sek­re­ter Yar­dım­cı­la­rı­na İl Genel Mec­li­si Üye­le­ri­ne ve tüm İl Özel İdare eki­bi­ne te­şek­kür etti.
Baş­kan Ka­ra­faz­lı, İl Genel Mec­li­si ve İl Özel İda­re­si ola­rak büyük bir ti­tiz­lik­le sa­ha­da yer al­dık­la­rı­nı ifade ede­rek “Mart ayı ola­ğan top­lan­tı­la­rı­mı­zın ta­mam­lan­ma­sıy­la ge­ri­de bı­ra­ka­ca­ğı­mız beş yıl­lık dö­nem­de köy­le­ri­miz­de­ki yaşam ka­li­te­si­ni art­tır­mak adına Va­li­mi­zin ön­cü­lü­ğün­de gerek İl Özel İda­re­si eki­bi­miz ge­rek­se İl Genel Mec­li­si Üye­le­ri­miz­le oluş­tur­du­ğu­muz bir­lik ve be­ra­ber­lik or­ta­mı­nın ver­di­ği ener­jiy­le ça­lış­ma­ya, üret­me­ye ve ili­mi­ze önem­li hiz­met­ler ka­zan­dır­ma­ya devam ettik. Bu an­lam­da mec­li­si­miz­le sür­dür­dü­ğü uyum­lu ça­lış­ma­lar ve zi­ya­ret­le­ri do­la­yı­sıy­la Va­li­miz İhsan Selim Bay­daş’a te­şek­kür edi­yor, 31 Mart yerel se­çim­le­rin­den sonra yeni olu­şa­cak mec­lis gru­bu­muz­la da aynı bir­lik­te­lik ru­huy­la ba­şa­rı­lı ça­lış­ma­la­rı­mı­zın de­va­mı­nı di­li­yo­rum” dedi.
Top­lan­tı­da ko­nu­şan Vali Bay­daş, yerel se­çim­ler ön­ce­sin­de mev­cut İl genel mec­lis üye­le­riy­le son defa bir araya gel­dik­le­ri­ni ha­tır­la­ta­rak 5 yıl­lık süre bo­yun­ca yap­mış ol­duk­la­rı ça­lış­ma­lar­dan do­la­yı te­şek­kür etti.
Vali Bay­daş, “Dö­ne­min son top­lan­tı­sın­da bir ara­da­yız. Yap­mış ol­du­ğu­nuz ça­lış­ma­lar­dan do­la­yı siz­ler te­şek­kür etme ve veda etme için bir ar­da­yız. Bu 5 yıl­lık sü­re­de şeh­ri­mi­ze kat­kı­la­rı­nız­dan do­la­yı te­şek­kür edi­yo­rum. 2019 yı­lın­dan bu yana 2 ar­ka­da­şı­mız rah­met­li oldu. On­la­rı rah­met­le yad edi­yo­ruz. Me­kan­la­rı cen­net olsun" dedi.
Vali Bay­daş, ge­lecek adına ger­çek­leş­ti­ri­len; özel idare ma­ki­ne par­kı­nın genç­leş­ti­ril­me­si, Gü­müş­ha­ne’de ku­ru­la­cak GES, sokak hay­van­la­rıy­la il­gi­li ya­pı­lan ça­lış­ma­lar, okul spor ku­lüp­le­ri ve kış tu­riz­miy­le il­gi­li de­ğer­len­dir­me­ler­de bu­lun­du.
Vali Bay­daş, “Özel İda­re­nin ge­le­ce­ği adına önem­li gör­dü­ğüm nok­ta­lar­dan bir ta­ne­si iş ma­ki­ne­si par­kı­nın genç­leş­tir­me­si­dir. Araç sa­tış­la­rı ya­pı­yo­ruz. O sa­tış­lar­dan elde et­ti­ği­miz ge­lir­le iş ma­ki­ne par­kı­mı­zı ye­ni­li­yo­ruz. Bunu sür­dü­re­ce­ğiz.
Gü­müş­ha­ne’de bir arazi aldık, 62 dö­nüm­lük bir arazi. İl Özel İda­re­mi­zin mülk­le­ri üs­tün­de bir takım resmi ya­pı­lar var. Milli em­lak­la ta­ka­sa gir­dik. Gü­müş­ha­ne’de 62 dö­nüm­lük bir yeri mülk­le­ri­mi­zin bir kıs­mı­na mah­su­ben bize ver­di­ler. Orada Gü­müş­ha­ne özel ida­re­siy­le ortak bir şe­kil­de GES kur­mak is­ti­yo­ruz. Biz bütün elekt­rik tü­ke­ti­mi­mi­zi be­da­va­ya ge­tir­miş ola­ca­ğız. Büt­çe­miz­den elekt­ri­ğe har­ca­dı­ğı­mız pa­ra­yı sı­fır­la­ya­ca­ğız ve bir o kadar da gelir elde ede­ce­ğiz. Sokak hay­van­la­rıy­la il­gi­li bir mec­lis ka­ra­rı al­dı­nız. Sokak hay­van­la­rı bütün Tür­ki­ye’nin prob­le­mi, bu­ra­da in­sa­ni olan yön­tem­ler­le bunun kont­rol al­tı­na alın­ma­sı­na zemin ha­zır­la­ya­ca­ğız. Kı­sır­laş­tır­ma, aşı­la­ma ve kont­rol. Bu bütün il ge­ne­li ya­pı­la­ma­dı­ğı sü­re­ce ba­şa­rı­ya ulaş­maz.
İli­miz­de­ki bütün or­ta­okul ve li­se­ler­de 145 spor ku­lü­bü kur­duk ve hepsi aktif hale geldi. Bu­ra­da esas ama­cı­mız her bir öğ­ren­ci­mi­zin bir spor bran­şıy­la uğ­raş­ma­sı­dır. Bunun te­me­lin­de­ki neden ise ço­cuk­la­rı­mı­zı ha­yat­tan çeken her türlü ba­ğım­lı­lık­la mü­ca­de­le et­mek­tir. Bunun temel anah­ta­rı da spor­dur. Bu yüz­den her ço­cu­ğu­mu­zu spor­la bu­luş­tu­ra­ca­ğız. Bu ma­na­da iler­li­yo­ruz ve güzel de so­nuç­lar alı­yo­ruz. Bir spor bran­şıy­la il­gi­le­nen öğ­ren­ci sa­yı­sı­nı 3 ka­tı­na çı­ka­ra­ca­ğız. Şu anda 2 kata yak­laş­mış du­rum­da­yız, dönem bit­ti­ğin­de 3 ka­tı­na çı­kar­mış ola­ca­ğız.
İli­mi­zin tu­rizm se­zo­nu 3-4 ayı kap­sı­yor. Bizim ölü se­zo­nu can­lan­dır­ma­mız lazım. Onun için de kış spor­la­rı­na yö­nel­me­miz lazım, bu nok­ta­da at­tı­ğı­mız adım­lar var. Genç­lik ve Spor Ba­ka­nı­mız Sayın Osman Aşkın Bak'a te­şek­kür edi­yo­rum. Ba­kan­lı­ğı­mı­zın im­kan­la­rı­nı şeh­ri­mi­ze ak­tar­mak için ça­lış­ma­lar ya­pı­yo­ruz. Bütün spor branş­la­rı bu­ra­da gelip ulu­sal ve ulus­la­ra­ra­sı or­ga­ni­zas­yon­lar ya­pa­cak. Özel­lik­le kış spor­la­rıy­la il­gi­li be­lir­le­di­ği­miz alan­lar­da çok güzel ça­lış­ma­lar ya­pı­yor. İli­mi­zin kış spor­la­rıy­la il­gi­li çok canlı bir yer ol­du­ğu­nu gö­re­ce­ğiz” dedi.
Vali Bay­daş, il genel mec­li­si top­lan­tı­sı­nın ar­dın­dan, geç­miş dö­nem­de İl Genel Mec­lis Baş­kan­lı­ğı yap­mış olan Rize Mil­let­ve­ki­li Mu­ham­med Avcı, Rize Be­le­di­ye Baş­ka­nı Rahmi Metin, DOKAP Baş­ka­nı Hakan Gül­te­kin, Meh­met Ka­zan­cı, İbra­him Türüt ve İl Genel Mec­lis Baş­ka­nı Sabit Ka­ra­faz­lı ve il genel mec­lis üye­le­riy­le yemek prog­ra­mın­da bir araya geldi. Çe­şit­li te­mas­lar­da bu­lun­mak üzere ili­miz­de bu­lu­nan Trab­zon Va­li­si Sayın Aziz Yıl­dı­rım ve Gi­re­sun Va­li­si Sayın Meh­met Fatih Ser­den­geç­ti de ye­me­ğin son bö­lü­mü­ne ka­tı­la­rak il genel mec­lis üye­le­ri­ne 5 yıl­lık ça­lım­la­rın­dan do­la­yı te­şek­kür et­ti­ler.
           Ha­ber-Fo­to: Rize Va­li­li­ği İl BHİM


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °