Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Çadır Kentine Ziyarette Bulundu

Vali Çeber, Hatay'ın Kı­rık­han il­çe­sin­de Rize Va­li­li­ği ön­cü­lü­ğün­de Rize Be­le­di­ye­si

Yerel Haberler 5.04.2023 12:22:00 0
Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Çadır Kentine Ziyarette Bulundu

 Vali Çeber, Hatay'ın Kı­rık­han il­çe­sin­de Rize Va­li­li­ği ön­cü­lü­ğün­de Rize Be­le­di­ye­si, Kay­ma­kam­lık­lar, ilçe ve belde be­le­di­ye­le­ri ile sivil top­lum ku­ru­luş­la­rı ile be­ra­ber ku­ru­lan Rize Çadır Kenti’ni zi­ya­ret­te bu­lu­na­rak in­ce­le­me­ler ger­çek­leş­tir­di.
 Ga­zi­an­tep'in Nur­da­ğı il­çe­si­ne ko­or­di­na­tör Vali ola­rak gö­rev­len­di­ri­len Rize Va­li­si Kemal Çeber, Hatay'ın Kı­rık­han il­çe­si­ni zi­ya­ret edip bu­ra­da Rize Va­li­li­ği ön­cü­lü­ğün­de ve tüm pay­daş­la­rın kat­kı­la­rıy­la ku­ru­lan Rize Çadır Kenti sa­kin­le­ri afet­ze­de va­tan­daş­la­rı­mı­za zi­ya­ret­te bu­lun­du.
Rize Çadır Ken­ti­ni zi­ya­re­tin­de afet­ze­de­ler­le soh­bet eden Vali Çeber, özel­lik­le ço­cuk­lar­la ya­kın­dan il­gi­le­nip oyun­cak­lar he­di­ye etti. Rize Çadır Kent’in için­de bu­lu­nan ye­mek­ha­ne, ça­ma­şır­ha­ne ve sos­yal do­na­tı alan­la­rın­da in­ce­le­me­ler­de bu­lu­nan ve tüm Rize hal­kı­nın geç­miş olsun di­lek­le­ri­ni ile­ten Vali Çeber, ça­lış­ma­lar hak­kın­da yet­ki­li­ler­den bil­gi­ler aldı.
Afet­ze­de­le­rin ken­di­le­rin­den istek ve ta­lep­le­ri­ni din­le­yip not alan, dep­rem­ze­de va­tan­daş­la­rın rahat et­me­si için Rize ili­nin dep­re­min ilk anın­dan iti­ba­ren se­fer­ber ol­du­ğu­nu ifade eden Vali Çeber, “Asrın fe­la­ke­ti­ni ya­şa­yan böl­ge­miz­de ya­ra­la­rın bir an önce sa­rıl­ma­sı için sa­ha­da ol­duk­la­rı­nı ve ça­lış­ma­la­rın hız kes­me­den ar­ta­rak devam edi­yor” şek­lin­de ko­nuş­tu.
Ha­tay­lı afet­ze­de­ler bu­ra­da ya­pı­lan hiz­met­ten duy­duk­la­rı mem­nu­ni­ye­ti dile ge­ti­re­rek, Vali Kemal Çeber ve bütün Ri­ze­li­le­re te­şek­kür­le­ri­ni ilet­ti­ler.
Her türlü ih­ti­ya­cı ili­miz­den kar­şı­la­nan Hatay Kı­rık­han’daki Rize Çadır Kenti’nde afet­ze­de­le­rin yemek ih­ti­yaç­la­rı Nalia Ka­ra­de­niz Mut­fa­ğı ta­ra­fın­dan ku­ru­lan ye­mek­ha­ne­den kar­şı­la­nı­yor. Yine ra­ma­zan ayın­da 15 gün bo­yun­ca yemek iaşe­si İstan­bul Rize Der­nek­ler Fe­de­ras­yo­nu (RİDEF), Rize Der­nek­ler ve Va­kıf­lar Bir­li­ği Vakfı (RİDEVA) or­ga­ni­zas­yo­nun­da ha­yır­se­ver iş in­san­la­rı ve Ri­ze­li der­nek ve va­kıf­lar ta­ra­fın­dan su­nu­lan kat­kı­lar­la sağ­la­na­cak.
Rize Çadır Kenti’nde afet­ze­de va­tan­daş­lar­la bir­lik­te if­ta­rı­nı açan Vali Çeber’e zi­ya­re­tin­de; Hem­şin Kay­ma­ka­mı Mu­ham­med Akın, Rize İl Afet ve Acil Durum Mü­dü­rü Meh­met Salih Avcı, Rize Genç­lik ve Spor İl Mü­dür­lü­ğü Spor Hiz­met­le­ri Mü­dü­rü Ra­ma­zan Öz­türk, Rize Der­nek­ler Fe­de­ras­yo­nu (RİDEF) Baş­ka­nı Hasan Başça ve il­gi­li­ler eşlik etti.
    

Haber Merkezi


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °