Rize'de “Görev Bende”Kampanyası Aralıksız Devam Ediyor

9 Şubat Dünya Si­ga­ra­yı Bı­rak­ma Günü kap­sa­mın­da En Büyük Gö­nül­lü­lük Ha­re­ke­ti olan “Görev Bende” kam­pan­ya­sı­nın ikin­ci fazı Sağ­lık Ba­kan­lı­ğı ta­ra­fın­dan baş­la­tıl­dı.

Yerel Haberler 24.03.2022 09:11:00 0
Rize

    Tütün kont­rol ça­lış­ma­la­rı­nın bi­li­nir­li­ği­nin ar­tı­rıl­ma­sı ve si­ga­ra­nın za­rar­la­rı ko­nu­sun­da far­kın­da­lık oluş­ma­sı (Si­ga­ra Bı­rak­ma Po­lik­li­nik­le­ri/ALO 171/ALO 184/Yeşil De­tek­tör) ama­cıy­la 9 Şubat Dünya Si­ga­ra­yı Bı­rak­ma Günü kap­sa­mın­da En Büyük Gö­nül­lü­lük Ha­re­ke­ti olan “Görev Bende” kam­pan­ya­sı­nın ikin­ci fazı Sağ­lık Ba­kan­lı­ğı ta­ra­fın­dan baş­la­tıl­dı.
Bu kap­sam­da Rize İl Sağ­lık Mü­dür­lü­ğü ve İl Jan­dar­ma Ko­mu­tan­lı­ğı iş­bir­li­ği ve ko­or­di­nas­yo­nun­da gö­nül­lü­lük esa­sı­na da­ya­lı ola­rak İl Jan­dar­ma Ko­mu­tan­lı­ğı em­rin­de gö­rev­li per­so­nel­le­re yö­ne­lik "Si­ga­ra­nın Za­rar­la­rı, Si­ga­ra Bı­rak­ma Po­lik­li­nik­le­ri / ALO 171 / ALO 184 Yeşil De­dek­tör Uy­gu­la­ma­sı" ko­nu­la­rın­da İl Sağ­lık Mü­dür­lü­ğü Halk Sağ­lı­ğı Uz­ma­nı Dr. Ahu Sarı ta­ra­fın­dan eği­tim ger­çek­leş­ti­ril­di.
    17.03.2022 ta­ri­hin­de ger­çek­leş­ti­ri­len eği­ti­me Jan­dar­ma Ko­mu­tan­lı­ğın­da görev yapan kurum per­so­nel­le­ri ve erler ka­tıl­dı.
    Mer­kez Top­lum Sağ­lı­ğı Mer­ke­zi Si­ga­ra Bı­rak­ma Po­lik­li­ni­ği dok­to­ru ola­rak görev yapan Sarı, eği­tim­de özel­lik­le dün­ya­da en çok zehri bir arada bu­lun­du­ran bit­ki­nin tütün ol­du­ğu­na dik­kat çekti.
    Si­ga­ra ba­ğım­lı­lı­ğı te­da­vi­sin zaman al­dı­ğı, ba­ğım­lı­la­rın ka­rar­lı­lık gös­ter­me­si ve özel­lik­le si­ga­ra­yı bı­rak­ma­yı ken­di­si­nin is­te­me­si­nin te­da­vi­de­ki ba­şa­rı­yı art­tır­dı­ğı­nı dile ge­tir­di.
    İkin­cil el (pasif içi­ci­lik) ve üçün­cü el tütün du­ma­nı­na (saç, kol­tuk, perde, halı vb. sinen si­ga­ra du­ma­nın­da­ki gaz­lar ve par­ti­kül­ler) maruz kalan bi­rey­ler de si­ga­ra kul­la­nan bi­rey­ler kadar ciddi sağ­lık so­run­la­rı ya­şa­dı­ğı eği­tim­de özel­lik­le vur­gu­lan­dı.
    Ka­tı­lı­mın ve il­gi­nin yoğun ol­du­ğu eği­tim son­ra­sın­da si­ga­ra­yı bı­rak­mak is­te­yen ka­tı­lım­cı­la­rın bil­gi­le­ri alı­na­rak Si­ga­ra Bı­rak­ma Po­lik­li­ni­ği ran­de­vu­la­rı oluş­tu­rul­du.
    Ko­nuy­la ala­ka­lı et­kin­lik­ler ili­miz­de­ki diğer ku­rum­lar ile ko­or­di­ne­li ola­rak devam edecek.
     

Ha­ber-Fo­to: Mus­ta­fa SAKLI


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °