Tarih: 05.06.2023 11:33

Rize’de EYT'ye rekor müracaat

Facebook Twitter Linked-in

 Rize SGK İl Mü­dür­lü­ğün­de EYT iş­lem­le­ri ara­lık­sız devam edi­yor.
SGK per­so­ne­li­nin ya­sa­nın yü­rür­lü­ğe gi­re­rek baş­vu­ru­la­rın baş­la­dı­ğı 3 Mart 2023 iti­ba­ri ile hız­la­nan yoğun me­sa­isi so­nu­cun­da iş­lem­le­rin yüzde 90’ı ta­mam­lan­dı.
7 bin 100 ki­şi­nin emek­li­lik için baş­vu­ru­da bu­lun­du­ğu süreç içe­ri­sin­de bir anda ya­pı­lan mü­ra­ca­at­la­rın iş­lem­le­ri ta­mam­lan­dı.
Öte yan­dan si­gor­ta­lı­lık sü­re­si ve hiz­met günü şart­la­rı olu­şan­la­rın mü­ra­ca­at­la­rı devam edi­yor.
Özel­lik­le 4/B ve BAĞ-KUR kap­sa­mı hiz­met­le­ri olan­la­rın diğer il­ler­de­ki SGK’larla olan ya­zış­ma­la­rın ce­vap­la­rı bek­le­nir­ken, yeni mü­ra­ca­at­lar ile bir­lik­te yak­la­şık 500 ki­şi­nin dos­ya­sı EYT iş­lem­le­ri için in­ce­le­ni­yor.
‘REKOR MÜ­RA­CA­AT OLDU’
Rize SGK İl Mü­dü­rü Mus­ta­fa Ba­kır­cı rekor bir baş­vu­ru sü­re­ci­ni büyük öl­çü­de ta­mam­la­dık­la­rı­nı be­lir­te­rek “EYT kap­sa­mı is­ta­tis­tik ve­ri­le­ri­mi­zi in­ce­le­dik. Rekor mü­ra­ca­at oldu.
Ça­lış­ma ar­ka­daş­la­rız yap­tı­ğı­mız uy­gu­la­ma ile mesai gö­zet­mek­si­zin ça­lış­tı­lar. Tüm mü­ra­ca­at­lar iş­le­me alın­dı ve bir­çok so­run­lu dosya ile bir­lik­te so­run­suz dos­ya­la­rın ay­lık­la­rı bağ­lan­dı.
Yeni ge­len­ler ve iş­lem­de bek­le­yen diğer dos­ya­la­rı da ta­mam­la­ya­ca­ğız. Bi­ri­ken dos­ya­la­rın ta­mam­lan­ma­sı ile artık nor­mal me­sa­iye dö­ne­ce­ğiz” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
   

Haber Merkezi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —