RİZEDE KÜTÜPHANESİZ OKUL KALMAYACAK

Rize İl Milli Eği­tim Mü­dür­lü­ğü ta­ra­fın­dan ya­pı­lan açık­la­ma­da il ge­ne­lin­de Kü­tüp­ha­ne­si ol­ma­yan okul kal­ma­ya­cak­tır de­nil­di.

Yerel Haberler 3.01.2023 09:38:00 0
RİZEDE KÜTÜPHANESİZ OKUL KALMAYACAK

 Ya­pı­lan açık­la­ma­da’’ bütün araş­tır­ma­lar, erken dö­nem­de okuma alış­kan­lı­ğı ka­za­nan ço­cuk­la­rın ke­li­me ha­zi­ne­si ve dü­şün­me ye­te­ne­ği art­mak­ta buna bağlı ola­rak ya­ra­tı­cı zekâ, din­le­me ko­nuş­ma ye­te­ne­ği­nin ge­liş­ti­ği be­lir­til­mek­te­dir. İlimiz ge­ne­lin­de okuma kül­tü­rü­nü yay­gın­laş­tır­mak için, tüm pay­daş­la­rı­mı­zı dahil et­ti­ği­miz bir­çok pro­je­miz bu­lun­mak­ta­dır. Va­kıf­lar İlko­ku­lun­da uy­gu­la­nan “Kitap Kum­ba­ra­sı” isim­li kitap kam­pan­ya­sı; or­ta­okul­lar ve li­se­ler­de uy­gu­la­nan kadim de­ğer­le­ri­mi­zi ve kül­tü­rü­mü­zü yeni ne­sil­le­re an­la­ta­bi­lecek se­çil­miş 10 ya­za­rın be­lir­len­miş eser­le­ri­nin okun­ma­sı ve oku­nan eser­le­rin ana­liz edi­le­rek öğ­ren­ci­ler ta­ra­fın­dan din­le­yi­ci­le­re su­nul­du­ğu bir yazar okuma pro­je­si olan “Ana­do­lu Mek­te­bi”; Rize Be­le­di­ye­si ve Rize İl Milli Eği­tim Mü­dür­lü­ğü ara­sın­da im­za­la­nan pro­to­kol kap­sa­mın­da 400 öğ­ren­ci ve 35 öğ­ret­men ile ger­çek­leş­ti­ri­lecek olan 2610 adet ki­ta­bın da­ğı­tı­mı­nın ya­pı­la­ca­ğı ve 130.500 TL de­ğe­rin­de he­di­ye çe­ki­nin öğ­ren­ci ve öğ­ret­men­le­ri­mi­ze tak­dim edi­le­ce­ği “Kitap Pay­la­şım Et­kin­li­ği” ili­miz­de ya­pı­lan ça­lış­ma­la­rın ba­zı­la­rı­dır.
Ba­kan­lı­ğı­mı­zın ta­li­ma­tı doğ­rul­tu­sun­da uy­gu­la­nan “Kü­tüp­ha­ne­siz Okul Kal­ma­ya­cak Pro­je­si” kap­sa­mın­da ili­miz­de Va­li­miz Sayın Kemal Çeber’in ka­tı­lım­la­rıy­la video kon­fe­rans yön­te­miy­le 7 fark­lı il­çe­de 24 okul­da aynı anda kü­tüp­ha­ne açı­lı­şı ger­çek­leş­ti­ri­le­rek kü­tüp­ha­ne­si ol­ma­yan okul­la­rı­mı­zın da kü­tüp­ha­ne­le­ri­ne ka­vuş­ma­la­rı sağ­lan­mış­tır.
Öğ­ren­ci­le­ri­miz­de kitap okuma kül­tü­rü­nü ge­liş­tir­me­nin yanı sıra çevre du­yar­lı­lık­la­rı­nın da art­ma­sı­nı amaç­la­dı­ğı­mız “Sıfır Atık Kü­tüp­ha­ne” pro­je­sin­de Rize ili ola­rak ol­duk­ça iyi bir du­rum­da­yız. Sıfır Atık Kü­tüp­ha­ne­le­ri­miz­de kul­la­nıl­ma­yan pa­nel­ler, tah­ta­lar, sı­ra­lar, ma­sa­lar, de­mir­ler, kâ­ğıt­lar, cam­lar, ka­sa­lar, ku­tu­lar, las­tik­ler, bil­gi­sa­yar par­ça­la­rı, müzik alet­le­ri, do­lap­lar, kablo ma­ka­ra­la­rı, ipler, teks­til mal­ze­me­le­ri "Sıfır Atık" pro­je­si kap­sa­mın­da öğ­ret­men ve öğ­ren­ci­le­ri­miz ta­ra­fın­dan dö­nüş­tü­rü­le­rek masa, ki­tap­lık rafı, san­dal­ye, sehpa, ak­se­su­ar ve ay­dın­lat­ma ürün­le­ri ola­rak kü­tüp­ha­ne­de kul­la­nı­ma uygun hâle ge­ti­ril­di ve böy­le­ce ili­miz­de 18 adet Sıfır Atık Kü­tüp­ha­ne oluş­tu­rul­du. İli­mi­zin ha­yır­se­ver iş in­san­la­rı ülke ge­ne­lin­de oluş­tu­ru­lan bu se­fer­ber­lik­te biz­le­re des­tek ve­re­rek “Kü­tüp­ha­ne­siz Okul Kal­ma­ya­cak Pro­je­si” kap­sa­mın­da okul­la­rı­mız­da kü­tüp­ha­ne aç­mış­lar­dır. Kü­tüp­ha­ne­ler ço­cuk­la­rı­mı­zın ki­tap­la buluş­tu­ğu, ken­di­le­ri­ni ge­liş­tir­di­ği, ders­le­rin­de­ki ba­şa­rı­la­rı­na kat­kı­lar sağ­la­yan önem­li bö­lüm­ler­dir. Bun­dan do­la­yı, du­yar­lı­lık gös­te­re­rek eği­ti­me katkı sağ­la­yan tüm iş in­san­la­rı­mı­za te­şek­kür edi­yo­ruz. Okul­la­rı­mız­da kü­tüp­ha­ne­le­rinkitap açı­sın­dan zen­gin­leş­ti­ril­me­si ça­lış­ma­la­rı­na devam edil­mek­te olup ili­miz ge­ne­lin­de­ki 187 kü­tüp­ha­ne­miz­de top­lam 470.711 ki­tap­la öğ­ren­ci­le­ri­mi­ze hiz­met ver­me­ye devam et­mek­te­yiz.
      

 Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU


Anahtar Kelimeler: RİZEDE KÜTÜPHANESİZ KALMAYACAK
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °