RİZE'DE 44 KÖYE DAHA ÇOCUK OYUN PARKI YAPILDI

Rize İl Genel Mec­li­si­nin 2020 yı­lın­da al­dı­ğı ka­rar­la, Rize İl Özel İda­re­si ta­ra­fın­dan ha­ya­ta ge­çi­ri­len çocuk oyun park­la­rı­nın sa­yı­sı art­ma­ya devam edi­yor.

Yerel Haberler 15.03.2023 10:02:00 0
RİZE

 İlk etap­ta 75 köyde ya­pı­mı ta­mam­la­nan çocuk oyun parkı pro­je­si­nin sa­yı­la­rı, va­tan­daş­lar ve ço­cuk­lar ta­ra­fın­dan alı­nan olum­lu geri dö­nüş­ler ne­de­niy­le art­tı­rıl­dı. İçe­ri­sin­de 2 adet kay­dı­rak, 2 adet sa­lın­cak, 1 adet tah­te­re­val­li ve 1 adet ahşap çar­dak­tan olu­şan çocuk oyun park­la­rın­dan 44 adet daha köy­le­re ka­zan­dı­rıl­dı. Böy­le­ce il ge­ne­lin­de top­lam­da 119 köyde ço­cuk­lar oyun park­la­rı­na ka­vuş­muş oldu.
İl Genel Mec­li­si Mec­lis Baş­ka­nı İbra­him Türüt çocuk oyun park­la­rıy­la il­gi­li yap­tı­ğı açık­la­ma­da “Ço­cuk­la­rı­mı­zın daha sağ­lık­lı ve gü­ven­li bir or­tam­da oy­na­ma­la­rı­nı sağ­la­mak adına 2020 yı­lın­da baş­lat­tı­ğı­mız çocuk oyun parkı ça­lış­ma­mı­zın he­de­fi­ne ulaş­tı­ğı­nı dü­şü­nü­yo­rum. Gerek va­tan­daş­la­rı­mız ge­rek­se ço­cuk­la­rı­mız­dan al­dı­ğı­mız geri dö­nüş­ler bizi ol­duk­ça mutlu edi­yor. Sa­de­ce ço­cuk­la­rı­mız için değil aile­le­ri­nin de ra­hat­lık­la bir araya gelip sos­yal­leş­me­si ve kay­naş­ma­sı­na ola­nak sağ­la­ya­cak bir proje oldu. Bu ve­si­ley­le büt­çe­miz öl­çü­sün­de 2022 ve 2023 yıl­la­rın­da 44 kö­yü­mü­ze daha çocuk oyun parkı ka­zan­dır­dık. Ça­lış­ma­mı­zın ço­cuk­la­rı­mı­za ve köy hal­kı­mı­za ha­yır­lı ol­ma­sı­nı di­li­yo­rum” dedi.     Haber : Bay­ram Ali Ka­val­cı
             

Foto: Yaşar Akar­su


Anahtar Kelimeler: ' ÇOCUK PARKI YAPILDI
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °