RİZEDE ÇOK SIKINTI VAR DİYEN BAŞKAN BAYRAK GAZETECİ İSMET KÖSOĞLU'NA İÇİNİ DÖKTÜ

Rize Mem­le­ket Par­ti­si İl Baş­ka­nı Mu­hit­tin Bay­rak Rize’de ik­ti­da­rın çok ek­sik­le­ri ol­du­ğu­nu ve va­tan­daş­la il­gi­le­nil­me­di­ği­ni söy­le­ye­rek yap­tı­ğı­mız kısa soh­bet­te önem­li açık­la­ma­lar­da bu­lun­du

Yerel Haberler 15.08.2023 09:11:00 0
RİZEDE ÇOK SIKINTI VAR DİYEN BAŞKAN BAYRAK GAZETECİ İSMET KÖSOĞLU

 Rize mer­kez­de Mem­le­ket Par­ti­si İl Baş­ka­nı Mu­hit­tin Bay­rak ile bir araya ge­le­rek çay içer­ken soh­be­ti­miz uzadı.
Soh­bet­te Ga­ze­te­ci ola­rak beni bu­lun­ca ‘’AKP İkti­da­rı­nın Ovit'te çifte stan­dart uy­gu­la­dı­ğı­nı özel­lik­le söy­le­yen Baş­kan Bay­rak Rize iyi yö­ne­til­mi­yor.
Bil­has­sa 5 yıl­dır hiç­bir ça­lış­ma ol­ma­yan İkiz­de­re-Tü­nel arası ka­ra­yo­lu ko­nu­sun­da atan­mış Ulaş­tır­ma ve Alt­ya­pı Ba­ka­nı eski Ka­ra­yol­la­rı Genel Mü­dü­rü Ab­dul­ka­dir Ura­loğ­lu’na ses­len­mek is­ti­yo­rum.
Zi­ga­na Ovit tü­ne­lin­den sonra baş­lan­dı ve hiz­me­te açıl­dı, bütün yol­la­rı ta­mam­lan­dı.
Rize’de ya­pıl­ma­yan Ovit Yolu için niye çifte stan­dart var’’
Zi­ga­na var Ovit, Dallı kavak, Kırık niye yok
Ga­ze­te­ci ola­rak ben sor­ma­dan Rize hak­kın­da ko­nu­şan Baş­kan Bay­rak Mem­le­ket söz­le­ri­ne şöyle devam etti’’ Rize Er­zu­rum ka­ra­yo­lu üze­rin­de 14.000 metre de­li­ne­rek ya­pı­lan Ovit Tü­ne­li 2018 yı­lın­da tra­fi­ğe açıl­dı.
Ovit Tü­ne­li­nin Er­zu­rum ta­ra­fın­da adeta tabir ye­rin­dey­se İstan­bul-Lond­ra as­fal­tı­nı anım­sa­tan fev­ka­la­de güzel ve geniş bir yol ya­pıl­dı.
Ovit Tü­ne­lin­den sonra baş­la­tı­lan Zi­ga­na Tü­ne­li yol­la­rıy­la bir­lik­te muh­te­şem ta­mam­lan­dı ve hiz­me­te açıl­dı.
Fakat Ne ga­rip­tir ki İkiz­de­re- Siv­ri­ka­ya tünel ara­sın­da­ki 20 ki­lo­met­re yolda 5 yılı aşkın süre geç­me­si­ne rağ­men hiç­bir ça­lış­ma bu­gü­ne kadar ya­pıl­ma­dı.
Bu du­rum­da Zi­ga­na yo­lu­nun iş­le­vi­ni ar­tır­ma­sı­na kar­şın Ovit ta­ra­fı kendi ka­de­ri­ne terk edil­miş oldu.
Bu ko­nu­da Ga­ze­te­ci ola­rak siz­le­rin ka­mu­oyu des­te­ği­ni çok önem­si­yo­ruz.
Rize Er­zu­rum yolu öksüz kal­mış­tır
Ri­ze-Er­zu­rum ka­ra­yo­lu atan­mış Ba­kan­lar sa­ye­sin­de öksüz bı­ra­kıl­mış­tır.
Çok kısa sü­re­de öde­nek bu­lu­na­rak Zi­ga­na Tü­ne­li­ni hiz­me­te açan­lar 7.200 met­re­lik Kırık ve 3100­met­re­lik Dallı kavak Tü­nel­le­ri için ge­re­ken il­gi­yi niye gös­ter­mi­yor­lar.
Bu yolda öde­nek kı­sın­tı­sı­na gi­den­ler Trab­zon’daki yol­lar­da niye sı­kın­tı ya­şa­mı­yor.
"Atan­mış Bakan Ura­loğ­lu’ndan açık­la­ma bek­li­yo­ruz"
Bir açık­la­ma ya­pıl­maz ise or­ta­da­ki mağ­du­ri­yet gi­de­ril­me­di­ği tak­dir­de Tür­ki­ye insan hak­la­rı ve eşit­lik ku­ru­mu­na si­ya­si ve fel­se­fi an­lam­da yöre hal­kı­nın ay­rım­cı­lı­ğa uğ­ra­dı­ğı id­di­asıy­la baş­vu­ru ya­pa­ca­ğız.
Ya­pı­lan hak ih­la­li ko­nu­sun­da ya­şa­nan hak ih­la­li­nin ya­şan­dı­ğı yerde keşif ya­pıl­ma­sı­nı talep ede­rek, ye­rin­de in­ce­le­me için gi­ri­şim­ler­de bu­lu­na­ca­ğı­mı­zı ka­mu­oyu­na du­yu­ru­rum.
Bu Ba­kan­lık ayrım ya­pı­yor
Böl­ge­ci­lik ya­pıl­dı­ğı­nı dü­şün­mek is­te­mi­yo­ruz Fakat bu konu Rize Ha­va­li­ma­nı sefer sa­yı­la­rı­nın az ol­ma­sı Ri­ze­li ve Art­vin­li va­tan­daş­la­rın Trab­zon ha­va­li­ma­nın zo­run­lu yol­cu­luk yap­ma­sı ile ben­zeş­me nok­ta­sın­da kay­gı­lar ya­şı­yo­ruz.
Bu kay­gı­la­rın doğru ol­ma­dı­ğı­na inan­mak is­te­riz ve bir açık­la­ma bek­li­yo­ruz.
Ay­rım­cı­lık il­ke­si doğ­rul­tu­sun­da Ri­ze-Art­vin ha­va­li­ma­nı ve Ovit ‘teki hak ih­la­li ola­yı­nın böl­ge­ci­lik te­me­lin­de ge­li­şi­yor ise bu­ra­da Rize mil­let­ve­kil­le­ri­nin ve yö­ne­ti­ci­le­rin ek­sik­lik­le­ri aşi­kâr­dır.
Bir an önce bu mağ­du­ri­yet­le­rin gi­de­ril­me­si kamu hiz­met­le­rin­den eşit ya­rar­lan­ma hak­kı­nın haiz ol­du­ğu po­zis­yon­la­ra ulaş­ma­sı­nı ve hak ta­lep­le­ri­ni ye­ri­ne ge­ti­ril­me­si el­zem­dir.
Rize ka­mu­oyu vic­da­nı­nı ve böl­ge­ci­lik an­lam­da şüphe içe­ren kay­gı­la­rı­nın or­ta­dan kalk­ma­sı­nı sağ­la­mak, kamu hiz­met­le­rin­den eşit ya­rar­lan­ma il­ke­siy­le müm­kün ola­ca­ğı­nı dik­kat çek­mek is­ti­yo­rum’’ dedi.
        Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °