Rize Valisi İhsan Selim Baydaş’ın “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Mesajı

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş’ın “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Mesajı

Rize Va­li­si Bay­daş, "15 Tem­muz De­mok­ra­si ve Milli Bir­lik Günü" do­la­yı­sıy­la mesaj ya­yım­la­dı.

 15 Tem­muz 2016 ta­ri­hin­de FETÖ/PDY ta­ra­fın­dan ger­çek­leş­ti­ri­len hain darbe gi­ri­şi­mi, ül­ke­mi­zin bir­lik ve bü­tün­lü­ğü­nü, milli ira­de­yi ve de­mok­ra­si­mi­zi hedef al­mış­tır. Bu gi­ri­şim, de­mok­ra­si ta­ri­hi­mi­ze kara bir leke ola­rak geç­miş­tir.
Cum­hur­baş­ka­nı­mız Sayın Recep Tay­yip Er­do­ğan’ın çağ­rı­sıy­la mil­le­ti­miz mey­dan­la­ra aka­rak, bu ha­in­le­re karşı canı pa­ha­sı­na dur­muş­tur. İli­miz­de de kadın, erkek, genç, yaşlı de­me­den tek vücut ola­rak de­mok­ra­si­mi­ze sahip çı­kıl­mış­tır.
İstik­lal şairi Meh­met Akif Ersoy’un di­ze­le­rin­de dile ge­ti­ri­len bi­lin­ci ya­şa­ya­rak, va­ta­na, bay­ra­ğa ve milli ira­de­ye sahip çıkan tüm va­tan­daş­la­rı­mı­za şük­ran­la­rı­mı su­nu­yo­rum.
Dev­le­ti­mi­zin tüm ku­rum­la­rı, gü­ven­lik güç­le­ri ve mil­le­ti­mi­zin des­te­ğiy­le ül­ke­mi­zin be­ka­sı­na kast eden hain odak­la­ra karşı mü­ca­de­le­miz ka­rar­lı­lık­la devam ede­cek­tir. Ül­ke­miz, “Tür­ki­ye Yüz­yı­lı” he­de­fi­ne emin adım­lar­la yü­rü­mek­te­dir. Mil­le­ti­miz, ül­ke­mi­zin gü­ven­li­ği­ne, bir­lik ve be­ra­ber­li­ği­ne yö­ne­lik her türlü gi­ri­şi­me asla izin ver­me­ye­cek­tir.
Bugün bize düşen görev, 15 Tem­muz’u unut­ma­dan ve ge­lecek ne­sil­le­ri­mi­ze unut­tur­ma­dan vatan top­rak­la­rı­mı­zı ko­ru­mak ve hain terör odak­la­rı­na karşı daima uya­nık ol­mak­tır.
Bu duygu ve dü­şün­ce­ler­le; 15 Tem­muz şe­hit­le­ri­mi­ze Allah’tan rah­met di­li­yor, ga­zi­le­ri­mi­zi şük­ran ve min­net­le anı­yo­rum. Ya­şa­sın Mil­le­tin Za­fe­ri… dedi.