“RİZE'DE EN ÇOK DIŞ TİCARET YAPAN FİRMAYIZ”

Rize’de en çok vergi veren ve de en çok dış ti­ca­ret yapan firma olma ko­nu­mu­mu­zu ko­ru­ma­ya devam edi­yo­ruz.

Yerel Haberler 16.03.2022 10:08:00 0
“RİZE

Çayeli Bakır İşletmeleri Genel Müdürü ve Y.K. Üyesi Murat GÜREŞÇİ;
“RİZE'DE EN ÇOK DIŞ TİCARET YAPAN FİRMAYIZ”

1994 Yı­lın­dan bu yana, il­çe­mi­ze bağlı Ma­den­li Bel­de­sin­de, Bakır ve Çinko cev­he­ri üre­ten, Ça­ye­li Bakır’ın Genel Mü­dü­rü ve YK Üyesi Murat Gü­reş­çi, Ga­ze­te­mi­zin ya­zar­la­rın­dan Bay­ram Ali Ka­val­cı’nın so­ru­la­rı­na ver­di­ği ce­vap­lar­da; “Rize’de en çok vergi veren ve de en çok dış ti­ca­ret yapan firma olma ko­nu­mu­mu­zu ko­ru­ma­ya devam edi­yo­ruz. ”dedi.

Ça­ye­li Bakir İşlet­me­le­ri A.Ş. Genel Mü­dü­rü ve YK üyesi Murat GÜ­REŞÇİ, “Böl­ge­mi­ze ve Rize iline yıl­lar­dır eko­no­mik ve iş gücü ola­rak hiz­met veren güçlü bir firma ola­rak biz­ler, ül­ke­mi­zin eko­no­mi­si­ne, Rize’ye ve top­lu­ma fay­da­lı işler yap­ma­ya devam edi­yo­ruz.
    Em­ni­yet­li bir şe­kil­de üre­tim ya­par­ken ça­lı­şan­la­rı­mı­za, çev­re­mi­ze ve top­lu­mu­mu­za ka­lı­cı de­ğer­ler bı­rak­mak için çaba gös­te­ri­yo­ruz.
    Ça­lı­şan­la­rı­mı­zın mes­le­ki ge­li­şim­le­ri­ne katkı sağ­la­ya­rak ül­ke­miz ma­den­ci­li­ği­ne ni­te­lik­li pro­fes­yo­nel­ler ve ma­den­ci­ler ye­tiş­tir­me­ye ça­lı­şı­yo­ruz.
    Sıfır de­şarj po­li­ti­ka­mız ile çev­re­mi­ze ay­rı­ca yerel satın alma ve yerel is­tih­dam po­li­ti­ka­mız ile de kom­şu­la­rı­mı­za do­la­yı­sıy­la top­lu­ma ka­lı­cı de­ğer­ler üret­mek için gay­ret edi­yo­ruz.
    Tür­ki­ye’nin bakır ma­de­ni üre­ti­mi­nin yak­la­şık üçte bi­ri­ni kar­şı­la­yan firma ol­ma­nın gu­ru­ru­nu bölge in­sa­nıy­la bir­lik­te ya­şa­mak­ta­yız. ” dedi.
    Genel Müdür GÜREÇİ, “Yarım asra yak­la­şan maden se­rü­ve­ni­mi­zin 2021 yı­lın­da 800 bin ton maden çı­kar­mış olduk.
    Ça­ye­li İlçesi, Ma­den­li Bel­de­sin­de bu­lu­nan te­sis­le­ri­miz­de 40 yılı aşan sü­re­de tak­dir eder­si­niz ki, ürete, ürete ister is­te­mez ma­den­le­rin azal­ma­ya doğru git­me­si en doğal so­nuç­tur.
    Buna rağ­men çı­kar­dı­ğı­mız ma­den­ler­de hiç­bir ran­dı­man kaybı yok­tur.
    Bu ne­den­le bir nebze kü­çül­me­ye baş­la­mış olsak ta, firma ola­rak Rize’de üre­ti­me devam edi­yo­ruz.
    Bunun so­nu­cu te­sis­le­ri­mi­zin mev­cut ka­pa­si­te­si­ni kul­lan­ma re­zer­vi­miz­de azal­ma ol­muş­tur. Per­so­ne­li­miz­de bir kısım azal­ma mey­da­na gel­miş­tir.
    Ana fir­ma­mız Tür­ki­ye’de ya­tı­rım­la­rı­na devam edi­yor.
    Doğu Ana­do­lu’da Hak­kâ­ri ili­nin Çu­kur­ca il­çe­sin­de maden cev­her­le­ri çı­ka­ra­ca­ğız.
    Er­zu­rum’un Olur il­çe­si­ne mev­ki­in­de çı­ka­cak olan ma­den­le­ri bu­ra­da­ki te­sis­le­ri­mi­ze ta­şı­yıp iş­le­me pro­je­miz devam et­mek­te­dir.
    350 km. bir me­sa­fe ol­ma­sı biz­ler için çok uzak bir me­sa­fe sa­yıl­ma­mak­ta­dır.” şek­lin­de ce­vap­la­dı.


Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali KA­VAL­CI


Anahtar Kelimeler: “' TİCARET YAPAN FİRMAYIZ”
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °