RİZE'DE GASTRONOMİ GÜNLERİ BAŞLIYOR

Top­lan­tı­ya, Rize Be­le­di­ye Baş­ka­nı Rahmi Metin, Be­le­di­ye Baş­kan Yar­dım­cı­sı Kemal Genç ve ga­ze­te­ci­ler ka­tıl­dı.

Yerel Haberler 26.08.2022 10:13:00 0
RİZE

    Rize Be­le­di­ye Baş­ka­nı­mız Rahmi Metin, 25-28 Ağus­tos ta­rih­le­ri ara­sın­da ger­çek­le­şecek olan Gast­ro­Ri­ze 2. Ulu­sal Rize Gas­ro­no­mi Gün­le­ri’nin içe­ri­ğiy­le il­gi­li dü­zen­le­nen basın top­lan­tı­sın­da ga­ze­te­ci­le­re bil­gi­ler ak­tar­dı.
Geç­ti­ği­miz yıl ilki dü­zen­le­nen ve ge­le­nek­sel hale ge­ti­ri­le­rek her yıl fes­ti­val ta­dın­da ya­pı­lan Gast­ro­Ri­ze 2. Ulu­sal Rize Gas­ro­no­mi Gün­le­ri’nde Tür­ki­ye'nin önde gelen mut­fak kül­tür­le­rin­den bi­ri­ne sahip olan Rize’nin bi­yo­çe­şit­li­li­ği ta­nı­tı­la­cak.
    Gast­ro­no­mi Gün­le­ri çer­çe­ve­sin­de dü­zen­le­necek olan fes­ti­val içe­ri­sin­de Works­hop, çe­şit­li kon­fe­rans­lar, pa­nel­ler, kon­ser­ler ve gezi et­kin­lik­le­ri yer ala­cak. Şeh­ri­mi­zin bütün de­ğer­le­ri­ni, özel­lik­le de lez­zet­le­ri­ni Tür­ki­ye ve dünya ka­mu­oyuy­la bu­luş­tur­mak üzere, Gast­ro­Ri­ze Fes­ti­va­li­nin dü­zen­len­di­ği­ni ifade eden Rize Be­le­di­ye Baş­ka­nı Rahmi Metin, Rize mut­fa­ğı­nın ele alın­dı­ğı­na vurgu yaptı.
    Baş­kan Rahmi Metin; “Lokal ve or­ga­nik ürün­le­ri­mi­zi, mut­fa­ğı­mız­da­ki lez­zet­le­ri­mi­zi ta­nıt­mak, tat­tır­mak, ge­liş­tir­mek adına bir dizi et­kin­lik­le fes­ti­va­li­mi­zi ha­ya­ta ge­çi­ri­yo­ruz.
    Rize’miz do­ğa­sı, yay­la­la­rı, ken­di­ne özgü mi­ma­ri­si, kül­tür ha­zi­ne­le­ri, mü­zi­ği, ho­ro­nu, ener­ji­siy­le hem ya­şa­yan­la­rı­na hem mi­sa­fir­le­ri­ne eşsiz de­ne­yim­ler su­nu­yor.
    Rize, bu var­lık­la­rıy­la da hali ha­zır­da Ka­ra­de­niz Böl­ge­si'nin önde gelen tu­rizm des­ti­nas­yon­la­rın­dan bi­ri­si­dir.
    Dü­zen­le­necek fes­ti­val ile bi­rin­ci kap­sa­mı­mız aka­de­mik top­lan­tı­lar ve sek­tör bu­luş­ma­la­rı ile yerel üre­ti­ci ve iş­let­me­ci­le­ri­mi­zi ye­me-iç­me sek­tö­rü­nün öncü isim­le­riy­le bir araya ge­tir­mek. Türkiye’nin önem­li şef­le­ri, gurme ya­zar­la­rı, ulu­sal ve ulus­la­ra­ra­sı gıda fir­ma­la­rı­nın tem­sil­ci­le­ri, butik ta­rım­cı­lar; ülke gast­ro­no­mi­mi­zin ko­run­ma­sı, ge­liş­ti­ril­me­si ve ak­ta­rıl­ma­sı­na gönül veren ünlü isim­ler fes­ti­val kap­sa­mın­da mi­sa­fi­ri­miz ola­cak­lar.
    Fes­ti­va­li­mi­zin ikin­ci kap­sa­mın­da fes­ti­val ala­nın­da ola­ca­ğız. Sahil Oto­par­kın ta­ma­mı­nı fes­ti­val alanı ola­rak tayin ettik. Rize mut­fa­ğı­nın lez­zet­le­ri ile lokal ürün­le­ri­nin ta­dım­la­rı ve sa­tış­la­rı­nın ger­çek­leş­ti­ri­le­ce­ği lez­zet stant­la­rı­mız ile ge­le­nek­sel el sa­nat­la­rı stant­la­rı­mız bu­lu­na­cak.
    Ünlü şef­ler fes­ti­val ala­nın­da Rize mut­fa­ğı­nın önem­li lez­zet­le­ri­ni su­na­cak­la­rı works­hop’lar dü­zen­le­ye­cek­ler.
    Rize’mizin ener­ji­si yük­sek­tir. Mü­zi­ği­ni, se­si­ni doya doya yaşar biz bunu da es geç­me­dik. Fes­ti­val ala­nın­da ku­ru­la­cak sah­ne­de gün boyu Rize’nin sesi ve mü­zi­ği yer ala­cak.
    Sa­nat­çı­la­rı­mız Resul Din­dar, Grup Ko­li­va, Murat Köse, ve Usame İsmail sah­ne­le­riy­le va­tan­daş­la­rı­mız se­vi­len şar­kı­lar eş­li­ğin­de eğ­le­ne­cek­ler. Baş­kan Rahmi Metin ko­nuş­ma­sı­nın son bö­lü­mün­de Gast­ro­Ri­ze Fes­ti­va­li­miz­de çok sa­yı­da renk­li et­kin­lik­le­ri­miz­le Rize’mizin ta­dı­nı, se­si­ni ve renk­le­ri­ni hep bir­lik­te ya­şa­ya­ca­ğız” dedi. Rize Enfes, Lez­zet­ler Nefis Siz de gelin” slo­ga­nıy­la bu yıl 2.’si dü­zen­le­nen Gast­ro­Ri­ze 2. Ulu­sal Rize Gas­ro­no­mi Gün­le­ri­ne tüm hal­kı­mız da­vet­li­dir.

Kay­nak ve Fo­to: Rize Be­le­di­ye­si Basın Yayın Bü­ro­su

Haber: Bay­ram Ali Ka­val­cı


Anahtar Kelimeler: ' GASTRONOMİ GÜNLERİ BAŞLIYOR
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °
Pazartesi 25.3 ° / 17.8 °