Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, ilimizde görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi

Vali Bay­daş, hem bir ta­nış­ma hem de ili­mi­ze dair ko­nu­la­rı ko­nuş­mak için basın men­sup­la­rıy­la bir araya geldi.

Yerel Haberler 8.09.2023 09:27:00 0
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, ilimizde görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi

 Vali Bay­daş, şehri ta­nı­yan bir vali ola­rak üze­rin­de­ki yük ve so­rum­lu­lu­ğun bi­lin­ciy­le işe ko­yul­du­ğu­nu ve 20 gün­lük süre bo­yun­ca ili­mi­zin büyük pro­je­le­ri­ni, il­çe­le­ri ve ku­rum­la­rı zi­ya­ret ede­rek ça­lış­ma­la­rı­nı sür­dür­dü­ğü­nü be­lirt­ti.
Vali Bay­daş, yö­ne­ti­ci­ler ola­rak şeh­rin prob­lem­le­ri­ne ve ön­ce­lik­li ko­nu­la­rı­na eği­le­rek hep bir­lik­te çok ça­lı­şa­cak­la­rı­nı ve et­ra­fın­da­ki ça­lış­ma ar­ka­daş­la­rın­dan da aynı per­for­man­sı bek­le­di­ği­ni söy­le­di.
Vali Bay­daş yap­tı­ğı açık­la­ma­da, “Bir Vali atan­dı­ğı zaman şehri ve di­na­mik­le­ri­ni ta­nı­ma­sı için ona zaman ta­nı­nır. İlk gö­re­ve baş­la­dı­ğım zaman, ‘Ben Rize’yi ta­nı­yan ve daha önce bu­ra­da görev yap­mış biri ola­rak böyle bir za­ma­nı­mın ol­ma­dı­ğı­nı bi­le­rek gö­re­ve baş­lı­yo­rum’ de­miş­tim. Öyle de yap­tı­ğım ka­na­atin­de­yim, prog­ra­mı­mı buna göre icra edi­yo­rum. Gö­re­ve baş­la­dı­ğım­da ilk ola­rak şeh­ri­mi­zin önem­li ve büyük ya­tı­rım­la­rı­nı zi­ya­ret ettim. İlimiz adına çok önem­li olan Şehir Has­ta­ne­si­ni ve Lo­jis­tik Mer­ke­zi ikin­ci mesai gü­nüm­de zi­ya­ret ede­rek tek­nik detay ça­lış­ma­la­rı­nı in­ce­le­dim. Bu arada ilçe zi­ya­ret­le­ri­ne baş­la­dık. Her gün bir il­çe­mi­zi ve ku­ru­mu­mu­zu zi­ya­ret et­me­ye ça­lış­tık. Gö­re­ve baş­la­dı­ğım gün­den iti­ba­ren hiç­bir gü­nü­mün ta­ma­mı­nı va­li­lik­te ge­çir­me­dim.
Sa­ha­da ola­ca­ğız dedim. Gün­ler yet­me­di, çoğu ran­de­vu ta­lep­le­ri­ni cu­mar­te­si günü kar­şı­la­mak zo­run­da kal­dım. Öyle de devam edi­yo­ruz. Ça­lış­ma­mız ve şeh­rin me­se­le­le­ri­ni va­zi­yet et­me­miz lazım” şek­lin­de ko­nuş­tu.
Vali Bay­daş, sır­tın­da­ki yük ve so­rum­lu­lu­ğun ağır­lı­ğıy­la ha­re­ket et­ti­ği­ni be­lir­te­rek, “Geçen 20 günde neler ya­pa­bi­li­riz?
Hangi ko­nu­la­ra odak­lan­ma­mız lazım? Neyi ön­ce­le­me­miz la­zı­mın ken­di­miz­ce fo­toğ­ra­fı­nı çek­me­ye ça­lış­tık.
Ona göre de odak nok­ta­la­rı­nı be­lir­le­me­ye ça­lı­şı­yo­ruz. Zaman geç­tik­çe de sizde takip ede­rek hep be­ra­ber gör­müş ola­ca­ğız. Rize'nin her me­se­le­siy­le il­gi­li zihin yo­ra­ca­ğız. Şeh­rin dert et­ti­ği bir me­se­le­yi biz de dert ede­ce­ğiz. Ak­lı­mı­zı, gü­cü­mü­zü ve me­sa­imi­zi ona yo­ra­ca­ğız.
Çok ça­lı­şa­ca­ğız ve et­ra­fı­mız­da­ki ar­ka­daş­la­rı­mız­dan da çok ça­lış­ma­la­rı­nı bek­le­ye­ce­ğiz. El bir­li­ği ile gay­ret et­ti­ği­miz­de çö­ze­me­ye­ce­ği­miz hiç­bir me­se­le­nin ol­ma­dı­ğı­nı gö­re­cek­si­niz. Ekip ruhu ile ça­lı­şıp bir­lik­te ha­re­ket ede­ce­ğiz” şek­lin­de ifade etti.
İle­ti­şim prob­le­mi ola­ma­yan ve ula­şı­la­bi­lir biri ol­du­ğu­na dik­kat çeken Vali Bay­daş, “İle­ti­şim ve ula­şıl­ma prob­le­mi ol­ma­yan bi­ri­si ol­du­ğu­mu dü­şü­yo­rum. Açık ile­ti­şim ta­raf­ta­rı olan bi­ri­yim, neyse onu ifade et­mek­ten çe­kin­me­yen bi­ri­si­yim. O yö­nüy­le sağ­lık­lı bir ir­ti­bat sür­dü­re­ce­ği­miz ka­na­atin­de­yim. Tek ga­ye­miz ili­mi­ze hiz­met et­mek­tir” ifa­de­le­ri­ni ak­tar­dı.
Rize’den ayrı kal­dı­ğı yak­la­şık 6 yıl­lık arada çok mu­az­zam ge­liş­me­le­rin ya­şan­dı­ğı­nı be­lir­ten Vali Bay­daş, “6 yıl ara­dan sonra geri gel­dim. Şehir mer­ke­zin­de­ki kent­sel dö­nü­şü­mü çok güzel ve örnek bir uy­gu­la­ma ola­rak gör­düm. Sa­de­ce Rize’nin değil bir­çok şeh­rin örnek ala­bi­le­ce­ği bir ça­lış­ma olmuş. Ha­va­li­ma­nı, gurur du­ya­ca­ğı­mız bir proje. İna­nıl­maz işler var. Takip et­me­miz ve ge­liş­tir­me­miz ge­re­ken işler ya­pıl­mış.
İyi­de­re Lo­jis­tik li­ma­nı­mız; Mer­sin, Çan­dar­lı ve Fil­yos li­ma­nın­dan sonra ül­ke­mi­zin 4. büyük lo­jis­tik li­ma­nı ola­cak bir yer. Şeh­ri­mi­ze, böl­ge­mi­ze ve ül­ke­mi­ze ka­ta­ca­ğı et­ki­nin henüz far­kın­da bile de­ği­liz. İyi­de­re Lo­jis­tik Li­ma­nı bit­ti­ğin­de belki de Ka­ra­de­niz ti­ca­re­ti­nin yö­nü­nü de­ğiş­ti­recek bir etki ya­ra­ta­cak.
Ben bun­la­rı çok keyif ve­ri­ci ge­liş­me­ler ola­rak gör­düm. 6 yılda şeh­rin ge­le­ce­ği­ni et­ki­le­yecek çok önem­li işler ya­pıl­mış” şek­lin­de ifade etti.     Haber Merkezi


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °