RİZE’DE YAĞMUR DURDU GOL YAĞDI ÇAYKUR RİZESPOR 0 – FENERBAHÇE 5

Süper ligin 3. Haftasında 4 puanlı iki takım Rize Çaykur Didi stadyumunda karşı karşıya geldi.

Spor Haberleri 28.08.2024 10:26:00 0
RİZE’DE YAĞMUR DURDU GOL YAĞDI ÇAYKUR RİZESPOR 0 – FENERBAHÇE 5

Karşılaşma konuk ekip Fenerbahçe’nin 5-0 üstünlüğü ile sona ererken kaleci Gökhan Akkan yediği hatalı gollerle seyircinin yoğun protestosuna maruz kaldı.

Önceki yıllarda kötü bir zemine sahip bulunan Çaykur Didi stadyumunda yapılan çalışmalar sonucu zemin mükemmel bir hale getirildi. Maç öncesi futbolun olmazsa olmazı konumundaki seyirciler tribünleri doldururken, hafif hafif çiseleyen yağmur maş esnasında yerini mükemmel bir havaya bırakmıştı. 

Maça her iki takımda temkinli başlamışken, ilk tehlikeli pozisyonu ev sahibi ekip Çaykur Rizespor yakaladı. 9 dk. Rizespor’un geçen yıl Hatayspor’dan transferi Akintola mükemmel hareketlerle ceza yayının üstüne taşıdığı topa sol ayakla vuruşu yandan auta çıkıyordu. Dengede giden maçın 13. Dakikasında son kanattan gelişen Fenerbahçe atağında topla buluşan Fred ceza yayının yaklaşık olarak 10 metre dışından sol ayakla çektiği sert şut Kaleci Gökhan Akkan’ın inanılmaz hatası sonrası ağlarla buluşunca maçın akıbetinin ne şekilde sonuçlanacağının işareti gibiydi 0-1. Golden 5 dakika sonra Rizespor Akintola-Olawoyin işbirliği ile cezaalanına girdi İbrahim Olawoyin kaleyi karşısında gördü çektiği şut kaleci Livakoviç’te kaldı. 28.dakikada Szymanski’nin kullandığı serbest vuruşta topla buluşan Tadic’in sert vuruşu direğin dibinden auta çıktı. 36.dk konuk ekip birkez daha gole yaklaştı, bu dakikada Szymanski’nin taşıyıp Dzeko’ya verdiği topla cezaalanına giren bu futbolcunun vuruşunu Gökkan Akkan açısını daraltarak ayaklarına çarpan top dışarı çıkıyordu. 42 dk Rizespor mutlak bir golden oldu. Sol kanattan ortalanan topla buluşan Varesanovic müthiş vurdu aynı güzellikle Livakovic kurtarırken top birkez daha aynı oyuncunun önünde kaldı tekrar vurdu top direğin yanında az farkla auta çıkarken ilk devrede başka gol olmuyordu. 

İkinci devreyle birlikte Fenerbahçe maça daha bir iştahla başlıyordu henüz 46dakikada sağ kanattan Tadic’in kullandığı kornere yükselip kafayı vuran Djıku’nun kafa vuruşunu zorda olsa çelmeyi başarıyordu. 52’de yine Tadic’in kullandığı köşe vuruşunda topla buluşan Maxımın’in sert vuruşu direğin dibinden dışarı çıkarken, hemen akabinde Mert Müldür’ün pasıyla topla buluşan Dzeko sağdan cezaalanına girdi sıfır denecek pozisyonda sol ayağı ile plase bir vuruşla kaleci Gökhan’ın bakışları arasında top ikinci kez Rizespor ağlarıyla buluştu 0-2. Maçın tek hakimi durumundaki Fenerbahçe 60dakikada aradaki farkı 3’e çıkardı. Bu dakikada Maxımin’in soldan getirip Fred’in önüne bıraktığı topta bu futbolcunun vuruşu yine kaleci hatası sonrası ağlarla buluşurken, 63’de Fred takımının dördüncü kendisinin üçüncü golüne imza atıyordu, bu dakikada Dzeko’nn vuruşu Gökhan’dan dönerek Fred’in önüne kalırken bu futbolcunun vuruşu ağlarla buluştu 0-4. Yine 66dakikada gelişen Fener atağında Tadic cezaalanına girerken kestiği top Alikulov’un(kk) kafasında sekerek ağlarla buluşunca skor 0-5 oldu. Bu dakikadan sonra Fenerbahçe oyunu rolantiye alırken Gökhan Akkan’a gelen her top sonrası tribünler tarafında ıslık protestoları stadı inletiyordu. Seyircinin bu prostosu maç sonuna kadar aralıksız olarak sürerken maçın bitiş düdüğü sonrası kaleci Gökhan Akkan el kol hareketleri ile tribünlere bir şeyler karşılık vermesi hatalı yediği ilk dört golün acısını çıkarır gibiydi. 

Gökhan efendi kusura bakma ama bu seyirci öyle günler oldu ki seni omuzlarında taşımışken, senin seyirciye karşı bu tutumun hiç hoş olmamıştır. Maçtan önce yağmur yağarken senin inanılmaz hataların sonucu Rizespor bugün bu stattan5-0 gibi ağır bir yenilgi alarak ayrılmasına sebep olmuştur. Sen görevini yapacaksın seyircide işini. Şunu da unutma ki senden öncede Rizespor’un kalesini onlarca kaleci korumuş, hiç biride vazgeçilmez olmamıştır. 

Velhasıl yazık oldu.

Haber-Foto: Halil İbrahim SAKLI

 


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °