RİZE'DE HAFIZLAR KERVANINA 316 HAFIZ DAHA KATILDI

Sı­nav­la­ra Rize’den ka­tı­la­rak ba­şa­rı­lı olan 316 öğ­ren­ci ha­fız­lık bel­ge­si al­ma­ya hak ka­zan­dı.

Yerel Haberler 8.11.2022 09:13:00 0
RİZE

    Di­ya­net İşleri Baş­kan­lı­ğı’nca Kur’an kurs­la­rın­da ha­fız­lık eği­ti­mi alan ve dı­şa­rı­dan kendi im­kân­la­rıy­la ha­fız­lık­la­rı­nı ta­mam­la­yan öğ­ren­ci ve va­tan­daş­la­ra yö­ne­lik 2022 yı­lın­da ha­fız­lık tes­pit sı­nav­la­rı ya­pıl­dı.
    İl Müf­tü­sü Naci Çak­mak­çı yap­tı­ğı açık­la­ma­da, ha­fız­lı­ğın öne­mi­ne de­ği­ne­rek “Allah’ın yer­yü­zün­de bir in­sa­na ve­re­bi­le­ce­ği en büyük ni­met­ler­den biri ha­fız­lık­tır.” dedi.
    Müftü ÇAK­MAK­ÇI, “Kur'an-ı Kerim'i ko­ru­ma­nın yol­la­rın­dan bi­ri­si de ha­fız­lık mü­es­se­se­si­dir.
    Kur’an-ı Kerim’e bir hi­da­yet kı­la­vu­zu bi­lin­ciy­le iman et­me­li, onu en güzel şe­kil­de oku­ma­yı öğ­ren­me­li, ha­ya­tı­mı­za reh­ber edi­ne­rek bu mü­es­se­se­yi canlı tut­ma­ya ça­lış­ma­lı­yız. Pey­gam­ber Efen­di­miz (sas), ‘Sizin en ha­yır­lı­nız Kur’an-ı Ke­ri­mi öğ­re­nen ve öğ­re­te­ni­niz­dir’ bu­yu­ru­yor.
    Her Mü’min Ki­ta­bı­nı öğ­ren­me­nin, öğ­ret­me­nin, oku­ma­nın ve an­la­ma­nın gay­re­ti­ni ta­şı­ma­lı­dır.
    Ham­dol­sun ili­miz­de Kur’an-ı Kerim’i öğ­ren­me, okuma ve ez­ber­le­me azmi her geçen gün art­mak­ta­dır. Kur’an kurs­la­rı­mı­za gös­te­ri­len il­gi­den biz bunu an­lı­yo­ruz.
    Bunun için hal­kı­mı­za ve bu alan­da ça­lı­şan bütün ho­ca­la­rı­mı­za te­şek­kür edi­yor, gay­ret­le­ri­nin be­re­ket­li, ba­şa­rı­la­rı­nın de­va­mı­nı di­li­yo­rum.” dedi.
    Rize’de 2022 yı­lın­da 316 öğ­ren­ci­nin ha­fız­lı­ğı­nı ta­mam­la­ya­rak belge al­dı­ğı­nı ifade eden Çak­mak­çı, “bu sa­yı­nın her yıl ar­ta­rak daha da yu­ka­rı­la­ra çı­ka­ca­ğı­nı ümit edi­yo­rum” ifa­de­le­ri­ni kul­la­na­rak “Rab­bi­mi­zin iz­niy­le ge­lecek yıl mezun ola­cak ha­fız­la­rı­mız­la bir­lik­te toplu ica­zet me­ra­si­mi yap­ma­yı plan­lı­yo­ruz.” dedi.
    Müftü ÇAK­MAK­ÇI, “Hıf­zı­nı ta­mam­la­yan ha­fız­la­rı­mı­zı, emeği geçen ho­ca­la­rı­mı­zı ve on­la­rı ye­tiş­ti­ren ana-ba­ba­la­rı­nı teb­rik edi­yor, mad­di-ma­ne­vi des­tek­te bu­lu­nan tüm ha­yır­se­ver va­tan­daş­la­rı­mı­za te­şek­kür edi­yo­rum.” dedi.
      Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali Ka­val­cı


Anahtar Kelimeler: ' HAFIZLAR KERVANINA HAFIZ KATILDI
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °