"RİZE'DEN YARDIM EKİPLERİMİZ YOLA ÇIKTILAR"

RİZE VALİSİ KEMAL ÇEBER,

Güncel Haberler 8.02.2023 11:08:00 0

RİZE VALİSİ KEMAL ÇEBER,
 Rize Va­li­si Kemal Çeber, Mer­kez üssü Kah­ra­man­ma­raş olan ve ül­ke­mi­zin pek çok ye­rin­de his­se­di­len dep­rem son­ra­sı Rize’deki arama kur­tar­ma ekip­le­ri ve yar­dım mal­ze­me­le­ri­nin yola çık­tı­ğı­nı be­lirt­ti.
 Vali Kemal ÇEBER, "Mer­kez üssü Kah­ra­man­ma­raş olan ve ül­ke­mi­zin pek çok ye­rin­de his­se­di­len 7,4 şid­de­tin­de­ki dep­rem­den et­ki­le­nen tüm va­tan­daş­la­rı­mı­za geç­miş olsun di­lek­le­ri­mi ile­ti­yo­rum.
Ha­ya­tı­nı kay­be­den­le­re Allah’tan rah­met, ya­ra­lı­la­ra acil şi­fa­lar di­li­yo­rum.
Rab­bim ül­ke­mi­zi ve mil­le­ti­mi­zi her türlü afet­ten ko­ru­sun.
Rize İli ola­rak Va­li­li­ği­miz ko­or­di­ne­sin­de dep­rem son­ra­sı İl AFAD Mü­dür­lü­ğün­den 25 ki­şi­lik arama kur­tar­ma ekibi ve 5 tam do­na­nım­lı kur­tar­ma aracı, Ça­ye­li Bakır Maden Arama Kur­tar­ma ekibi, 3 UMKE aracı ve 12 ki­şi­lik ekip, Rize Kur­tar­ma Ekibi (RİKE), 1 Jan­dar­ma Arama Kur­tar­ma Timi, Çevre ve Şe­hir­ci­lik İl Mü­dür­lü­ğün­den hasar tes­pi­ti için 3 ekip ve 3 araç, 15 tır­lık yar­dım mal­ze­me­si Adı­ya­man ili ve çevre il­le­re doğru yola çık­mış­tır.
Ay­rı­ca ih­ti­ya­ca göre 75 ki­şi­lik AFAD eki­bi­miz ve yar­dım mal­ze­me­le­ri ha­zır­da bek­le­til­mek­te­dir” dedi.
 

Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali KA­VAL­CI


Anahtar Kelimeler: "' YARDIM EKİPLERİMİZ ÇIKTILAR"
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °